Witam serdecznie nowe mamy
jak nas tu duzo juz!
Hej!
wczoraj na caly dzien musielismy z m wyjechac a dzis latalismy po miescie jak glupki. Do tego caly dzien chodze spiaca, wiec nawet jak komp w poblizu to nie daje rady. Ale teraz nadrobilam forumowe zaleglosci i jestem juz na posterunku
MAGDA ja nie wiem nawet, co powiedziec. Potwornie mi przykro! Trzymaj sie cieplo!
Słyszałyście o tym ?
Badanie opracowane przez Koreańczyków jest całkowicie nieinwazyjne i polega na zmierzeniu proporcji dwóch enzymów DYS14 i GAPDH...
Mi szczerze mowiac wszystko jedno. C ma byc to bedzie i zmienic sie tego nie da, wiec po co kombinowac jak za kilka miesiecy sie wszystko wyjasni
Wiecie nie ma co wydawać kasy na test płci . Od 10 tyg można sobie zrobić test z sody. Nie pamiętam dokładnie o co w tym chodzi. Ale sie siusia do pojemniczka i wsypuje sode i jeśli zabuzuje to dziewczynka a jeśli nic sie nie stanie to chłopak albo na odwrót. Mamy sporo czasu to zdążę sie dowiedzieć co i jak.
Ej... Wierzycie w takie rzeczy? Ja jak slysze o sikach pospywanych soda, to tylko mi sie smiac chce
ale ja jestem bardzo niepoprawnym niedowiarkiem.
Tabletki Furaginum. I gin mi je zapisał, nie mówiąc,że nie można. Moja Siostra też brała w Itrym i wszystko było ok. Ja się już do tygodnia Żuravitem leczyłam, ale to nic nie daje, a wyniki coraz gorsze. Myslę,ze lekarz nie zapisał nic co mogłoby nam zaszkodzić...
Ja mysle, ze lekarze najpierw probuja najlagodniejszym sposobem, a jak nie dziala, to musza wytoczyc wieksze dziala. Przeciez nie ma sensu, zeby ciezarna kobieta miala zapalenie pecherza do konca ciazy - bakterie moga przeniknac do plodu. Czasem pewnie gorsze sa skutki choroby niz lekarstwa... Coc to pewnie ciezka decyzja za kazdym razem.
Dziewczynki podpowiedzcie mi jak domowym sposobem mogę pozbyć się kaszlu, takiego jak z oskrzeli, drażniącego jak cholera? Od dwóch dni czułam takie furkotanie z prawej strony płuc, a teraz przy każdym głębszym oddechu zbiera mnie na kaszel tak mocny, że aż ciągnący na wymioty. Nie czuję się chora, nie mam gorączki... Co robić?
Moja ksiazka dla ciezarnych radzi:
Wick vapoRub stosowany zgodnie z ulotka
duuuuuzo pic ale ograniczyc mleko (nie mam pojecia czemu)
Inhalacje (uwaga tylko, zeby sie nie przegrzac!), nawilzanie powietrza
Ja osobiscie na kaszel zawsze duuuuuzo wody z cytryna i miodem (ze 3 cytryny na litr wody).
Teraz juz oficjalnie padam i ide spac. Od kilku dni budze sie o 5 rano, wiec niewiele czasu mi zostalo...