reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

Kasia a dużo Wam zostało do ukonczenia domu? Drogo Cię ta ciąża kosztuje! Ja wydałam ok 30 na kwas i lutke

Do ukończenia domu zostało nam: zrobienie całej kuchni, zamontowanie umywalek, wc i wanny w łazienkach, zakup kanapy, ławy, stołu z krzesłami, oświetlenie na schodach i podłączenie części elektryki bo jeszcze nie wszystko jest zrobione. Ogólnie jeszcze sporo zostało, ale ta kuchnia najważniejsza. No i oczywiście mam do wyposażenia dwa pokoiki dziecięce, są już pomalowane ale resztę kupię jak już będę znała płeć pierwszego maluszka. Drugi pokój poczeka na drugiego :)
ja wydałam już na 3 wizyty lekarskie po 90 zł co daje 270 zł, cztery opakowania duphastonu po 45 zł każde (razem prawie 200) i jeszcze dwa inne leki na powstrzymanie reakcji immunologicznych, ale te już tanie były, bo jakieś 10 zł. No i jeszcze badania na różne przeciwciała - wszystkie wyniosły mnie 120 zł. Więc nawet 600 zł już wyszło :baffled: ale co tam, to nie ważne, ważna jest moja kruszyna i wydam na nią wszystko. A i jeszcze femibion biorę, w sumie od roku. Więc tego już nawet nie liczę.

reklama
Dziewczynki podpowiedzcie mi jak domowym sposobem mogę pozbyć się kaszlu, takiego jak z oskrzeli, drażniącego jak cholera? Od dwóch dni czułam takie furkotanie z prawej strony płuc, a teraz przy każdym głębszym oddechu zbiera mnie na kaszel tak mocny, że aż ciągnący na wymioty. Nie czuję się chora, nie mam gorączki... Co robić?

Bubuś możesz pić syrop prawoslazowy, jest jeszcze taki specjalny syrop dla kobiet w ciąży http://www.doz.pl/apteka/p5696-Prenalen_syrop_115_ml_150_g

z domowych sposobów to jest syrop z cebuli dajesz pokrojoną cebule do tego łyżkę cukru i zagniatasz - niektorzy dają jeszcze czosnek. Ale dobrze by bylo gdyby Cię lekarz osluchal, czy to nie oskrzela...

powiem Wam jaką mialam dzisiaj jazdę :) o 12 wybralismy sie z M i Sebciem na spacerek. Jedziemy windą i bach widna sie zacięła... a my o ku... no i tak ani numeru na pogotowie dzwigowe ani żywej duszy... no to dzwonimy dzwoneczkiem... wyszedł na szczesc ie sąsiad... no i mielismy szcęście bo akurat w poblizu naprawiali inną windę bo inaczej siedzielibysmy tam ponad godzinę...

Dzień dobry Wrześnióweczki!!!!
Pozwolicie, ze do Was dołączę:-D Miałam robić test 13, ale oczywiście jak kupiłam 12, to nie wytrzymałam, i zrobiłam
krzyś 083.jpg tescik:tak:
wizytę u lekarza mam 27 stycznia. Witam serdecznie!!
Karola Kłapouszek a Ty gdzie się wybierasz, nikt nikogo nie będzie mylił, każda z nas jest niepowtarzalna!!!!!

Pajkaa dziękuję:-D Ale miałaś przeżycie z tą windą, dlatego ja unikam wind jak ognia, a najbardziej się boję, jak dzieci same jeżdżą, że ktoś je napadnie:szok:
U nas śniegu maleńko, ale oczywiście na chodnikach "przygotowani do zimy" nie zdążyli piaskiem sypnąć:-p

Pajkaa dziękuję za poradę, nie wiem czy będę w stanie wypić syrop z cebuli i nie zwymiotować :crazy: Do lekarza pewnie się w poniedziałek przejdę o ile się nie uspokoi. Czytałam na jakimś forum, że w początkach ciąży taki kaszel i spowodowane nim wstrząsy ciała mogą prowadzić do plamień i zagrożenia ciąży, więc wolę nie ryzykować...

Axarai witaj!!! Gratuluję II kreseczek i życzę przyjemnych 8 miesięcy i łatwego rozwiązania o czasie :)

Bubuś niestety jak się jest w ciąży, to lekarze za dużo nie pomogą, jak już jest totalna tragedia, to wtedy antybiotyk dadzą. Jak ja byłam w ciąży z Kackiem, to w 7 miesiącu dostałam taki kaszel, że myślałam, że młody mi wyskoczy, biedne dziecko, brzuch mi skakał jak piłeczka, a lekarz kazał brać jakieś homeo goowno, i syropek ziołowy:szok: babka w aptece, to mojemu M nie chciała nawet dać żadnych kropli (faceci! powiedział, że jestem w ciąży) do nosa, a myślałam, że się uduszę, i dała mu .....Maść Majerankową!!! Tak, że Bobuś na nic specjalnego nie licz, zatkaj nos, zamknij oczy i syropek z cebuli wciągaj:-D ja akurat go uwielbiam:-D

Axarai no niestety jechaliśmy akurat na spacerek :/ dzisiaj niby nie 13 a masakryczny dzień :D

Bubuś ja z mega kaszlem jechalam do porodu istny gruźlik... myślalam, ze pluca wypluję, ale przy porodzie zapomniałam :-D jak kaszlesz staraj się za bardzo nie kaslać brzuchem... rób to bardzo delikatnie a przynajmniej staraj sie. A ten syrop z cebuli wcale zly nie jest:) ale np ja w poprzedniej ciąży w ogóle czosnku nie tolerowalam...

dziewczyny dzisiaj mam mega ochotę na naleśniki z nutellą i bananem :) jutro jadę na zakupy:D
żegnam się już dobrej nocy życzę

reklama
Axarai widzę, że już jesteś tutaj :) a ja się czaję i tylko podczytuję, boję się zapeszać, jestem troszkę zestresowana i czekam na badanie :) no, ale jak Ciebie zobaczyłam to w sumie też się witam :)

test z grubymi kreskami wyszedł mi 31.12 :) według OM zaczynam 7 tydzień, badanie mam ok. 18.01, bo tydzień temu jeszcze nic nie było do potwierdzenia (bez usg, więc jestem dobrej choć zestresowanej myśli) ;-)

Do góry