reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam wieczornie.

Na początek witam wszystkie nowe Wrześniówki- rośniemy w siłę z dnia na dzień :) Super!
U mnie bez większych zmian poz ajednym niepokojącym mnie faktem- byłam dziś na długim spacerze, czułam się świetnie, nic mnie nie boli a tu na wkładce higienicznej jakaś taka beżowa wydzielina trochę:confused2::eek::confused: ktoś tak mial kiedyś w okolicach 6-7 tygodnia???:confused::confused::confused: nie wiem jak wygląda plamienie bo krew to czerwona nie była niemniej zawsze jest czysto a tu takie coś dziwnego:eek: trochę mnie to niepokoi, ale nic mnie nie boli...(?)

Karo_Lina- Espumisan można!!!!!!!:-D;-) brałam tony całe w poprzedniej ciąży od połowy mniej więcej bo mała była tak ułożona że miałam potworne kolki jelitowe bo coś mi blokowała:eek::sorry::no: ból straszny i masakra- konsultowałam z kilkoma lekarzami- luzik- simetikon- ta substancja t espumisanie się w ogóle nie wchłania z przewodu pokarmowego! Zostaje tam w jelitach, zrobi swoje i jest wydalana. Na ulotce muszą pisać żeby się zabezpieczyć bo nikt badań na płodach przecież nie robi. Nawet na witaminach są takie informacje. Ja przecierpiałam w okropnych bólach pare dni zanim zapytalam lekarza,bo tezbałam się zaszkodzić dziecku.

reklama
Axari, Polisia, witajcie :)

Espumisan w ciąży można brać, to jest lek który nie wchłania się z przewodu pokarmowego, po prostu przelatuje przez jelito i jest całkowicie nieszkodliwy i nietoksyczny. Większości leków nie badano na płodach więc nigdy nie piszą na 100% że można, ale espumisan nie przenika do organizmu ani do krwiobiegu więc nawet jest w ulotce napisane, że przedawkowanie jest niemożliwe. Jest całkiem bezpieczny zatem. (Zresztą Ella o tym już napisała, nie zauważyłam i się powtarzam). Może to zły przykład, ale mój pies ważący 2 kg zjadł kiedyś całe opakowanie espumisanu (wydłubał z niego wszystkie tabletki) i nic mu nie było.
Co do Furaginy - jak już ktoś napisał, sama infekcja u matki jest często groźniejsza niż lek na nią. Skoro lekarz zapisał, to znaczy że trzeba mu zaufać, tak naprawdę nie mamy innego wyjścia.

Pok, ja mam to samo. Budzę się około 5 rano i już nie mogę spać. A do tej pory spałam tak mocno, że ciężko mnie było rano dobudzić. W ogóle czuję taki stres w brzuchu. Ja ogólnie bardzo się boję o ciążę, mam obsesję że znowu się nie powiedzie, wciąż dopatruję się zaniku objawów i chyba przez to nie śpię.

Lotka, ja też coś czuję że będzie chłopiec. Wokół mnie rodzą się same dziewczynki, w rodzinie, w pracy, na studiach, same dziewczynki i ani jednego chłopca. Statystycznie rzecz biorąc, ja muszę mieć chłopca, no ktoś musi więc może ja :-D

Ostatnia edycja:
u mnie też tak jest choć nie dawno usłyszałam ze moja koleżanka będzie miała chłopaka a dziewczynkę już ma :) więc może przełamie ona tą statystykę a nie ja :)

witam sie

POK niby testują na szczurach, ale wiesz nigdy nie wiesz jak lek zachowa się na czlowieku... ja wol,e nie ryzykować :(

Witam wieczornie.

Na początek witam wszystkie nowe Wrześniówki- rośniemy w siłę z dnia na dzień :) Super!
U mnie bez większych zmian poz ajednym niepokojącym mnie faktem- byłam dziś na długim spacerze, czułam się świetnie, nic mnie nie boli a tu na wkładce higienicznej jakaś taka beżowa wydzielina trochę:confused2::eek::confused: ktoś tak mial kiedyś w okolicach 6-7 tygodnia???:confused::confused::confused: nie wiem jak wygląda plamienie bo krew to czerwona nie była niemniej zawsze jest czysto a tu takie coś dziwnego:eek: trochę mnie to niepokoi, ale nic mnie nie boli...(?)

Bezowe to moze byc mikroplamienie. Jestem pewna, ze wszystko ok. Jak bardzo sie niepokoisz to lec do gina. Ja uwazam, ze stres tez jest grozny, wiec watpliwosci lepiej rozwiewac. Buziaki!

witam sie

POK niby testują na szczurach, ale wiesz nigdy nie wiesz jak lek zachowa się na czlowieku... ja wol,e nie ryzykować :(

To prawda.

Na mailam fatalna noc. Od 20 bylam nieprzytomna. Jak juz sie polozylam, to nie mogalm zasnac do 1. Potem obudzilam sie o 4!! I oczywiscie juz nie mglam spac. Przemyslalam w tym czasie "cale zycie". M wstal o 7 myslal, ze spie, wiec kochany z latarka szedl do szafy, zeby mnie swiatlem nie obudzic a ja tylko probowalam oszukac mozg i jakas zasnac. Po 8 wyszedl do pracy i juz myslalam, ze zasne ale na ulicy jakis remont zaczeli i mlotybpneumatyczne poszly w ruch. Jestem kompletnie nieprzytomna, czuje sie beznadziejnie zmaczona.

KasiaP ja też się strasznie boje o ta ciąże w listopadzie straciłam Aniołka teraz normalnie jakas obsesja co chwila chodze do lazienki patrze czy nie plamie,obserwuje czy objawy nie zanikają jeszcze u lekarza nie byłam jeszcze u lekarza nie byłam
Pok też miałam nieprzespaną noc sąsiedzi użądzili sobie imprezkę do 3 rano spać się nie dało

Witajcie dziewczyny po weekendzie.
Axarai i Polisia - cieszę się, że nas przybywa.

Ja ostatnio chodzę jak zombi. Wystarczy, że zrobi się na polu ciemno, a oczy same zaczynają mi się zamykać i ziewam okropnie. Mam wrażenie jakbym była zmęczona non stop i sen wcale nie przynosi mi ukojenia.
Poza tym zaczynają się u mnie mdłości - na razie tylko od czasu do czasu je odczuwam i mam nadzieję, że tak pozostanie bo to nic przyjemnego.

Lotka i KasiaP-P ja też mam wrażenie, że będzie chłopiec.

Musze sie wam przyznac, ze wczoraj przez caly dzien towarzyszyl mi straxh. Piersi raz mnie bola, raz nie i jak nie bola wpadam w panike. Dzis rano zrobilam enty test ciazowy, zeby sprawdzic czy nie blednie. Cale szczescie ok. Wieczorem to sie az poplakalam i widze, ze m nie bardzo wie co ze mna poczac jak sie boje... Do wizyty jeszcze dwa tygodnie... Matko jaka katorga.
I tak jak was sobie slucham, to sie pocieszam, ze kazda z nas sie boi mniej kub bardziej, wiec i to normalne, i hormony pewnie swoje robia.
bedzie dobrze kochane! We wrzesniu bedzie tu duza gromada zarobionych mam!

Witam Was dziewczyny :)
Chetnie dolacze do Waszego grona jesli mnie przyjmiecie:)
Podczytuje Was od dawna ale dopiero teraz odwazylam sie napisac.
Wczesniej sie balam ze moze za szybko (nadal sie boje) bo tak jak Wam towarzysza mi sprzeczne emocje tak boje sie o swoja fasolke. Tak jak niektore dziewczyny stracilam dwa lata temu ciaze w 7 tc, moze dlatego rowniez obawiam sie nieco bardziej i latam to wc sprawdzac co chwile czy jest czysto.

O ciazy dowiedzialam sie 27 grudnia, beta potwierdzila 4 dni pozniej a lekarz widzial pecherzyk ciazowy 3 dni po becie.
Nastepna wizyte mam dopiero 24 stycznia ale cos czuje ze chyba pojde w ten czwartek. Badania jeszcze nie zrobilam ale na pewno w tym tygdniu je zrobie.
Najbardzej odetchnelam kiedy dowiedzialam sie ze moj maz ma minusowa grupe krwi tak jak ja.
Biore az 3X2 luteiny i profilaktycznie acard 1x1

reklama
Do góry