reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

ANUSIENKA Domiś cc pleśniawki miał Alanek i Marcelek sn i nie mają pleśniawek bynajmniej Marcello póki co jeszcze nie ma...

CC czy SN ; MM czy KP takie bezsensowne porównanie na zasadzie brzuch taki to chłopczyk a taki to dziewczynka :p

Ja pierdziu.... gdzieś tak przeczytałam, wiec Wam tu napisałam. Niczego bez sensu nie porównuję...:baffled:

reklama
Anusieńka bo po uszach tych kłapołowatych dostaniesz! No albo @ Ci się zbliża, zjedz czekoladkę!!!:-) Toć Patrysia tak ogólnie napisała:-D

Dziś wyzwałam na pojedynek moje zalane wodą szyby! I zaraz zamarznę, to tak na marginesie! Najpierw gumą z szufelki, ściągnęłam wodę z szyb, ale się lało! Później wyczytałam, że należy w kilku pomieszczeniach otworzyć okna, na 2 minuty chociaż, żeby nastąpiła wymiana powietrza, a takie otwieranie okna w jednym pokoju to nic nie da. Zrobiłam właśnie przeciąg, i przymarzają mi ręce do klawiatury!!! Niech mnie ktoś zeskrobie!!
Ale działa para zlazła!!!!!

Ostatnia edycja:
Witam

Mała oglada tradycyjnie Teletubisie :) sielanka potrwa pewnie jeszcze z 10 min :tak::-) Młoda nadale mało je, za całądobę na spiocha i z płaczkami zjadła 400ml
Ktos pisał coś o picu, moja młoda tez od kilku dni, ani łyka

Verita - a co brałaś wtedy na ta anemię, bo ja mam juz wagę podobna do Twojej poprzedniej, biorę falvit, teraz potas i magnez na herzklekoty, a o włosach nie wpsomnę.

axa - napisz raz jeszcze ten przepis szpinakowy

Jadę zaraz po wyniki tarczycy i innych dziadostw, trzymajcie kciuki proszę za mnie, bo nie chcę mieć tarczycy. Mam szanse 50 na 50 .......

Bralam zelazo w tabletkach to samo ktore bralam w ciazy. Nazwy nie pamietam to ponad 15 lat temu, wiem ze maly tez mial anemie bo na cycu byl i nie mial skad brac.

Czytałyście?od początku czułam zabójstwo :(((KARA ŚMIERCI DLA NIEJ!!

Z zimną krwią zamordowała Madzię - Wiadomości - WP.PL
Przykre to jest, szkoda mi calej tej rodziny :no:
DZIENDOBEREK :-) witam sie, wyspana :) Dawid budzil sie co 2-3godzinki,i spalismy do 9:-)a polozylam sie o 24.30 ksiazka mnie wciagnela oczywiscie ale,ze maly tak fajnie sie budzil to wyspana jestem

Tygrys juz pisalam:-p ale moze nie widzialas:-)I tom to "Pięćdziesiąt twarzy Greya"

Verita co do pleckow to ja mysle,że jednak to od noszenia,dzwigania a nie od cc. A moze i nawet Cie przewialo kurde:-(Bynajmniej mnie wlasnie bola od tego,że ciagle dzwigam, moj wazy 7.500 (dwa tyg temu) wiec mam co nosic, wczoraj jak caly dzien bylismy poza domem i jak go tak nosilam w foteliku z auta do auta to wieczorem juz czulam,ze za duzo dzis bylo...

Kasiazabka kochana no mi wyplacicli ekwiwalent:-) jeszcze byli mi winni za 2011 bo prawie nic nie wykorzystalam... bo ja laska juz tam nie wracam umowa mi sie skonczyla 31.12 i mamusia nie przedluzaja...

Anusienka oo to fajnie wiedziec,że pomaga:-)tak jak RiSia pisala,że wystarczy dac troszeczke:-)ja czekam i bede probowac,moze dzis dojdzie

Cloudynka Ty ?? no wiesz co, Ty to dasz rade,silna kobieta z Ciebie:-)trzymam zreszta kciuki &&&& ksiazke polecam:-Dmimo,że dluga ale tak wciaga,że zrobi sie wszystko,żeby znalezc czas na czytanie haha Mowisz,że jeszcze raz bys sie hajtnela? oo a ja chyba nie:-Dtak mnie znow ostatnio wnerwia,że ho ho

Patrysia oo Ty tez 26lat:-Dsuper,że coraz wiecej nas z tego samego rocznika haha ja odrazu wiedzialam,że ta dziewczyna ma cos z glowa...

Palma &&& niedlugo beda wyniki oby bylo okej... :)

Fasolka noo masz racje... moj brat z zona sie staraja i staraja tyle lat...ona to taka do dzieci,z taka czuloscia powolanie jakby miala do bycia mama i az przykro:-(ze poki co nic... i wlasnie tak jest Ci co chca nie maja...

Axa nie ma co sie dziwic,że poplakal ale fajnie,że dal rade:-) Wyglada na zuch chlopaka:)

Z mojego wojewodztwa to wiem,że byla Joasia no i Miq a nie ma ani jednej ani drugiej:-D

Mafu oo jaki ciekawy artykul,warto poczytac jakie ciekawe stwierdzenie "żeby pokazać, jak troskliwy i pragnący jak najlepiej dla swojego dziecka rodzic może zostać zmanipulowany naciskiem ze strony otoczenia i teoriami nie mającymi żadnego poparcia w rzeczywistości" i tym podsumuje ten artykul

niestety masz racje, chyba od dzwigania plus przewialo bo jak wyciagalam nosidelko z auta to mnie szczyknelo i do tego mialam krotki sweter ktory mi sie podwinal ( z racji boczkow rozchodza sie na boki wzystkie ciuchy ). Wczoraj jak mala usypialismy suszarka do wlosow to moj m skierowal mi ja na krzyz i tak mnie rozgrzalo ze sie obudzilam jak nowo narodzona niestety musialam sie przejsc rano ma masaz i odkrylo mi plecy ..,

Uwierzycie ze posta pisze od 1,5 godziny???

witam sie mam chwilkę bo obaj paowie śpią :rofl2:
jak jedno ząbkowanie potrafie przeżyć tak u dwójki NIET:sorry2:

Ryba - wiesz ile w tym jest prawdy nikt nie wie tak samo ile prawdy jest w tych artykułach... bo nigdy nie wiadomo, czy takiego artykułu nie napisał ktoś, kto pracuje dla koncernu farmaceutycznego i nie zarabia na tym... jakby nie patrzeć gdyby faktycznie ten żel byl szkodliwy to dlaczego w stanach nie jest wycofany?
Popatrz na to ... w PL w każdym sklepie masz puzzle pianiowe, które są rakotwórcze...tylko w PL są one dostępne wszędzie w innych krajach są one wycofane...I nagle koncern farmaceutyczny tak bardzo dba o nas ludzi, że wycofują dobry, jedyny skuteczny na ostre ząbkowanie żel...
Spójrz na szczepionki z zawartościa rtęci... wiadomo, że jest ona szkodliwa, do czego może doprowadzić i szczepi się nią dzieci...dlaczeg? bo firmy mają z tego kasę...
Dlaczego w stanach szczepionka 6 w 1 jest wycofana a w PL nie? bo kosztuje ok. 260 zł i koncerny farmaceutyczne mają z tego zysk bo ludzie kupują dla dobra dziecka, bo ma mniej wkłuć...
Dlaczego szczepionka na Odrę , Świnkę i różyczke MMR jest za darmo a nie dadzą lepszej Priorix (w niektórych przychodniach jest ta druga), która jest lepsza, ma mniej skutków ubocznych itd... bo sanepid zakupil i musi się tego wyzbyć...
Jak Tweój smyk będzie miał 1,5 roku to będziesz się zastanawiala, ile chemii jest w kurczaku... teraz zastanawiasz się, czy skład Orajel Baby jest szkodliwy dla dziecka a zastanówmy się teraz nad faktem - czym są faszerowane kurczaki, konkretnie drób, jakim nawozem są nawożone pola, z których jemy marchew, pietruszkę. Czym karmione są kury i jakiej jakości są jej jaja...Na co dzień jemy tykle dziadostwa, że w porównaniu z tym wszystkim ten żel jest najmniej niebezpieczny.
Poza tym każdy lek przyjmowany przez dziecko należy bacznie obserwować, czy nie występuje alergia... ja wiem, że uczulona jestem na ampicylinę i penicykiny i obaj moi chlopcy nie maja z tej grupy przepisywanych leków bo ani jeden pediatra (rozsądny oczywiście) nie jest pewien, czy oni też nie są , szczególnie, że u mnie moja mama i babka równiez byly na to uczulone...

Ja nie zamierzam nikogo przekonywać do zakupu tego leku - wiem, że jest skuteczny - jedyny, który pozwolil mojemu dzieckiu spokojnie spać...

To tak samo jak Sab Simplex - lekarka nie wyrazila zgody bo szkodliwy skład, że mam korzystać z polskich leków i co... dlugo nie trwalo mamy z tym smaym składem polski lek Bobotic...

Jestem zdania, że do wszystkiego trzeba podchodzić z głową i rozsądnie a internet to takie miejsce, że każdy pisze co chce, gdzie chcce itd. (żeby nie bylo wyrażam swoje zdanie:):)

Axarai kurtka to mój jeszcze nie jechał, ale Sebek uwielbia tramwaje :-D

Mafu, Axarai niby mówią, że jak okna się 'pocą" to za szczelnie jest... a mnie to ciekawi bo ja w oknie mam 7 mm szparę a okna zaparowane :-D

Pauline
super:) fajna data:)

Anusienka ale pewnie opis angielski czy polski? tylko tego żelu daje się bardzo malutko:)

*Martusia* zdrówka życzę

Gorgusia ja słyszałam, że do infalatora nie można olejków:)

Stokrotka ja go stosowalam głównie na noc odrobinkę bo mielismy cięzkie ząbkowanie

Beacia super, że u Was lepiej:)

Verita mnie do dnia dzisiejszego boli pośladek po wkłuciu przy porodzie 0 kelarz kazal wygrzewać.

Anusienka ja tez probowalam tego leku na sobie :-Djak i bobodent, dentinox i inne PL specyfiki i ani jeden tak nie działał i nie dawal ulgi

Palma jak wyniki? jak uszko małej lepiej?dajesz malej probiotyk dodatkowo?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anusieńka bo po uszach tych kłapołowatych dostaniesz! No albo @ Ci się zbliża, zjedz czekoladkę!!!:-) Toć Patrysia tak ogólnie napisała:-D

Dziś wyzwałam na pojedynek moje zalane wodą szyby! I zaraz zamarznę, to tak na marginesie! Najpierw gumą z szufelki, ściągnęłam wodę z szyb, ale się lało! Później wyczytałam, że należy w kilku pomieszczeniach otworzyć okna, na 2 minuty chociaż, żeby nastąpiła wymiana powietrza, a takie otwieranie okna w jednym pokoju to nic nie da. Zrobiłam właśnie przeciąg, i przymarzają mi ręce do klawiatury!!! Niech mnie ktoś zeskrobie!!
Ale działa para zlazła!!!!!

Hahhahaha!!!! :-D Wystarczy, że poczytam Twoje posty i już mi przechodzi :tak:Fakt! Ostatnio jestem nieznośna :baffled: A jak wyzywam się na moim D, to wtedy śpiewa mi refren tej piosenki :szok::szok::szok:

CHWYTAK vs. CZAKI - Wjebię jej? ( Maleńczuk - Ostatnia nocka / remake :) - YouTube

;-);-);-)

Sorki za tytuł...

RISIA Co do żelu Orajel - Na całym opakowaniu wszystko po angielsku.

Co do puzzli piankowych - w Irlandii są w zabawkowych.

Ostatnia edycja:
Risia to tez napisałam, ze jesli inne leki na zabkowanie (o ile beda w ogole konieczne) nie pomoga, to pomyslę o orajel baby. Nie zarzekam sie że go nie kupie, jednak mając taka wiedzę, a nie inną o benzokainie, sprobuje najpierw czegos łagodniejszego, a w ostateczności stosując orajel bede ostrozna i jeszcze wiekszą uwage zwrócę na dziecko. I uwazam, ze jest to podejście z głową, jak napisałas.
Zaś jesli chodzi o puzzle piankowe, to bedą one wycofane, jak i wszsytkie zabawki zawierajace m.in. formamid, ze wszystkich krajów UE od lipca 2013 r.
Piszac tutaj o szkodliwosci puzzli czy benzokainy nie zabraniam nikomu kupowac jednego czy drugiego, dzielę się tylko informacjami, a każdy zrobi jak uwaza. Ja wychodzę z założenia, ze lepiej wiedzieć wiecej niż mniej i swiadomie podejmowac decyzje. I tak, ja, wiedzac o rakotworczości puzzli nie kupie ich i tyle, nie kupię tez naczyń dla dziecka z melaminy, ktora w połazceniu z wysoka temp. rownież jest toksyczna. Niektórzy moga mnie uznac za przewrazliwioną, ale chce uniknąc szkodliwych substancji, przynajmniej tych, ktorych moge uniknąc. Bo jak napisalas, i tak sporo tej chemii jest wszedzie wokół, wiec nie zamierzam swiadomie jej dokladac jeszcze, zwłaszcza takiemu malenstwu. Szczepionke na wzwB tez zakupiam inna niz szczepia w szpitalach i przychodniach ze względu na zbyt duża zawartośc rteci w tamtej. Moje podejście jest takie, że lubię być poinformowana i jesli mam mozliwośc uchronic dziecko od szkodliwych substancji. lepiej jak będzie ich miał mniej niz wiecej.

A ja z innej beczki:-pczy ktorejs maluszek nosi juz pampuchy roz 4 ,ja kupiłam wczoraj małej jeszcze roz 3 ale to juz chyba ostatnia paczka bo mam wrazenie ze 3 juz zaczynaja sie maławe robic ,ale boje sie ze 4 moze za duze beda:confused: duza roznica w wielkosci jest nie wiecie moze? Moja podejzewam ze ok 7 kg wazy :-p:-)

No i tata powiedział mi tak: że albo okna przepuszczają ciepło i stąd kapie z nich i zbiera się woda. Albo jest wadliwa lub nie ma wentylacji. Jedyne co na to można poradzić to albo wymienić szyby na takie które to cieplo zatrzymują a nie przepuszczają albo zamontować mikro-wentylację albo taka prosta metoda to po prostu hm.. wytłumaczę to na ile potrafię; jak masz okno zamknięte to klamka jest skierowana w dół a trzeba klamkę ustawić tak jakbyś chciała uchylić okno tyle ze nie do końca..-klamka po prostu ma niby blokować okno żeby się nie otworzyło ale ma je tak luźniej trzymać, żeby powietrze swobodnie krążyło ma być jakby na ukos:-p uff chyba jakos to mam nadzieje zrozumiecie:-p

reklama
A ja wychodzę z założenia,że nie ma co się za bardzo we wszystko wkopywać, bo można oszaleć i bać się wszystkiego :-p. To co istotne-oczywiście warto sprawdzić, poszukać, aby mieć pewność, ale bez przesady. Jakbym miała się rozwodzić nad każdą plastikową łyżeczką to bym dla dziecka nie miała czasu. Tyle mojego w tym temacie.

Axa-uprasza się o przepis na makaron!

My dziś po masażu, Kacper teraz wstał, zjadł i bawi się na macie. Coś tylko za bardzo głowę na tv zadziera...muszę matę odkręcić.
Ugotowałam makaron z suszonymi pomidorami, wstawiłam pranie i czekam na meża. Jutro ponoć ma mieć integracje w pracy...taaaaa:wściekła/y: Faceci to mają dobrze.

Mafu- chodzi o mikrorozszczelnienie okna :-)

Do góry