Dodatkowy płatny urlop macierzyński to dodatkowy miesiąc który daje od siebie pracodawca w firmie w której pracuję, jest to chyba raczej rzadkość, my mamy to zagwarantowane w socjalu.
Ja składałam podanie na 4 tygodnie dodatkowego urlopu, mamy specjalny formularz w pracy, kazali wypełnić bym potem nie musiała specjalnie się fatygować.
mambusia może pani w kadrach nie doinformowana że od przyszłego roku należą się 4 tygodnie, idź i upomnij się o swoje bo Ci się należy.
Ja niestety na dziadków za bardzo liczyć nie mogę jedni daleko drudzy jeszcze pracują, przyjdzie nam chyba posłać córcię do żłobka od września o ile się dostanie, tylko nie wiem co zrobimy od czerwca trzeba będzie kombinować, napewno 2 tygodnie T. weźmie tacierzyńskiego i posiedzi z córcią, potem trochę wykorzysta się urlopu za dany rok. Na samą myśl już mnie głowa zaczyna boleć.
U nas noc super , jak Jagoda zasnęła po 20 to obudziła się o 2 a potem o 6 na jedzonko. Popołudniu wybierzemy się na spacer , trzeba korzystać z ładnej pogody , bo podobno od jutra ochłodzenie.