reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

Klementyna pani przy wypisie kazała mi się zgłosić do swojego gina po 2 część urlopu macierzyńskiego. Myślałam że wszędzie tak jest...
Witaj Ciężaróweczko wśród wrześnióweczek :-) Kamilek nie ma pleśniawek
wydaję mi się, że coś mu na serduszku musi leżeć, skoro płacze przy cycuszku, jaka szkoda, że nasze maleństwa nie mogą nam powiedzieć co im dolega, tak by łatwiej było, a tak szukaj wiatru w polu:-(

cieżaróweczka ja na szczęście mam normalnego szefa, firma prorodzinna, wszystkie dziewczyny rodzą i wracają ... nawet podczas przyjęcia do pracy zwracali uwagę na dziewczyny mające już rodzinę i dziecko bo nie chcieli pracownika "na chwilę, który zaraz wyemigruje za granicę". Szef twierdzi, że jak sie ma dzieci to się bardziej szanuje pracę i bardziej pracownikowi zależy. Ja lubię swoją pracę i fajni ludzie ze mną pracują, szef też fajny więc mam nadzieję ze do emerytury tam popracuję :tak:
Praca- marzenie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Klementyna pani przy wypisie kazała mi się zgłosić do swojego gina po 2 część urlopu macierzyńskiego. Myślałam że wszędzie tak jest...

a przed porodem byłaś już na macierzyńskim? bo czasami dziewczyny idą wcześniej.

ciężaróweczka - no na pracę narzekać nie mogę, nawet zarobki fajne więc nic tylko się cieszyć i szanować.

a jak Ci Madziu w nocy śpi? Moja Niunia rewelacyjnie a w dzień nie chce prawie wcale, nawet obiadu nie mogę zrobic
Pewnie pójdzie spać ok północy :-D
)
Madzieńko - właśnie tak patrzę i wczoraj Twój Bartuś skończył dwa miesiące… no no poważny wiek ;)
No mężczyzna pełna gęba się z niego robi :-D
No i popisałam sobe.Mały się obudził i woła jeść;-)

A brałaś opiekę dla męża? Bo mi w szpitalu wypisali tydzień, a po resztę właśnie kazali pojść do gina. Tam dostał jeszcze dwa tygodnie. Może o to chodziło, bo co ma ginekolog do macierzyńskiego? Przecież macierzyński dostajesz na podstawie aktu urodzenia dziecka i wszyscy mają go tyle samo.
Nie zapomnijcie złożyć podania w pracy o te dodatkowe 4 tygodnie w przyszłym roku. Szkoda aby przepadło, a podanie konieczne.

Opieki nie miałam. Już sama nie wiem, przy Krzysiu też tak było. 1 część wypisał szpital 2 mój gin- tylko że wtedy miałam skserowany dokument ze szpitala i wiedziałam wszystko a teraz ...
Jutro zadzwonię do szpitala i się wypytam :angry:
Ja podanie złożę po Nowym Roku

reklama
Ja mam ten podstawowy macierzyński od 25.09 do 11.02, a potem jeszcze będzie przedłużony o 4tyg dodatkowego i urlop za 2011.
Też się zastanawiam, co niby gin i szpital ma do macierzyńskiego, przeciez to kadry w miejscu pracy wpisują.

Do góry