reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

reklama
u mnie rozstępy to zmora od dzieciństwa, więc w zasadzie choćbym nie wiem, co robiła, to ich nie uniknę. Po ciąży istniejące już rozstępy można spłycić np. contactubex'em (nie mówię już o zabiegach u dermatologa czy chociaż kosmetyczki). Poprzednio używałam ziaji, potem musteli ale i tak się pokazały. Nawilżanie nie zaszkodzi, ale z genetyką chyba nie wygramy :baffled:
chyba jutro na toxo skoczę, miałam ochotę poczekać do piątku bo i tak będziemy w przychodni, ale podejdę jutro (kurcze, a mam tak dalekooo... przejść przez ulicę i jestem na miejscu:-D), tylko bezpłatnie hiv już mi się nie uda, bo robią tylko w środy, a ponoć tydzień na wyniki się czeka (a dziś mi się jechać do punktu nie chciało)
blokerka pojęcia nie mam, wagę do szafy schowałam i nie mam zamiaru wyciągać, zobaczę w poniedziałek u gina:-)

Ostatnia edycja:
kachasek ja tez kupiłam sobie mustele na rozstepy i elancyl. smaruje dwa razy dziennie. niewiem co z tego bedzie ..
daj znac jakby co ile przytyłas..

Witam mamuśki:-)

Widzę że mowa o rozstępach...ja już wiem że ich nie uniknę, i jakoś specjalnie się nie wysilam żeby im zapobiec, bo po ciąży z Majką to pamiątki mam dosłownie wszędzie:dry:
Więc już staram się od początku ciąży nastawić, że będzie ich jeszcze więcej...
Co do Bepanthenu, to mi bardzo pomógł po porodzie, Majka nie umiała złapać piersi, bardzo się denerwowała, bo pokarmu dostałam dopiero na 3 dobę, to Majka już nie mogła z głodu i z tego wszystkiego strasznie mnie pogryzła, a i tak się skończyło na tym, że karmiłam ją z nakładkami.
Dziuba ja nie miałam nigdy czegoś takiego, przy porodzie miałam tylko takie skurcze, od razu z partymi, przy kilku cm rozwarcia...a często to masz???

Co do spania, to ja bym mogła spać od 20 do 8 rano... ale młoda budzi się już o 6, a w dzień nie chce spać...

madzik nawet mnie nie strasz!! ja tak zawsze miałam od czasu porodu Martynki podczas owu, teraz nagle dziś w pracy mi tak się zrobiło i raz w domu, trwa parę minu, cholernie nieprzyjemne uczucie!!

mi na szczęście juz jakiś czas temu wysiadły baterie w wadze, ale wiem że 4kilo na plusie jest już...

Dziuba nawet mi przez myśli nie przeszło żeby Ci jakiegokolwiek stracha napędzić, na pewno jest wszystko ok, może po prostu macica Ci się w taki sposób rozciąga.....sama nie wiem, może zadzwoń do ginka i powiedz mu o tym tak dla pewności... bo to może być zupełnie naturalne, tak jak każda z nas przechodzi ciążę inaczej, tak i objawy są różne

ja nie miałam pojęcia że trzeba coś robić z brodawkami!!!! może teraz zacznę na to zwracać uwagę!!! ja raczej nie będę miała problemów z rozstępami ponieważ już kiedyś pisałam że mam bardzo elastyczną skórę!!! skoro raz mi się w 5 miesięcy udało schudnąć 18 kilogramów bez rozstępów to i teraz powinno być ok... a nawet jak nie będzie to trudno!!! jakoś to przeżyję ( moja mama urodziła nas 5 dzieciaków i nie ma ani jednego rozstępu moja siostra urodziła 2 dzieciaków i też nie ma rozstępów) więc wierzę w to że i ja nie będę miała!!!!!

ja przytyłam jak do tej pory 4 kilogramy!!!! może trochę dużo ale mam diabelny apetyt!!! zakładam że jeżeli przytyję 15 kilogramów to będzie ok!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziuba z tymi bateriami w wadze to dobry patent:-D
U mnie z wagą jest tak, że najpierw schudłam 3 kg i teraz jestem ok na +1kg.

Jeśli chodzi o podbrzusze to ja po męczącym dniu zauważyłam kłucie w podbrzuszu tak całkiem nisko. Są to takie kilkusekundowe silne kłucia i zaraz przechodzi.:sorry2:

reklama
Znowu cały dzien nie miałam netu:wściekła/y: ale M zadzwonił i chociaż mniej zapłacimy za te trdnosci:tak:.

I zapomniałam wczoraj napisac że M dostarczył mi piękny prezent na dzien kobiet.Znalazł prace :-) i płacą całkie przyzwoicie i oddają kase za dojazdy:-) ,minus że na nock ale dzieki temu ma wyższą stawke.

A rozstępy to niestety sprawa biologiczna i genetyczna moja mam po 5 dzieci nie ma ani jednego:szok::tak: ja przytyłam w poprzedniej ciąży 18kg i rozstępy mam tylko troche pod piersiami:sorry2: a nie smarowałam sie niczym specjalnym poza oliwką.Oczywiscie można pomagac naurze i jestem jak najbarziej za:-).

Do góry