reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

witam. Widzę kobitki że temat witamin. Ja tez brałam teraz do 13tc kwas foliowy a od 14 gin zlecił zamienić na witaminki. Polecił ten prenatal komplex, ale kurde mnie tak muli po tych witaminkach że hoho. Trzeba jakoś wytrzymać.
I od paru dni tak mnie głowa boli że masakra. Ale nie chcę dziecka truć przeciwbólowymi.
Siedzę od poniedziałku u mamy z Julą , mam remont całego mieszkania, syf wszędzie masakra jak ja to dosprzątam to nie wiem:baffled: ale wkońcu będzie to lokum jakoś wyglądało;-)

Miłego dnia

i witam nowe mamusie:-D

reklama
ja do 12 tyg brałam Femibion 1 a potem miałam Femibion 2 ale dopiero terazjedynka mi się kończy więc teraz już 2 kupie.

Ja też męczyłąm się bólami głowy, mi pomogła słaba kawa z rana, głowa nie boli, ale ciśnienie mam paskudnie niskie, ale to ponoć lepiej niż wysokie.

kacha_wawa - ja mam straszne wymioty -6kg, strasznie się męczyłam, lekarz przepisał mi czopki TORECAN i są rewelacyjne, działają tylko 4 godz ale wynik daje rewelacyjny. Zapytaj sie swojego gina by Ci je przepisał.

Ja nie biorę jeszcze witamin, cały czasfolik, 1 gin do którego chodziłam, powiedział, że nie potrzebuję narazie dopiero póxniej jak dzidzia będzie większa to mam zacząć brać, a mojego obecnego gina zapomniałam się zapytać. Kurcze, chyba zacznę sobię listę pytań zapisywać, bo zawsze o czymś zapomnę.

pozdrawiam Was, wiosennie, aż mnie przeraża, że od jutra ochłodzenie :wściekła/y:

Witam kobietki,
u nas dziś w nocy tak strasznie wiało, że spać nie mogłam, ale teraz piękne słoneczko :-) spacerek będzie koniecznie :tak:
U mnie leży Femibion 2, bo na samym początku ciąży wysłałam mojego S do apteki po jakieś wit i przyniósł mi te od 12 tyg, skąd mógł biedaczek wiedzieć jakie kupić (kazałam kupić mu prenatal, bo w poprzedniej to brałam, a babka z apteki wcisnęła mu kit, że prenatal zmienił nazwę na femibion!!! Co za bzdura!)... No i odłożyłam je do mojej apteczki i łykam sam folik, więc w razie czego mam witaminy pod ręką :tak:
Magda mnie też czeka sprzątanie poremontowe pod koniec marca :szok:, no i dodatkowo sprzątanie tej chatki z której będziemy się wyprowadzać, także będę miała niezłe kongo. Chyba poszukam jakiejś pani do pomocy w sprzątaniu, bo sami z S nie wyrobimy się chyba w ciągu paru dni z przeprowadzką i generalnym wysprzątaniem dwóch mieszkań. Na samą myśl mi się odechciewa :baffled:

Dzisiaj cieplutko, piękne słonko od rana..wyskoczyłam już z zimowych kozaków..hurraaa...
ja już w poniedziałek :-D do tych portek, co mam, kozaki po prostu nie pasowały :-)
ale ciśnienie mam paskudnie niskie, ale to ponoć lepiej niż wysokie.
ponoć, też się tak pocieszam. Ewentualnie możesz zasnąć, czy sałabnąć:baffled: U lekarza, po wpływem emocji zawsze mam książkowe, z reguły 120/80, ale normalnie to ok 110/60 (zdarza się i mniej - 104/55, czasem zjeżdża poniżej 100).

u nas też okropnie wieje, ale słoneczko zachęca do wyjścia. Obiadek mam gotowy, więc chyba zaraz sobie gdzieś pójdziemy.
Aha, pytam tutaj, ile czasu czekałyście na wyniki toxo? Nie pamiętam z pierwszej ciąży i zaczęłam się zastanawiać, czy zdążę do poniedziałku ;-)

Kachasek ja wyniki toxo miałam na drugi dzień.
Co do witamin to teraz biorę Pharmaton Matruelle. Wcześniej brałam kwas foliowy, omega med a teraz jeszcze jakieś nowe witaminy mi gin polecił a w aptece miła pani znalazła ten Pharmaton który zawiera te wszystkie składniki w sobie. Więc oszczędzam jakies 100 zl na miesiąc :szok:

ja mam 86/61 i tak prawie cały czas max do 100 dochodzi. Słabo mi cały czas, nawet gwiazdki przed oczami często się pojawiają :( a spać bym mogła do południa.

Ja właśnie też miałam sie was pytać ile się czeka na wyniki toxo bo nie wiem kiedy zrobić żeby zdązyć przed wizytą

no właśnie też znalazłam że ten Pharmaton Matruelle ma to samo, a nawet więcej jak Femibion 2 a jest o 13 zł tańszy ( w dozie) więc sporo. Ide się zaraz spytać pani w aptece czy mogę zamówienia nei odebrać i zamówie te tańsze witaminki.

A czy wy stosujecie coś specjalnego do pielęgnacji brodawek?
mi kuzynka polecała maltan, żeby już teraz smarować, ona przy drugim dziecku smarowała i ponoć mnij pękają itd.

Ostatnia edycja:
Asia ja smarowałam bepanthenem maścią (nie kremem) i jak dla mnie rewelacja, szybko się goiły i uśmierzały ból, ale nie słyszałam, żeby zawczasu samrować. Może to po prostu chodzi i nawilżanie, ja i tak piersi smaruję balsamem, więc i brodawki się załapują ;-)
Mira ja z listą pytań chodziłam w poprzedniej ciąży :-D bez kitu! Tylko miałam tę listę w telefonie i tak dyskretnie spoglądałam, żeby nie wyszło, że ze mnie jakiś dziwoląg :-D, ale chciałam wiedzieć tyle rzeczy, bo wszystko było nowe i musiałam sprawdzić czy to co czytam w necie jest przwdą czy nie :tak:

reklama
cześć dziewczynki :-D:-D:-D

jeśli chodzi o ciśnienie do ja mam 110 na 70 więc ok.
a jeśli chodzi o spanie to ja prawie nie sypiam w nocy... wiercę się z boku na bok i nic... zasypiam około 3-4 w nocy... za to odsypiam rano

u mnie ładnie słoneczko świeci chyba dziś też się wybiorę na jakiś spacer:-):-):-) tylko muszę posprzątać i ugotować obiad:-D

Do góry