reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

Napiszcie proszę od kiedy robi się badania przezierności karkowej?
Jak myślicie wato zapisać się do szkoły rodzenia?Pozdrawiam serdecznie

Wiesz co ja robię w 12 tyg, lekarz powiedział że robi się pomiędzy 11-14 tc. Co do szkoły rodzenia, my raczej pójdziemy, ponoć jest o wiele łatwiej później :-)

reklama
Nio-to poczytałam ;-)
wiekszość ma dziś kapuśniak-i ja też wczoraj zrobiłam :-D tylko mało kwaśny coś wyszedł :-(
i mam smaka od wczoraj jak wracałam z pracki-na taką bułkę pizzzzową (już mężusiowi pisałam-może kupi gdzieś mi ta cholera? ;-) )
poczytałam, że temat wóżków na czasie-ja to już mam chyba wybrany-tzn waham się między dwoma ale i tak kupie koło sierpnia-może ceny spadną? ;-)

aa-c do mamuś i teściowych-to obie wiedzą-że nie mają się wtrącać-i tak robię wszystko po swojemu :-D nawet teściu mówił przed ślubem-że ja to all załatwię tak że będzie super-i nie ma sensu się wtrącać-więc teraz jak im powiemy o dzidzi-jeszcze hmmm ile-3tyg?? to zapowiemy-że wyprawki tak-ale w kasie-ewentualnie ubranka ale na pewno nie w "pieknej pościeli, wózku czy łóżeczku" ;-)

a tak poza tym-to już mi się wszystko pokićkało co tam kto pisał-więc teraz na bieżąco bedę odpisywać ;-)

Przed chwilą wpadła moja przyjaciółka a ja taka niewizytowa. Zdziwiona byłam i nie dowierzałam bo myślałam że we Wrocławiu siedzi (jej mam mieszka naszym rodzinnym mieście). Wieczorami to jestem bardzo zmęczona więc czytanie tego co się tu pojawia po 20 nadrabiam rano.
Trixi normalnie zaszalałaś z tą wagą.
Osobiście mam znajomą która przytyła 14kg ale teraz to już jej brakuje 2kg do wagi wyjściowej a minęły dopiero 3tyg od porodu (45kg)chociaż przy karmieniu piersią to podejrzewam że będzie ważyć mniej. Inna za to przytyła 30kg a nigdy bym nie powiedziała że aż tyle. Co organizm to inne zmiany.
Co do moderatora to chyba po moim poście ktoś wpadł na ten pomysł :zawstydzona/y:
Agatkaskąd jesteś?

Na obiad nic nie planuję. Może wcisnę jeszcze jedną kanapkę. Niestety nudności nadal obecne. Aż zazdroszczę wam apetytu - choć może nie późniejszych kilogramów :rofl2:

Do wizyty jeszcze tydzień. Nie wiem jak wytrzymam. Podejrzewam że nie zrobi mi teraz usg i nie załapię się na zdjęcie. Niby NFZ refunduje tylko 3 usg podczas ciąży (takiej bezproblemowej). M zapewne będzie chciał już rodzicom powiedzieć (i tak wystarczająco chodzi zestresowany a oni nie wiedzą o co chodzi), a ja chyba jeszcze poczekam na informowanie rodziców.

Okazało się że brakuje mi jednego wpisu w indeksie - normalnie nie wiem jak to przeoczyłam (chyba myślę o czymś innym) - bo na karcie jest:wściekła/y:. Mam tylko nadzieję że koleżanka go załatwi bo nie mam zamiaru jechać do Wrocławia.

Agatkaskąd jesteś?

obecnie Gliwice, ale przez wodzisław i rybnik (Agusia) przejeżdzam pksem jak jadę do rodziców :-D

i tez się zastanawiam gdzie tu rodzić-ale na 80% chyba w katowicach na łubinowej.

Któraś pisała o promocji w tesco na ubranka-rozumiem że miała na myśli tesco w UK?

Ostatnia edycja:
agatek nie liczyłabym na spadanie cen wózków:-) nie spadają..
bafinka weź paracetamol, po się meczyć? ja dwa dni temu brałam, bo też spanie, wyjście na powietrze nie pomogło..
mira pewnie, ale spotkanie w maju..takze jeszcze zdążymy sie umówić:tak:

Mój szef własnie przed chwilą skwitował, ze ja ciągle coś gryzę..:zawstydzona/y:no fakt, to chlebek, to czekoladkę, to kisiel itd...ale jak nie pojem z godz. to zaczyna mnie smecić w brzuchu i musze coś ugryźć.

Co do wyprawki to jeszcze nad tym nie myślę. Zresztą my wszystko mamy, wystarczy dokupic kosmetyki:-)

Co do moderatora...zawsze by był taki "szeryf" który czuwałby nad wszystkim...żeby nie było niepotrzebnych tematów, gdzie ktoś napisze 1,2 posty i on umiera... wypadałoby dokończyć listę, biedna Sawi źle się czuje i pewnie nie ma sił tym się zająć. Z tym zamkniętym to jedne mają dostęp, inne które też są od początku nie, a może któraś ma jakiś problem chciałaby sie wyżalić, ale na głównym nie chce tego pisać...

Paula myślę że to powinna być osoba, która ma w miarę dużo czasu, u mnie z Majką to różnie bywa...
Bafinka to ja o tych bólach pisałam, wczoraj posmarowałam glowę amolem, bo mnie przód bolał, i po paru minutach mi naprawdę przeszło
Trixi to rzeczywiście tylko pozazdrościc takiej wagi, a brzuszek miałaś duży???

Co do wyprawki, to jak będzie dziewczynka, to mam ubranka po Majce, dokupie tylko wózek, pościel do łóżeczka i przewijak, a jak będzie chłopak to sprzedam Majkowe rzeczy, a za to kupie dla dzidzi

Ostatnia edycja:
Wyprawka, hmmmm, u mnie będzie problem. Moja teściowa jest z tych co twierdzą, że przed porodem nie powinno się nic kupować. Ty pójdziesz rodzić do szpitala a my się wszystkim zajmiemy. Po moim trupie. Zanim mnie tam wywiozą w domu ma być wszystko gotowe na tip top. Będę miała większe zmartwienia w tym czasie niż zastanawianie się czy mamusia z mężusiem kupią wszystko co potrzebne. No i czy mężuś będzie w stanie, bo już zapowiada huczne pępkowe.
No, także będzie bitwa :crazy:

reklama
Agusia-nie daj jej się ;-) przeciez to nie tylko ubranka-ale cała masa fachowych rzeczy-których ona nie kupi porządnie. Pewno-wózek to wózek-jak auto i auto ;-) ja tak zamierzam kupować żewby w połowie sierpnia all było gotowe-łącznie z pomalowanym mieszkankiem-tylko pościel nieobleczona (różnie to bywa w ostatnich tyg i nie chcę się denerwować że coś będzie inaczej niż zakładałam). a po część wyprawki wybieram się w kwietniu do UK :-) mam nadzieję że kupie fajniutkie ciuszki-jak parę latek temu-i niedrogo ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry