reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

Dzieczyny, a może jej chodziło o to, że po ciąży przytyła 2,5 kg. Bo żeby w czasie ciąży tylko tyle to raczej nie realne. Sam dzieciaczek napewno ważył więcej, a gdzie cała reszta.
Agusia ja przytylam W CIAZY 2,5 kg !!!! a dwa tygodnie po porodzie bylam o 10 kg lzejsza niz przed ciaza :) super kuracja odchudzajaca :) Teraz tez bym tak chciala,ale raczej mi sie to nie uda :) Czasem tak bywa ze w ciazy sie chudnie ....

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczyny i zycze udanego piątku.
Dziękuje za pomysł na obiadek (kapuśniaczek) mniammmm ... już się doczekać nie mogę.
Pisałyście o fakcie, że nie macie jeszcze instynktu... ja też nie mam, ja jeszcze nie mogę uwierzyć w ciążę i w fasolkę.
Jeśli chodzi o MC to na samą myśl o zapachu... brrrr odrzuca mnie.
Ja musze zaraz zabrać się za sprzątanie bo mój M ...ojjj prosić można i można....
Napiszcie proszę od kiedy robi się badania przezierności karkowej?
Jak myślicie wato zapisać się do szkoły rodzenia?Pozdrawiam serdecznie

Dzień dobry!!

Nie jestem w stanie Was nadrobić!!
No, masakra jakaś!! :-)
Postaram się byc bardziej na bieżąco!! Teraz korzystam, bo Adaś śpi, ale ja zaraz też idę się położyć!!
Dziewczyny od dwóch dni nie wymiotuję!!
Ale za to z zatokami nie poradziło sobie nic i od środy jestem na antybiotyku :-( trudno :-( mam nadzieję, że pomoże :-( głowa mnie boli i ogólnie czuję się źle, jakbym naprawdę chora była ;-)
Mąż dziś zdał prawo jazdy kat D i jestem bardzo dumna :-)
Z tej okazji kupił mi ... wodę truskawkową zamiast pepsi w puszcze!! Powiedział, że wczoraj ostatni raz pepsi w ciąży piłam ;/
Co do wagi, to u mnie wciaż - 7 kg, ale teraz pewnie szybko wrócą kg :-(
A w spodniach z przed ciąży ledwo się dopinam!!

Co do moderatora jestem za!!
Madzik moze Ty nim zostaniesz?? :-)
Potrzeba by tu zrobić porządek :-) i na zamkniętym też!! :-)

Dziuba, Aniawos gdzie się spotykacie?? Ale super, zazdroszczę!!
A czy jest tu jakaś mama z Zielonej Góry lub okolic?? :happy2:

e: Trixi też tak chcę!! :-)
heh, dziecko mi wyrwało przycisk z x i właśnie zauwazylam, że prócz przycisku nie ma tego takiego prawdziwego przycisku!! Zostala tylko blaszka!! Ale ważne, ze to x xxxxxxx działa :-)

Ostatnia edycja:
Trixi - a z dzidzią wszystko było ok?? jeśli tak, to tylko pozazdrościć.
Moja mama utyła w ciąży ze mną 7 kg.... mam nadzieję że to i mnie spotka:p

paula-zg a czemu tu robić porządek? co jest nie tak? ja jakos nie widzę..
a co do spotkania, to my w Gdańsku, bo będe jechała z mała do lekarza, a dziuba tam mieszka..takze w maju jakaś herbatka się szykuje..:tak:

Ja pytałam się gina o zimno i maści, powiedział ze mogę spokojnie smarować, to są tak małe ilosci, ze nie szkodzą dziecku. Bo jak zaczęłam czytać na necie..tyle opinii negatywnych, że w sumie nic bym nie stosowała..ale ja slucham sie lekarza a nie internetowych sensacji..pewnie, ze je czytam, ale potem tylko się człowiek stresuje..

Wyskoczyłam na chwilę do dklepu, kupiłam mężusiowi perfumy razem z żelem pod prysznic..spóźniony walentynkowy prezent:-) i sobie dwa lakiery do paznokci, szary i jasny pomarańcz..ostatnio słyszałam w tvn style, ze najmodniejsze kolory:-) to sobie zrobię modne pazurki..i plastry na oprychę..naklejone już, od razu jej tak nie widać.
..i wymysliłam, ze zjadłabym sałatkę owocową..ale ską ja ją wezmę w pracy??

Przyłączę się do zdania Bafinki witam się i ja przebrnęłam przez zaległości ale już zapomniałam co komu miałam odpisać...

U mnie bez zmian, mdłości na maxa, dziwne torsje, aż mnie mięśnie brzucha bolą od tego, i przez to straciłam już 2,5 kg. :-(
Martwię się, bo powinno iść w drugą stronę, a nie spadać. Ale lekarz powiedział, że to normalne i oczywiście nie martwić się.

Ale jak tu się nie martwić, jak jestem panikara i wszystko mnie martwi. Muszę jakoś to przetrwać :)

co do zakupów, to musze Wam powiedzieć, że mnie ten problem omija, wszystko już mam i czy to będzie chłopak czy dziewczyna i wózek i ciuszki i łóżeczko. Cieszę się, bo to trochę kasiorki pozosatnie w "skarbonce" dla dzidzi na przyszłe wydatki. Co prawda, są to rzeczy uzywane, ale wiadomo, że ,alutkie dzieci szybko wyrastają z ciuszków i wszystkie są prawie jak nowe. Później będę musiała jedynie dokupić jakieś nowe rzeczy do szpitala, no i kosmetyki.

A jak u Was z wy[rawką? Kupujecie nowe czy korzystacie z dobrodziejstw bliskich tak jak ja :-)

Elsi-teraz doczytałam-że prawie przy granicy z czechami mieszkasz ;-) to moje tereny :-D ale czytam dalej co tam u Was

reklama
Do góry