u NAS jest rónie bo wygląda to tak że jak przy cycu posiedzi mały jakieś poł godzinki i zasnie to odkłądam go do łóżeczka i spi ale jak zacznie się zaraz wiercić to oszukuje go i daje smoka i jeeli prrzy smoczku się uspokaja toznaczy że najedzony tylko chce ssać i smoczek go wycisza i zasypia.A jezeli zaczyna się przy smoku złościć to wtedy daje mu drugą pierś by się napił i jak zaśnie znów go odkąłdam i czasem śpi dalej a czasem daje znów smoka i tak zasypia .To tak w dzień i czasem po jedzeniu ma chwile czuwania że nie chce spać tylko się rozgląda i nasłu****e i dopiero po jakimś czasie znów dopomina się o cycusia i zasypia.
Kąpiemy małego zawsze o 20-ej nawet jak śpi to go wybudzamy.Po kąpieli karmienie i odkąłdanie do łóżeczka i zasypianie wygląda jak wyżej.Zajmuje mi to jakieś 20 min.I wtedy ja idę spać do swojego pokoju i wybudza mnie niania jak mały zaczyna w nocy płkakać,spi przeważnie ok 2,5 do 3 godzin także w nocy karmie go dwa razy i trzeci raz wypada gdziies ok 7-8.A przewijamy go zawsze przed kolejnym karmieniem jak się wybudzi bo głodny,nie przewijam go zaraz jak zrobi kupkę ,zazwyczaj przy karmieniu, by go nie wybudzać tylko właśnie dopiero jak się obudzi bo głodny. tyle że Bartek jak ma kupke to mu to nie przeszkadza i śpi,nawet jak robi w trakcie spania to się raczej nie wybudza.W nocy o dziwo żadko robi kupkę ;-)
Sylwia u nas nie ma takiego zwyczaju.Moje dziewczynki z tatusiem wymyśliły wierszyk na przywitanie Bartusia
A z zazdrościa u nas nie ma w ogóle problemu bo moje panny już duże więc one na brata strasznie czekały i teraz to starsza tak zakochana w bracie że przewijać go chce ,przynosi małego jak płacze a ja akurat zajęta jestem..Młodsza to raczej pomaga przy kompieli tak że podaje sprzęty,czuwa nad śpiącym braciszkiem.
A to wierszyk dla BARTUSIA
Witaj w domu nasz Barteczku
może położysz się w swoim łóżeczku.
Pokój jest już sprzątnięty,
Byś był u nas uśmiechnięty.
Czekaliśmy noce,dnie
by przytulić Bartuś Cię