reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

Witam,

Ja od rana zabrałam się za prasowanie, pranie pościeli i ogarnianie mieszkania. Potem przyszła mama i pojehalyśmy do komisu zobaczyć ceny wózków. Tak naprawdę to ja już nie wiem jaki chcę wózek. Za dużo tego wszystkiego. Jak nie znajdę nic odpowiedniego to wezmę gondolę po bratanicy, a dopiero kupimy małemu lepszą spacerówkę.

nanusia82 ja dziś właśnie dostałam swój wózek i jeśli nie chcesz wydać dużo kasy a mieć bardzo dobry wózek to zdradzam patent ;) - bardzo chciałam x-landera ale one są dla mnie za drogie, kupiliśmy x-landera z ich strony korzystając z opcji "nextway" - można upolować fajne wózki po renowacji, z roczną gwarancją ( mają wymienione na nowe całą tapicerkę, śpiworki, materacyki w gondolach itd. - ze "starego " wózka zostaje tylko rama i koła, a i tak wg mnie są w idealnym stanie - bynajmniej to co my dziś dostaliśmy jest w super stanie ) no i cena - za gondolę i spacerówkę, ze śpiworkiem, moskitierą i folią przecwidzeszczową, pompką do kółek i adapterami do gondoli zapłaciliśmy 850 zł już razem z przesyłką :)

reklama
OLA, to trzymam Cie za slowo :-)
Chyba zakupy troche pomogly. Kupilysmy sobie troszke dobrych rzeczy wiec moze tak ja udobruchalam :-D
Na razie spi i mam nadzieje ze jeszcze troszke sobie pospi chociaz oczywiscie tez bardzo lubie jak baraszkuje w moim brzuchu ale dzisiaj to mnie naprawde niezle skopala :baffled:

haniamm2-to super -cena przystępna, wyślij nam fotkę;-)
ja dziś poranek w stresie- mówiłam mojemu M , że pojadę do lekarza tramwajem(połówkowe)- bez stresu,że on się do pracy spóźni- ale nie on mnie zawiezie- i 30 min do lekarza- a my auta nie możemy odpalić- myślałam ,że wyjdę z siebie( hormony mi tak buzują)-na szczęście odpalił, korków nie było i udało się!! Ziemek- zdrów- waży 560 g- termin jednak na 13 wrzesień.
Później się dowiedziałam, że na wsi (gdzie rodzice mieszkają )komentują, że jak dziecko i bez ślubu- kosmos..więc poniedziałek nie fajny.Mam nadzieje,że od jutra będzie lepiej;-). Miłego popołudnia

nanusia82 ja dziś właśnie dostałam swój wózek i jeśli nie chcesz wydać dużo kasy a mieć bardzo dobry wózek to zdradzam patent ;) - bardzo chciałam x-landera ale one są dla mnie za drogie, kupiliśmy x-landera z ich strony korzystając z opcji "nextway" - można upolować fajne wózki po renowacji, z roczną gwarancją ( mają wymienione na nowe całą tapicerkę, śpiworki, materacyki w gondolach itd. - ze "starego " wózka zostaje tylko rama i koła, a i tak wg mnie są w idealnym stanie - bynajmniej to co my dziś dostaliśmy jest w super stanie ) no i cena - za gondolę i spacerówkę, ze śpiworkiem, moskitierą i folią przecwidzeszczową, pompką do kółek i adapterami do gondoli zapłaciliśmy 850 zł już razem z przesyłką :)

Dziękuję.No właśnie mnie też marzy się X-lander, choć dziś stwierdziłam,że jest trochę ciężki, ale to nic. Dam radę. Widziałam kilka takich wózków po renowacji na allegro o i faktycznie wyglądają jak nowe.

atomówka to faktycznie nerwowy poranek miałaś. Najważniejsze że Synuś rośnie i ma się dobrze :-)
A ludźmi i ich wypowiedziami się nie przejmuj! Oni zawsze mają coś do powiedzenia :sorry2:
To jest tylko i wyłącznie Wasza sprawa czy macie ślub czy nie :-)
Kochana nie denerwuj się takimi wypowiedziami wiem że łatwo mówić ale najważniejsze jest Maleństwo w Twoim brzuszku :-)

haniamm2-to super -cena przystępna, wyślij nam fotkę;-)
ja dziś poranek w stresie- mówiłam mojemu M , że pojadę do lekarza tramwajem(połówkowe)- bez stresu,że on się do pracy spóźni- ale nie on mnie zawiezie- i 30 min do lekarza- a my auta nie możemy odpalić- myślałam ,że wyjdę z siebie( hormony mi tak buzują)-na szczęście odpalił, korków nie było i udało się!! Ziemek- zdrów- waży 560 g- termin jednak na 13 wrzesień.
Później się dowiedziałam, że na wsi (gdzie rodzice mieszkają )komentują, że jak dziecko i bez ślubu- kosmos..więc poniedziałek nie fajny.Mam nadzieje,że od jutra będzie lepiej;-). Miłego popołudnia

A właśnie że fajny! :-) Bo dzidzia zdrowa i to najważniejsze a to wszystko inne to już mniej ważne :-)

wizytę mam na 31.05 w środę jadę zrobić wyniki (wraz z krzywą cukrową) mi się wydaję że to przez ciśnienie... ale do tej pory miałam dobre więc sama nie wiem!!!!

mój dzidziuś też gra w brzuchu w piłkę... heheheh:-) świetna sprawa!!!!

dziewczyny czy teraz w ciąży możemy używać czegoś na komary? Coś w rodzaju offa albo jakiegos innego środka? Wiem że na ulotce fenistilu piszą że nie zalecany w trzech pierwszych miesiącach ciąży a poza tym trzeba skonsultować z lekarzem ale fenistil to już po ugryzieniu a przed?

Atomówka nie przejmuj się tym gadaniem. My też tam gdzieś piąte przez dziesiąte usłyszeliśmy, że jak to dziecko, a tu tylko ślub cywilny? Paranoja. A jak wspomnieliśmy na początku, że nie chcemy dziecka chrzcić to dopiero posypały się gromy. Teraz się zastanawiamy nad tym, bo w innym przypadku to pół rodziny będzie miało na nas wielkiego focha. I chciej tu człowieku żyć po swojemu.

reklama
Do góry