reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

Hej mamusie ! i przyszle mamusie ;)
Jestem tutaj nowa ale mam nadzieje ze bede mogla liczyc na kazda z was !
Dzis jest juz ostatni dzien mojego konkursu ! w którym jest moja córeczka !
Mamy bardzo ciezka druzyne na przeciwko ktora non stop nie umozliwia nam wzbic sie na 1 miesce.
Nagroda jest bardzo cenna jest to chusta do noszenia dzieci tkana recznie ktora ma wartosc 250 zlotych.
Niestety nie stac mnie na taka chuste, ale bardzo by mi sie przydala na wiosenne spacerki:)
z gory dziekuje za kazdy glos:
-wystarczy kliknac na ponizszy link
- zobaczysz piekna Ewunie Ewlektrunie ;) ktora na wam widok rozsmiesza :)
- i pod zdjeciem jest zaglosuje na to zdjecie klikamy i to wszystko.
http://pl.lennylamb.com/#pieluszki_wielorazowe/konkurs/3022http://pl.lennylamb.com/#pieluszki_wielorazowe/konkurs/3022http://pl.lennylamb.com/#pieluszki_wielorazowe/konkurs/3022http://pl.lennylamb.com/#pieluszki_wielorazowe/konkurs/3022http://pl.lennylamb.com/#pieluszki_wielorazowe/konkurs/3022

Po pierwsze dzieki za troske juz przestałam czytac:sorry:.

Druga sprawa to takie posty jak wyżej.Jeżeli checie oddaci głos to może sprawdzicie najpierw profil danej osoby bo ta osoba napisała kilka postów na różnych wątkach wiec prawdopodobnie Nas naciąga.

Buziole i do napisania.

reklama
...Jeżeli checie oddaci głos to może sprawdzicie najpierw profil danej osoby bo ta osoba napisała kilka postów na różnych wątkach wiec prawdopodobnie Nas naciąga.

Buziole i do napisania.

Sorki ale nie rozumiem

aa już rozumiem. Ale mnie zamuliło. Chyba mi mózg w tej ciązy poszedł spać i zapomniał o tym powiedzieć ;)

Ostatnia edycja:
Po pierwsze dzieki za troske juz przestałam czytac:sorry:.

Druga sprawa to takie posty jak wyżej.Jeżeli checie oddaci głos to może sprawdzicie najpierw profil danej osoby bo ta osoba napisała kilka postów na różnych wątkach wiec prawdopodobnie Nas naciąga.

Buziole i do napisania.

Motyl bardzo dobrze ze przestalas czytac:tak:
Ja nie zapomnie jak na poczatku ciazy bardzo bolalo mnie wszystko w podbrzuszu bo rozciagala mi sie macica, normalnie spac nie moglam i chodzic momentami a ze pierwsza dlugo wyczekiwana ciaza to nie wiedzielismy ze to norma.
Oczywiscie moj M od razu do internetu zeby sprawdzic co to moze byc i jak to zwykle w necie tysiace odpowiedzi od uspakajajacych po dobijajace i sie poplakalam bo to jeszcze byla niedziela wiec tylko nam wizyta w szpitalu zostawala zeby sie upewnic ze wszystko jest ok.
Od tamtej pory obiecalismy sobie w ogole nie czytac takich rzeczy w necie. Kupilam sobie ksiazke polecana i opiniowana przez insytut poloznictwa i nic innego oprocz informacji od mojej gin i tej ksiazki do siebie nie przyjmuje bo zwariowac mozna od samego czytania.
Wiem ze to trudne, ale postaraj sie o tym zapomniec na najblizsze dni bo dzieki temu przynajmniej czas Ci szybciej minie a tak to zamartwianie sie i ciagle myslenie o tym nic nie pomoze a tylko dzidzia Ci sie nerwowa zrobi. Glowa do gory i mysl pozytywnie bo to teraz jest najwazniejsze :-)

Co do kolezanki od chusty to tez mi sie to podejrzane wydaje wiec nawet nie wchodzilam na ta stronke z jej cudownym dzieciaczkiem...

witam serdecznie:)
Wczoraj miałam straszna ochotę na jazdę rowerem i dopięłam swego. Krzysiu do koszyczka i na rowerek. Przejechaliśmy może pół km i mąż jak mnie zobaczył to od razu kazał mi zejść. Wg niego mam zapomnieć o rowerze. Musze zapytać swojego gin jak będe na wizycie. A Wy co o tym myślicie?? Przecież wchodząc po schodach też możemy się przewrócić, na każdym kroku czyhają na nas niebezpieczeństwa.

Oj rozumiem tesknote za rowerem. ALe jednak lekarka i madra ksiazka radzi zeby niestety pozeganc sie z rowerem, dla dobra maluszka. Ze za duzo wstrzasow. Trudno da sie wytrzymac i albo na jesien albo na wiosne odpali sie jednoslady :)

Cześć! ja co prawda nie wrześnióweczka ale jak pozwolicie posiedzę sobie z Wami czasem :-) (choc bardzo chciałam zostać wrześniową mamą ale nie wyszło)

Właśnie wróciliśmy z przejażdżki rowerowej z synkiem ;-) tylko ze dziś to mój synek jeździł na rowerze a ja pchałam rowerek :rofl2: to nie to samo ale mówi się trudno
Dzieci są najważniejsze Synek zadowolony bo próbował sam pedałować :-) a dzidziuś pod serduszkiem nie narażony na wstrząsy więc słodko kołysał się w brzuszku mamusi poczekam z tym rowerem do rozwiązania.
Muszę się troche ruszać bo zaraz będe się toczyć jak kulka ...

Miki, niestety ja do dzisiaj nie znalazlam w Niemczech takiego sera bialego ktory konsystencja przypominalby nasz twarog :-( Bardzo nad tym ubolewam bo uwielbiam pierogi ruskie, slaskie i nasz polski twarozek ze szczypiorkiem i rzodkiewka. Niemcy uwielbiaja mielic sery na miazge i nie znajdziesz raczej u nich takiego gruboziarnistego twarogu a jak znajdziesz to daj koniecznie znac :tak:
Ja po prostu do tej pory przy okazji wizyty w Polsce zaopatruje sie w kilka paczek sera ( w zaleznosci od terminu waznosci) i tak sobie dogadzam. Pewnie w polskich sklepach na terenie Niemiec znajdziesz twarog ale nie chce wiedziec ile kosztuje bo na pewno slono sobie za ta przyjemnosc kaza placic :baffled:
Bluetooth i Miki twrog nasz polski dostaniecie w sklepach Mix-markt ( Mix-markt ) To taki polsko-ruski spozywczak :) Cena jest naprawde ok i sernik tez od razu inaczej smakuje :)

Bluetooth i Miki twrog nasz polski dostaniecie w sklepach Mix-markt ( Mix-markt ) To taki polsko-ruski spozywczak :) Cena jest naprawde ok i sernik tez od razu inaczej smakuje :)
Pierwsze slysze o tym sklepie :confused2: niestety jest jeden w Berlinie i to tak daleko ze chyba blizej mi do polskiej granicy niz do tego sklepu :-D czasowo przynajmniej na pewno :-D ale dzieki za info Trixi

Witam Was :-)

Standardowo opóźniam się w czytaniu wszystkiego, ale ból głowy był nie do wytrzymania, bolał mnie przez ok tydzień czasu, dziś jak ręką odjął i jest super nadrabiam wszystkie zaległości w czytaniu :zawstydzona/y:

Oczywiście, od tego bólu głowy rózne myśli mi przechodziły do głowy, w końcu zadzwoniłam do lekarza, powiedział, że to normalne i niby się uspokoiłam, ale że głupia jestem i czytam w necie różne przedziwne rzeczy wyczytałam, że objawy, które ja miałam, mogły byc przyczyną zatruciem ciążowym tzw. rzucawką, jak boli głowa, są wymioty, bolą oczy i nie wyraźnie się widzi, mocz w białku, wysokie ciśnienie to własnie może być to zatrucie, więc z samego rana pędem biegłam zbadać mocz czy nie ma białka, potem zmierzyć ciśnienie i co .... wszystko w normie, miałam wymioty, ale były to chyba od bólu głowy i tak samo ból i słabe widzenie, też od głowy bo mocz i ciśnienie w normie.

Powiem Wam dziewczyny, że chyba przestaję czytać "mądrości" w necie, bo nakręcam się tylko nie potrzebnie i martwię bez powodu.

Ach . . . jak ja przezyję jeszcze ponad 5 miesięcy :nerd:

reklama
Cześć Dziewczyny,ostatnio nie mam jakoś natchnienia do pisania i ogólnie siedzenia przy laptopie,nie wiem dlaczego może ta pogoda tak na mnie działa z chęcią siedziałabym cały dzień na dworze ;) Tylko czekam aż już się zrobić jeszcze cieplej i śmigam na wieś na działeczkę ;) wole tam siedzieć świeże powietrze,spacery nad jeziorkiem niż w mieście w bloku ;) Pewnie babcia będzie mi towarzyszyć ale w sumie to dobrze bo będą pyszne obiadki i desery ;) gorzej z młodym tatusiem bo będzie mieć troszkę daleko do pracy więc nie wiem czy będzie ze mną siedzieć tyle ile będę chciała :-p
Kurcze wczoraj chciałam sobie w h&m kupić spodnie dresowe na tym dziale dla kobiet w ciąży ale nie ma dla mnie rozmiaru :-( były same L i XL a S ani jednej sztuki :-( jedne co były tylko ale to 3/4 a ja chcę długie i już chyba w 3 h&m byłam i duuuuupa ;/
Oglądałyście może w Zarze ciuszki dziecięce bo ja wczoraj byłam tam pierwszy raz na tym dziale i się zakochałam w tych ciuszkach :-p ale nici z zakupów bo nie znam płci dziecka a tam już typowo były chłopięce albo dziewczęce...

Do góry