reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

Ja w ten weekend przymierzam się do wypróbowania roladek makowych w masie serowej, jeżeli wyjdzie fajny ten placek to zrobię go na wielkanoc. Robiła może któraś z was, albo wie jak smakuje? Makowe Roladki W Masie Serowej - Forum Kulinarne Smaczny.pl

miki_czchow
Robiłam takie ciasto, być moze były inne wymiary składników ale całość wyglądała identycznie. Jest pracochłonny ale bedzie pyszny ! Daj znać czy Ci smakował?

Ja uwielbiam piec i jestem przerażona bo mam teraz takie smaki ze tyję na samą myśl :szok::szok:

reklama
AniawosDobrze, wkleję linki na kulinarny
Bebzonik Jak tylko mówisz że smaczne, to czasu mam pod dostatkiem :) Zdam relacje po weekendzie.
A dzisiaj w końcu zebrałam się do burka i jak upiekę to wrzucę obiecane zdjęcia na kulinarny

Ostatnia edycja:
Bluetooth a powiedz mi jako obeznana w niemieckich sklepach, czy schicht käse (czy jak to się tam pisze) to jest tak jak nasz twaróg? Bo że speisequark do wypieków się nie nadaje to sprawdziłam
Miki, niestety ja do dzisiaj nie znalazlam w Niemczech takiego sera bialego ktory konsystencja przypominalby nasz twarog :-( Bardzo nad tym ubolewam bo uwielbiam pierogi ruskie, slaskie i nasz polski twarozek ze szczypiorkiem i rzodkiewka. Niemcy uwielbiaja mielic sery na miazge i nie znajdziesz raczej u nich takiego gruboziarnistego twarogu a jak znajdziesz to daj koniecznie znac :tak:
Ja po prostu do tej pory przy okazji wizyty w Polsce zaopatruje sie w kilka paczek sera ( w zaleznosci od terminu waznosci) i tak sobie dogadzam. Pewnie w polskich sklepach na terenie Niemiec znajdziesz twarog ale nie chce wiedziec ile kosztuje bo na pewno slono sobie za ta przyjemnosc kaza placic :baffled:

Ja póki co też tylko zapasy z Polski wożę :(
Ale teraz przycisnęło mnie bo chciałam koniecznie wypróbować to ciasto z masą serową przed świętami i łaziłam 15 minut po lodówkach w Kauflandzie i znalazłam właśnie ten ser schicht käse i on jest normlanie w takiej kostce jak nasz twaróg, tyle czuje przez opakowanie, więcej informacji w sobotę. A jest go 500g i kosztuje 1,35E więc mniej więcej tyle co ser biały w Polsce. I tak skojarzyłam jak zobaczyłam nazwę na opakowaniu, że kiedyś w jakimś przepisie niemieckim na sernik widziałam właśnie to słowo... Może akurat - byłabym niezmiernie szczęśliwa :)

Wielkie Żarcie - Przepis - Tort Bezowy Biała Pavlova
przepis jak by Ci sie zachciało robić ;-)

a Twoje dziecię bardzo mądre :-D mamusia musi teraz jeść zdrowe przekąski ;-)
O cynamonie nic nie słyszałam. Ja robiłam takie jabłuszka z cynamonem do słoiczków i teraz zajadam sobie do herbatki, to znaczy że nie mogę ? ło matulu co jeszcze nie można :wściekła/y::wściekła/y:
dzięki, przepisy to ja mam, tylko chęci brak ;-)

z tym cynamonem to było coś na temat błyszczyków, że go zawierają, więc w zasadzie nie powinno się ich używać, bo kobiety w ciąży jeść go nie powinny, a nawet z błyszczyków przeniknąć do organizmu mogą. Pewnie bzdura jak niektóre, i podejrzewam, że tonę by trzeba było zjeść;-)

obiad zrobiłam, jeszcze nie próbowałam, może się nie potrujemy :-D

miki Schichtkäse to twarożek, więc możesz spróbować (kiedyś zrobiłam z Frischkäse i pure ziemniaczanego i dało się zjeść, choć ciapa wyszła;-)). Będę za tydzień w Niemczech, a mamy niedaleko ruski sklep, w którym też polskie produkty są, to dam wam znać, czy i po ile jest. Kiełbasa czy słodycze wcale drogo nie wychodzą, więc ser może też nie. Jakoś nie zwróciłam uwagi.

Ja póki co też tylko zapasy z Polski wożę :(
Ale teraz przycisnęło mnie bo chciałam koniecznie wypróbować to ciasto z masą serową przed świętami i łaziłam 15 minut po lodówkach w Kauflandzie i znalazłam właśnie ten ser schicht käse i on jest normlanie w takiej kostce jak nasz twaróg, tyle czuje przez opakowanie, więcej informacji w sobotę. A jest go 500g i kosztuje 1,35E więc mniej więcej tyle co ser biały w Polsce. I tak skojarzyłam jak zobaczyłam nazwę na opakowaniu, że kiedyś w jakimś przepisie niemieckim na sernik widziałam właśnie to słowo... Może akurat - byłabym niezmiernie szczęśliwa :)

Ja tez bede niezmiernie szczesliwa jezeli faktycznie znalazlas ten skarb :-)

witam sie i ja.. w sumie nie wiem za bardzo co napisać chyba weny nie mam... trochę sie martwię że nie czuje ruchów a większość z was już je odczuwa choć wiem że to jest sprawa indywidualna i mam jeszcze czas.... mąż będzie w domu dopiero ok 16 a ja zamulam.... nie mam dzis humoru chyba...

Ja też dziś bez humorku, no i też nie czuję ruchów maluszka, jak bym czuła to bym była spokojniejsza a tak to nerwy .. już się nie mogę doczekać wizyty u gina, którą mam we wtorek niech ten czas leci jak najszybciej!

Dzisiaj szał na obiad ziemniaczki, mizeria i schabowy, taką ochotę miałam na schabowego że musiałam zrobić a najlepsze że zjadłam tylko pół i to takiego małego ;-)
Na dworze się chmurzy, deszcz padał i chyba zaraz znowu będzie padać bo czarne chmury naszły jak nie wiem.

Co do kreski to Ja też jeszcze nie mam, choć jak na ten tydzień to brzuch mam dużyyyy ;-) mówię Wam szok normalnie, wg suwaczka 16 tydz a wg usg to wczoraj zaczął się 15 tydz....

witam serdecznie:)
Wczoraj miałam straszna ochotę na jazdę rowerem i dopięłam swego. Krzysiu do koszyczka i na rowerek. Przejechaliśmy może pół km i mąż jak mnie zobaczył to od razu kazał mi zejść. Wg niego mam zapomnieć o rowerze. Musze zapytać swojego gin jak będe na wizycie. A Wy co o tym myślicie?? Przecież wchodząc po schodach też możemy się przewrócić, na każdym kroku czyhają na nas niebezpieczeństwa.

reklama
Rower z dzieckiem w koszyku ?? dobrze czytam?? mi by to nie przyszlo do głowy mimo ze uwielbiam rower. To jest bardzo niebezpieczne. Wywrócisz sie, walniesz i nieszczęście gotowe. W ciązy zmienia sie nam srodek ciężkości i niestety czasem nie panujemy dobrze nad naszymi ciałami. Mąż Ci dobrze kazał. rower zostaw sobie na po porodzie. A teraz lepiej wybierz sie na spacer z maluchem, i Tobie i jemu dobrze to zrobi

Do góry