reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

Cześć mamuśki.

I widzisz dogadałaś się z mężem ;-) super, Ja jeszcze ruchów nie czuję i w ogóle już mam nerwy bo ten brzuch Mnie przedwczoraj bolał cały dzień, wczoraj już mniej dzisiaj też mniej, ale do wizyty jeszcze kilka dni bo na wtorek mam i do tego czasu chyba zwariuje :-( jakbym czuła już ruchy to bym była spokojniejsza a tak to nerwy, stres usz ....

Mycha:),
Jak ja powiedziałam swojej gince, że boli mnie brzuch czasami wieczorami, to mówiła ze to po całodziennych marszach, przeciążeniach – po prostu macica "odpoczywa" no i się uspokoiłam, mam nadzieję, że miała rację? Może u Ciebie też tak jest ;-) może za dużo się obciążasz w ciągu dnia. Życzę zdrówka!

cześć porannie,
ja tylko na chwilę bo mamy dużo sprzątania w domu a ciągle smarkam jak głupia no i boli pół twarzy, a dzwoniłam do dentyst to terminy mają na po Świętach dopiero :szok: więc chyba se poszukam innego dentysty...
dziewczyny nie straszcie, ja nigdy nie miałam wyrywanego zęba, a raz tylko plombowany, więc łudzę się że teraz też skończy się na borowaniu i tyle!!

dziuba127,
Z bólem to każdy dentysta powinien Cię przyjąć i bez gadania, oni są do tego zobowiązani. Tym bardziej, że jesteś w ciąży i nie możesz prochami bez końca swojej córeczki obciążać.
Ja jeszcze jak studiowałam bardzo się bałam iść i odwlekałam i odwlekałam...
a jak mnie dopadło to w wielką sobotę z koszykiem z święconką prosto z kościoła poszłam pod gabinet zadzwoniłam dzwonkiem i usiadłam na schodach, wyobraź sobie minę tego dentysty - zapytał tylko czy boli? i to był mój pierwszy raz :-D:-D i ostatni jak na razie.
Ja poprosisz o znieczulenie tylko to bez adrenaliny nic Cię nie będzie boleć a jak juz będzie po będziesz żałować każdego dnia zwłoki ;-);-)

Jest to taka pionowa kreska na brzuszku od pepka w dół i jest koloru od jasno do ciemno brązowego.Nie każda ciężarna może ją posiadac
Ja dzis miałam cięzki poranke.Budziłam młodsza do przedszkola i mi sie tak słabo zrobiło że myslałam że jej nie zaprowadzę.Ale chwile polezałam napiłam się herbatki i przegryzłam kilka paluszków i mi przeszło,uff.Jak ja tego nie znosze!

magda1977
Pewnie szybko zrobiłaś jakiś ruch i stąd to omdlenie. Zdrówka!

Wczoraj rozpusta zywieniowa- wzielo mnie na schabowczaka :)

Magi001,
u nas też był schabowy, pyszny taki niezdrowy ;-);-);-)

[/QUOTE]...a ja dziś numer odwaliłam. Wstałam po 7, obudziłam Michała, poszliśmy do dentysty, gabinet zamknięty. Patrzę na kartkę z godzinami przyjęć, zaczynam coś kojarzyć. Skoro w czwartek nie przyjmuje, a dziś przecie czwartek, to jak mogłam młodego na dziś zapisać. Myślę dalej... Doszłam do wniosku, że dziś jest 31, a mieliśmy przyjść 30 marca i 1 kwietnia. No i tym sposobem zafundowałam nam pobudkę, przyspieszone śniadanie, a wczoraj nie skojarzyłam, że mam dziecię do dentysty zaprowadzić. Wydawało mi się, że mamy iść dwa dni pod rząd, bo marzec ma 30 dni.:sorry:[/QUOTE]

pozytywnie zakręcona :-D:-D wiem coś o tym.
Ostatnio poszłam kupić do drogerii szampon, bo w domu miałam tylko przeciw łupieżowy. Kupiłam ale przeciwłupieżowy i w dodatku dla mężczyzn :szok::szok::-D

Bebzonik co to za tort? Mnie wczoraj też naszło na słodkie ale za bardzo nie miałam w domu składników więc zrobiłam zebrę, ale taka sucha wyszła że nie wiem czy ktoś to będzie jadł :-p

nalka,
Spód bezowy, na wierzch bita śmietana i owoce, jakie sobie życzysz, byle by były miękkie. Latem najlepsze truskawki ; -) Szybkie, proste i nawet smaczne. Najlepszy pomysł na pozostające białka.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam was
ja jakas padnięta dzisiaj jestem, noc nie przespana, kaszel mnie męczył :(

u mnie krechy nie ma, ale malucha czuje coaraz bardziej, szczególnie jak autem jade.

lece wymyślać obiad na 2 dni, a weny brak :(

bebzonik a ja zawsze zastanawialam się co robić z białkiem, które zostaje..z reguły lądowało w zlewie..musze poszukać przepisu na ten torcik i następnym razem zrobić.
kachasek nie żydź dziecku na trampki;-)ja mojej tez kupiłam w h&mie z hello kitty..60zł..ale niech ma:-)
moja wizyta w c&a bez żadnych zakupów, u nas jakiś mały wybór..i brzydkie te spodnie..czyli na razie moje h&mowskie z wielką gumą..już się do niej przyzwyczaiłam..ale za to wdepnęłam do esotiq i kupiłam jakies większe gatki i piżame..spodenki za kolano i taka bluzka na grubych ramiaczkach rozszerzana od cycków. Fajne bawełniane i z przecenki, a jeszcze gatki się okazało dostalam za darmo, bo jest kup 3 płać za 2..także za wszystko zapłaciłam 46zł.
Jeszcze moja kumela dzwoniła, ze buszuje po bałtyckiej w gdańsku, więc kupiła mi torbę, którą wypatrzyłam ostatnio i butki dla mojego P- będę miała już prezent urodzinowy z głowy.
Byłam jeszcze u mamy na chwilke, dała mi obiadek na dzisiaj:-) i najadłam sie ryżu z jabłkami..mniami..strasznie lubię.

Spód bezowy, na wierzch bita śmietana i owoce, jakie sobie życzysz, byle by były miękkie. Latem najlepsze truskawki ; -) Szybkie, proste i nawet smaczne. Najlepszy pomysł na pozostające białka.
kocham bezy!

dziecię właśnie robi dla mnie niespodziankę, mówi, że mnie zaskoczy:eek: właśnie grzebie w lodówce i wyciąga potrzebne mu składniki:szok:
ufff... lodówa zamknięta, dostałam marchewkę, sobie wziął serek topiony.
pomysłu na obiad nadal nie mam, a małż niedługo wstanie (wrócił o 8 z pracy i odsypia)

aniawos właśnie dumam nad tymi trampkami;-) ryż z jabłkami... mmmm... u mnie by nie przeszedł, musiałabym sama jeść, chyba że Młody dalby się przekonać
a właśnie, czytałam gdzieś że kobiety w ciąży nie powinny jeść cynamonu, bo skurcze wywołuje. Wiecie coś o tym?

Ostatnia edycja:
kocham bezy!

dziecię właśnie robi dla mnie niespodziankę, mówi, że mnie zaskoczy:eek: właśnie grzebie w lodówce i wyciąga potrzebne mu składniki:szok:
ufff... lodówa zamknięta, dostałam marchewkę, sobie wziął serek topiony.
pomysłu na obiad nadal nie mam, a małż niedługo wstanie (wrócił o 8 z pracy i odsypia)

a właśnie, czytałam gdzieś że kobiety w ciąży nie powinny jeść cynamonu, bo skurcze wywołuje. Wiecie coś o tym?

Wielkie Żarcie - Przepis - Tort Bezowy Biała Pavlova
przepis jak by Ci sie zachciało robić ;-)

a Twoje dziecię bardzo mądre :-D mamusia musi teraz jeść zdrowe przekąski ;-)
O cynamonie nic nie słyszałam. Ja robiłam takie jabłuszka z cynamonem do słoiczków i teraz zajadam sobie do herbatki, to znaczy że nie mogę ? ło matulu co jeszcze nie można :wściekła/y::wściekła/y:

kachasek u mnie w domu tez nikt tego nie je..tylko ja. Byłam u mamy to się załapałam, ale jak zrobie w domu to sama jem, bo ani Iga ani P nie ruszą..nie wiem czemu, bo oboje jabłka lubią..

A o cynamonie nie słyszałam..

Ja w ten weekend przymierzam się do wypróbowania roladek makowych w masie serowej, jeżeli wyjdzie fajny ten placek to zrobię go na wielkanoc. Robiła może któraś z was, albo wie jak smakuje? Makowe Roladki W Masie Serowej - Forum Kulinarne Smaczny.pl

Bluetooth a powiedz mi jako obeznana w niemieckich sklepach, czy schicht käse (czy jak to się tam pisze) to jest tak jak nasz twaróg? Bo że speisequark do wypieków się nie nadaje to sprawdziłam

reklama
z tym cynamonem to ciekawe, pierwsze słysze, ale mam nadzieje że to nie prawda, bo od tygodnia pije herbatkę cynamonową. :/

Do góry