reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

Jest to taka pionowa kreska na brzuszku od pepka w dół i jest koloru od jasno do ciemno brązowego.Nie każda ciężarna może ją posiadac
Ja dzis miałam cięzki poranke.Budziłam młodsza do przedszkola i mi sie tak słabo zrobiło że myslałam że jej nie zaprowadzę.Ale chwile polezałam napiłam się herbatki i przegryzłam kilka paluszków i mi przeszło,uff.Jak ja tego nie znosze!

reklama
Wczoraj rozpusta zywieniowa- wzielo mnie na schabowczaka :)
A pogoda u nas w Kraku piekna- wiec wczoraj chyba ubralam sie za lekko i mnei teraz gardlo boli. I jeszcze maz dzwonil ze go gardlo boli, katar ma. Super my to zawsze razem sie musimy rozlozyc :)
Motyl wiem ze latwo mowic - ale spokojie czekaj na wyniki badan, nie zagladaj do neta. Bedziesz ok :)

witam sie i ja.. w sumie nie wiem za bardzo co napisać chyba weny nie mam... trochę sie martwię że nie czuje ruchów a większość z was już je odczuwa choć wiem że to jest sprawa indywidualna i mam jeszcze czas.... mąż będzie w domu dopiero ok 16 a ja zamulam.... nie mam dzis humoru chyba...

bafinka na prawde masz jeszcze czas:-) nawet ostatnio jak byłam u gona i powiedziałam, ze już coś czułam..to powiedział, ze to możliwe..czyli nie oczywiste, a jestem w II ciąży, w pierwszej czułam w 20 tyg i tak mu powiedziałam, a on że to normalne..poczekaj jeszcze chwilke:-) na bank przed świętami coś poczujesz...

Bafinka, ja też nic nie czuję... Ale przeciez każda kobieta inaczej ciąże przechodzi. Może coś czujemy, ale po prostu nie wiemy, że to jest właśnie to, bo to nasza pierwsza ciąża. Hehe kilka tygodni poczekamy i na pewno poczujemy.
Myślę podobnie jak aniawos, w prezencie od króliczna na świeta poczujemy miniaturowe kopniaczki! heh

Wczoraj robiłam tort Pavlova, to jak sie moja dzidzia posiliła takimi słodkościami to ruchliwa była bardzo;-)
poproszę kawał:tak: przyznam się, że jeszcze nie jadłam, a robić mi się nigdy nie chciało
Dziewczyny czy już macie kreseczkę na brzuchu? Bo ja tak i zastanawiam się czy to jeszcze nie za wcześnie?
na to chyba nie ma reguły, ja w poprzedniej ciąży nie miałam, teraz póki co nie widzę

przecież niemożliwe, żebym jeden miesiąc chodziła do pracy, drugi miała wolny heheh
możliwe ;-) znam takie dziewczyny, co to na raty sobie L4 brały
no i urlop masz suuuuuper;-)

moze w końcu pojade do c&a zobaczę jakieś inne portki ciązowe.
powodzenia w zakupach :-) ja mam właśnie z c&a ze wstawkami i gumą z tyłu, z resztą już pisałam chyba, za 31 zł (po przecenach:tak:) chciałam jeszcze jedne, inny krój, ale szmata na brzuchu była mega wielka, to sobie odpuściłam. Jeszcze mnie w c&a spódnica jeansowa korci, ale chyba sobie odpuszczę i na ebayu poszukam

dziewczyny nie straszcie, ja nigdy nie miałam wyrywanego zęba, a raz tylko plombowany, więc łudzę się że teraz też skończy się na borowaniu i tyle!!
u mnie ten ząb był kilka lat temu kanałowo leczony i jak się złamał, to od razu dentystka powiedziała, że to już tylko do wyrwania się nadaje. Nie bolał. Myślę, że nie masz się czym przejmować, tylko śmigać czym prędzej wyleczyć

a ja dziś numer odwaliłam. Wstałam po 7, obudziłam Michała, poszliśmy do dentysty, gabinet zamknięty. Patrzę na kartkę z godzinami przyjęć, zaczynam coś kojarzyć. Skoro w czwartek nie przyjmuje, a dziś przecie czwartek, to jak mogłam młodego na dziś zapisać. Myślę dalej... Doszłam do wniosku, że dziś jest 31, a mieliśmy przyjść 30 marca i 1 kwietnia. No i tym sposobem zafundowałam nam pobudkę, przyspieszone śniadanie, a wczoraj nie skojarzyłam, że mam dziecię do dentysty zaprowadzić. Wydawało mi się, że mamy iść dwa dni pod rząd, bo marzec ma 30 dni.:sorry:

Pogoda u nas raczej nie zachęca do niczego. Słonko kiepsko wynurza się zza chmur. Ale może też wybierzemy się na jakieś łażenie po sklepach. Michaś dostał kasę od dziadka, a jęczy o czerwone trampki z h&m. Zobaczę, może jednak mu kupię. Choć trochę szkoda mi 40zł na trampki, które latem pewnie i tak pójdą w odstawkę:sorry: może jakoś kiepsko myślę, nie wiem. Ale jak dobrze pójdzie, w maju pojedziemy w Alpy, więc jakieś porządniejsze buty by się przydały, a nie trampki

idę inne wątki poczytać, a potem dumam dalej, co na obiad dziś zrobić

Kachasek - ja miałam taką wstępną myśl, że od następnej wizyty położę L4 na miesiąc, że w tym czasie pojadę do męża, wrócę na kolejną wizytę i po niej z powrotem do pracy, ale nie wiem jakby to było przyjęte, no i wiem na 1000%, że jakbym już zasmakowała siedzenia w domu w coraz cieplejsze dni to na pewno nie chciałoby mi się wracać do gnicia w biurze:)
No ba urlop mam taki, że hohohoho!!:)

Cześć dziewczyny
Motylku wierzę, że to tylko są podejrzenia, które się nie sprawdzą. Dopóki nie będziesz wiedziała na 100% to się nie nakręcaj bo nie warto.

Bebzonik co to za tort? Mnie wczoraj też naszło na słodkie ale za bardzo nie miałam w domu składników więc zrobiłam zebrę, ale taka sucha wyszła że nie wiem czy ktoś to będzie jadł :-p
Mi się zaczyna pojawiać kreska na brzuchu, tak mi się przynajmniej wydaje

BigChild ja wczoraj też poczułam jakby motylki w brzuchu, chociaż nie wiem czy to była dzidzia bo już tak bardzo chciałabym cos poczuć że mozliwe że to tylko moje urojenia ;-)

Magda1977 mi ostatnio tak słabo się zrobiło w sklepie, musiałam szybko wyjść na powietrze bo bym chyba padła. To pewnie dlatego, że bez sniadania wyszłam z domu :zawstydzona/y:

Miłego dnia :-)

reklama
Witam i ja:-)

Leżenia ciąg dalszy... a za oknem tak pięknie słoneczko świeci i ciepło jest że aż na spacerek się chce...w zastępstwie się wietrzę otwierając na oscierz balkon. :-)

bafinka ja też nie czuję jeszcze ruchów, tym bardziej że mam łożysko na przedniej ścianie macicy i czytałam że jezeli dzidzia jest ulozona tak, ze akurat kopie w to łożysko, to ruchy mogą być mniej wyczuwalne lub poczuję je trochę póżniej, więc czekam cierpliwie i myślę że aniawos ma rację że króliczek przyniesie nam kopniaczki w prezencie.

kachasek współczuje przebojów z zębem, ja kiedyś wyrywałam na chirurgii szczękowej 2 zęby ale obyło się na szczęście bez komplikacji. Teraz mam spokój z ząbkami, byłam na kontroli na początku marca i dentystka nic nie znalazła, kazała mi tylko już po wszystkim wyrwać zdrową 8 bo mi tylko kikut wyrósł :-p teraz mam się zgłosić na kontrolę w czerwcu.

Motyl: na pewno wszystko będzie dobrze, nie zamartwiaj się myśl pozytywnie i nie czytaj neta, bo wszytsko co tam piszą możesz dopasowac do swojej córci a wcale tak nie musi być ! Trzymam kciuki!!

Do góry