a mam pytanie bo wyczytałam gdzieś na temat 2 trymestru: "koleżanki pewnie zazdroszczą ci pięknej cery, włosów, paznokci" bla bla bla... wtedy się cieszyłam, że tak będzie a teraz widzę, że u mnie nic się nie zmienia! zawsze miałam problemy z cerą, mam trądzik chyba od 13 roku życia, teraz już nie tak bardzo ale jednak cera tłusta, troche blizn i wypryski wyłażą ciągle.. myślicie , że każdej w ciąży stan cery się w końcu poprawia? mogę pomarzyć chociaż że do ślubu będzie trochę lepiej? zawsze na jakąś okazję pochodziłam sobie trochę na solarium i to pomagało, że na imprezę nie miałam nic strasznego na twarzy czy ramionach.. wiadomo, że w ciąży solarium nie można, a na słońcu opalać się? albo takie solarium tylko na twarz czy plecy? pewnie też nie bardzo?
Wakako tu masz artykuł o opalaniu. Ogólnie solarium-nie, słoneczko-tak :-)
Solarium a ciąża - Specjalista radzi - Poradnik - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie
a co do cery, ja w poprzedniej ciąży miałam cudną, gładziutką cerę bez żadnych niedoskonałości, a przy tej ciąży już nie jest tak różowo, więc to jest naprawdę indywidualna sprawa, każda kobieta, każda ciąża jest inna, tak jak jedne wymiotują inne nie ;-)