reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

hej dziewczyny:) nie było mnie kilka dni i nie dam rady was nadrobić.. wczoraj dopadł mnie jakiś wirus i leciało ze mnie z dwóch str naraz.... dziś jestem bardzo słaba zgubiłam ponad kg w jeden dzień... boje się czy to nie zaszkodzi dzidzi.... wszystko mnie boli...

Nie powinno zaszkodzić Pamiętaj tylko żeby dużo pić, bo w takich sytuacjach o odwodnienie bardzo łatwo, a to już może być groźne. Trzymaj się :)

reklama
Motyl
Chcesz może żeby ci poóc w tym moderatorstwie? Czy dasz sobie rade sama? bo jak coś to ja mam teraz sporo czasu więc mogę pomóc, jak się dziewczyny zgodzą oczywiście.

Bafinka
Ja też meczyłam się z wirusem, okropnie było przez 2 dni nic nie jadłam, ale najważniejsze to dużo pić. Lekarka kazała mi jeszcze łykać priobiotyk razy dziennie i pić 2 razy dziennie Hydronea, można to dostać bez recepyty a pomaga nawodnić organizm. Trzymaj się i szybkiego powrotu do zdrówka życze

Mi od rana głowa pęka :( wziełam juz 2 apapy :( i nic wcale nei lepiej, leżenie nie pomaga, natarłam się amolem to na chwile ulga a potem znowu boli :(

Dzisiaj nic nie robie, w domu syf obiadu brak, ale nie mam siły na to, wczoraj pozmywałam sterte naczyn i upiekłam ciasto do pracy to teraz z tą głową nie dam rady nic zrobić. koło 15 jade do pracy pozałatwiać pare spraw i sie pozegnać.

ellancz faceci w obrażaniu są gorsi od kobiet!!!! przyzwyczaj się że to duże dzieci;-)))

BigChild ja bym sobie darowała 3d, zrób za 2, 3 tygodnie jak dziecko będzie już większe ale jeszcze nie za duże... fajne wrażania będziesz miała!!!!!

Bafinka kuruj się dziewczyno i nie daj się!!!! posłuchaj się koleżanki agusi musisz dużo pić bo wtedy możesz zrobić krzywdę dziecku!!!!

aaaaaaa ja wam nie pisałam wczoraj że udało mi się świetne spodnie ciążowe (czarne na kancik) na wyprzedaży kupić!!!! za 5 zł:-) nówki :-)rewelacja:-)

ja wczoraj od Pani doktor dostałam zwolnienie na 30 dni, więc raczej już do pracy nie wrócę!!!! ;-)

aaaaaa nie wiem czy pamiętacie ale w ten czwartek jest tłusty czwartek hehehehe;-) ja mam zamiar zrobić pączki sama;-)))

Witam was.
Nie było mnie kilka dni bo tak się kiepsko czułam, że nie miałam siły siedziec przy kompie. Dotej pory sie cieszyłam z całkiem dobrego samopoczucia ale niestety od piątku mnie dopadły dolegliwości. Cały piątek wymiotowałam i organizm nic nie chciał przyjąc bo zaraz zwracał. W sobo tę było trochę lepiej ale byłam tylko na sucharach bo nic innego nie mogłam zjeść. Wczoraj już było całkiem nieźle ale była kombinacja to mogę tego nie bo odrazu mi się niedobrze robiło. Dziewczyny macie coś sprawdzonego na mdłości?
Dzisiaj idę do gina już sie nie moge doczekać :).

:tak::-)witam sie kochane u mnie troszeczke lepiej ale jeszcze siedze w domu, bylam u gina zobaczylam malenstwo wszystko rosnie jak trzeba nozki raczki rusza sie robi ladna gimnatyke! powiedzialam lekarzowi calej mojej sprawie z lekami,wszystko ok,oczywiscie nie okazalo sie co ma miedzy nozkami dopiero pod koniec tego miesiaca:tak:poczekamy,najwazniejsze ze zdrowe dobrze rosnie.pozdrawiam was wszystkie kochane nie odpisuje wam poniewaz duzo by mi to zajelo ,a jeszcze mam bole nogi .pozdrawiamy

kasienka
jeśli wcześniej nie miałaś dolegliwości to może to zatrucie wirusowe, teraz "epidemia tego" szczególnie dzieci chorują na rotawirusy a dorośli sie zarażają i łagodniej to przechodzą, właśnie takimi paru dniowymi wymiotami i biegunkami. Mi lekarka mówiła że trzeba to przetrzymać i przejdzie i najważniejsze pić duzo pić. A jeść mogłam tylko kleik dla dzieci z jablkiem tartym taki gotowane to razem.

A co do sposobów na mdłosci to chyba kazda ma swoje, przede wszystkim nie doprowadzać do pustego brzuszka ciągle coś podjadać nawet w małych ilościachm na niektóre działa herbata z imbirem, dobra tez jest szklanka wody z cytryną.

życze zeby mdłości szybko minełyi powodzenia u gin

reklama
Hej:-)

U nas dzis słoneczko, ale strasznie wieje. Mdłości odpuściły juz chyba zupełnie, bo od tygodnia spokoj. Energii mam dużo, ale drzemka popołudniowa to już prawie codzienność. Chyba zrobię w piatek rybe, bo moge już na nia patrzeć.

Dziuba podziwiam Cię za pracę w szkole, ja bym nie dała rady. A z tą wiadomościa o ciąży to faktycznie nie teges się babka zachowała:dry:

Ania zdrówka dla córci, moja długo swiństw nie jadła, ale czasem pizza i mac nam sie zdarzy. Jakie badania teraz robisz?

Minia, Agusia ja może z dwa paczki zjem ale wiecej to chyba nie. To zreszta jedyny dzień w który maja u mnie fory:-D

Motyl jak masz chęć i czas to ja tez jestem za Twoim moderowaniem:tak: w związku z tym powinnyśmy ustalić jakies nasze wewnetrzne zasady korzystania z forum i watków @. Z doświadczenia wiem, że powinny mieć tam dostep dziewczyny które piszą w miarę regularnie, a nie występują tylko w roli podglądaczy. Tym bardziej że wątek @ będzie takim naszym prywatnym i nie chciałabym, żeby niepowołane i przypadkowe osoby miały tam dostep. U nas było z tym pózniej troche zamieszania na wrześniu 2005:tak: to taka dygresja do przemyslenia dla wszystkich.

Ellancz ja znam mnostwo takich osób nie tylko facetów to sie tyczy. Dziwne jak niektórzy potrafia się zachowywać:confused2:

Bafinka duzo zdrówka, ja też straciłam 1kg ale juz wrócił, wiec sie nie martw w I trymestrze to normalne. Nie jest to jakis drastyczny spadek i najważniejsze, czy nie towarzyszą mu jakieś inne bóle.

Big Child ja ide 21.03 też na 3d, więc będę mniej więcej w tym tygodniu co Ty teraz. Już sie cieszę i po 20 tygodniu na pewno tez jeszcze pójdę. Teraz bardziej ze wględu na młodą chcę iść. Myślę że juz duzo będzie widać i jest szansa na okreslenie płci:tak: W pierwszej ciązy nie byłam i nie mam żadnego zdjęcia, więc teraz nadrabiam, bo wiem że wiecej dzieci nie planuję:-D

Kasienka jedyny skuteczny sposób na mdłości to koniec I trymestru albo poród. Gdzieś był wątek na ten temat na naszym forum. Powodzenia na wizycie:-)

Miłego dnia:-)

Do góry