reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrzesień 2011

kochasek - czy dobrze rozumiem że Twoj synek nie chodzi do przedszkola?? pytam bo być może od nowego roku będę w podobnej sytuacji...

ja w poprzedniej ciąży chodziłam na szkołę rodzenia, po to żeby się poruszać, wiedziałam że i tak nauka oddychania nic mi nie da, bo w czasie porodu to się myśli tylko byle szybko i byle przestało boleć, a nie o oddychaniu... teraz już nie ide bo pracuję do późna, zresztą jak już wiem co i jak to sama poćwiczę w domu oddychanie i mięśnie Kegla :-D

reklama
Czesc.
Poniedziałe zaczął sie przywitaniem z kibelkiem:baffled: ale przypuszczam że to antybiotykach czyli byle do srody:tak:.Ogólnie to czuje sie dobrze może mały len:sorry2: ale co mi tam.Wczoraj chciałam z córką na spacerek sie wybrac bo słonko piękne swieciło i po 5 min. zrobiło sie ciemno i zaczeło padac i tak cały dzien:angry: .Wiec tylko do sąsiadów sie wybralismy na pogaduchy bo mają dziewczyne w tym samym wieku co moja córka:-).
MIRA ja do szkoły rodzenia nie chodziłam a wszystko co chciałam znalazłam w necie.Polecam też też strone z internetową szkołą
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/

paula szcun..że Ci sie chce myć okna..ja już pierdzielę, nie myję..chociaż też wołają, bo brudne strasznie..moze przed świętami sie zmobilizuje i kogoś zawołam do mycia, tylko najpierw się dowiem ile mnie za to skasują..bo mój mężuś mówi, ze zrobi wszystko ale okien nie będzie myć.
kachasek powodzenia u sadysty..ja na 15..już mam stresa..jesoo jak ja nie lubię łazić do dentysty...:-(

hej dziewczyny
nadrobiłam co naskrobałyście.
Za mną ciężkie dni, załapałam wirusa i wymęczyły mnie straszne wymioty i biegunka, koszmar po prostu nie miałąm siły na nic, teraz już lepiej ale nadal mnie okropnie muli :(

Tofilesia
Jeśli chodzi o sklepy z ciuchami ciążowymi to w Feniksie na pierwszym piętrze jest jeden, drugi na Oławskiej koło baru hubertus, za kromera też jest jakiś. Widziałąm też w renomie w sklepie koło Smyka nie pamiętam nazwy były jakieś ciuchy, nawet przecena była na spodnie około 30 zł, ale to jakiś czas temu było więc już może nie być.

Ja kupuje w lumpkach, tydzień temu udało mi się nabyć 3 pary za 30 zł w tym 2 z H&M, jakieś bluzeczki w większych rozmarach też mi sie już udało upowlować.

Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam w pierwszej ciąży, a i tak by Mi nic to nie dało bo miałam cesarkę bo było brak postępu porodu naturalnego ... :-( teraz też Mi lekarz powiedział, że cesarkę będę miała ...
Co do samopoczucia teraz to jest fatalne, drugą ciąże przechodzę 100 razy gorzej niż pierwszą. Ciągłe zmęczenie, często słabo Mi jest, w głowie Mi sie kręci mdłości całymi dniami męczą i wymioty też bardzo często i już nie wiem jak sobie pomóc na te mdłości .. Wyczytałam kilka sposobów na nie próbowałam ale niestety nic nie pomogło ... :-(
A wizytę mam 10 marca zobaczymy co lekarz powie, za wizyte bierze jak mu się chce raz 70zł innym 80zł no i na szczęście też pracuje w szpitalu w którym będę ...

Dziewczyny tak jakoś siedzę i staram się sobie przypomnieć kiedy pierwsze ruchy poczułam w poprzednich ciażach - i tak :
w pierwszej - dokładnie w połowie
w drugiej jakoś tak około 17 tygodnia ciazy
a w ostatniej - to był 15 tydzień, powiedziałąm lekarzowi - a on, że to nie mozliwe
ale byłam pewna - takie uczucie motylków delikatnych, maleńkiej żabki skaczącej w brzuchu - czułam to codziennie i coraz silniej i silniej - więc jestem pewna, że były to ruchy mojego Synka...
Teraz czekam z niecierpliwością - jestem ciekawa czy poczuję jeszcze szybciej?
A jak u Was???

ja dotąd czułam ruchy dwa razy, wieczorem, jak po tym jak smigam po domu szykując małą do spania i zmywam i porządkuję wszystko, kładę się do łóżka i leżę nieruchomo - to wtedy :) pierwszy raz jakoś parę dni temu i potem po 2dniach znowu, może dziś też się moja dzidzia odezwie...

dziuba a który to tc?? ja to narazie nic chyba nie czuje zresztą to moja 1 ciąża więc nawet nie wiem co powinnam czuć.. czasami mam wrażenie że ja to nic nie wiem o ciąży o porodzie.. aż cud że udało mi sie spłodzić tego mojego skarbeczka:)....

reklama
Hej

Jak zwykle książkę napisalyscie a tylko chwile mnie nie było;-)
U nas wszystko oki. Mdłości przeszły mam nadzieje bezpowrotnie, niestety moge juz jeść wszystko wiec moze sie to zle skonczyc:-D ogólnie czasem mi coś zasmierdzi ale bez porównania. Poza tym znowu czuje wiosnę bo śnieg stopnial choc mrozik jeszcze trzyma.

Kacha współczuje reakcji rodziców, moja mama jes podobna. Na szczescie tata jest ok i zawsze mozna na niego liczyć. Moze kiedyś sie ockna a Ty jesteś dzielna babka i powinni Cie wspierać a nie dolowac.

Ania trzymam kciuki za wizyte i zeby maluszek pokazał cO ma miedzy nogami. Fajnie ze bal sie udał i włosy tez:-D powodzenia u dentysty , mnie do niej zmusi tylko ból nie do wytrzymania, póki co unikam.

Dziuba ja tez zbieram sie do porządków i segregacji ciuchów pt. Nie w tym sezonie:-D widzę ze energia słoneczna dopisuje. A nie chcesz kontynuować L4?

Mira ja do szkoły rodzenia chodziłam 2 ostatnie miesiące ciazy. Do niczego mi sie nie przydala bo jak mnie bolało to ani myslalam O oddechach, choc w szkole wykonywalammje wzorowo. Cała reszta to raczej teoria niz praktyka i uczymy sie
jej jak dziecko jest juz na świecie. Dla mnie strata kasy:no:

Wybierzmy w końcu moderatora bo te wątki jednopytaniowe faktycznie zasmiecaja wątek. Czy ktoś zglasza sie na ochotnika?

Ostatnia edycja:
Do góry