reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Witajcie dziewczyny,
Ja od 4 tygodni również dukam i mam 5kg mniej, co prawda przede mną jeszcze 8-10kg ale to dłuuuuuga droga. Poza tym od 1,5 tygodnia moja waga stoi, zawsze z niecierpliwością wyczekuję P+W bo cholernie brakuje mi warzyw - o owocach nie wspomnę.
Troszkę pośledziłam wątek i jestem pod wrażeniem - jak widzi się takie efekty u dukających to jakoś łatwiej toczy się tą walkę z balastem.
W sumie mam do Was kilka pytań:
- czy któraś z Was może mi podpowiedzieć jak kontrolować czy organizm nie jest zakwaszony (robiłyście jakieś badania, badanie moczu)?
- czy któraś z Was miała problemy w swerze intymnej na dukanie?
- no i czy macie jakieś sprawdzone przepisy na sałatki - mam na myśli coś na święta?
Aaaa ja mam system 5/5 ale na święta przypada mi P i wiem, że w życiu nie wytrzymam przez święta na samych proteinach, czy mogę zrobić tam, że jeden cykl zrobię 4/4 - wtedy w święta będę miała P+W?
Z góry dziękuję za pomoc i ewentualne odpowiedzi. Życzę wiele wytrwałości i sił ...

reklama
Hejoo :blink:
agness -ja robiłam badania u swojego GP i podstawowe krwi i sprawdzał mi mocz również :tak:
-w sferze intymnej ?? co masz na myśli??
-ja robię gyrosa smażę kuraka bez oleju używam keczupu i majonezu które sama robię ;-)
ewelcia ja robiłam tylko jogurtowe:sorry2:

Ja mam chwilową pauzę w diecie ale nie taką do końca :sorry2: jak byłam chora nie było sposobności abym się trzymała wszystkich zasad :sorry2: no a teraz święta to puszczam trochę cugle ale w granicach rozsądku ofkors :tak: do tego nadal nie mam wagi i nawet nie wiem jak teraz stoję :sorry2:

o kurczęta a le tu cisza:szok:
ja już po wojażach oczywiście przytyłam ale jak wróciłam po 10ciu dniach z PL to waga mi pokazała tylko 0,4kg więcej ale czułam jakbym przytyła co najmniej 3kg:szok: a po świętach z obżarstwem bez ograniczeń ( zrobiłam 3 ciasta i wszystko zeżarłam oczywiście) waga podskoczyła :tak: i wiecie od razu we wtorek zaczęłam dunkana i od razu lepiej się poczułam:tak::tak: ja nie mogę, jak nie mam nad sobą jakiegoś reżimu to żrę bez opamiętania zwłaszcza późnym wieczorem:no::no::no: chore to :angry:

a co słychać u was babki?

pauletta masz już wagownię?:-D:-D:-D pewnie podasz mi tu wagę jak szczypiorek:-D:-D u mnie dzisiaj 76,6:szok::-D:-D:-D gdzie tu 65?:szok:

Ms.Marple wagowni jeszcze nie mam:-D ważę się przy okazji i jak przed świętami w sobotę się zważyłam u kumpeli to było 72,7 no ale jeszcze ciuchy trza brać pod uwagę ;-):-) wagę najprędzej w czerwcu zakupię jak będzie trochę wolnych środków :sorry2: a cisz tu wielka oj wielka :no: ja jeszcze pauzuję dopóki się nie wykuruje do końca nie trzymam się reżimu :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: choć nie wszystkie zasady łamię dalej uważam z węglowodanami, prawie w ogóle ich nie jem :tak:

pauletta super wyprzedziłaś mnie w krótkim czasie o 4kilogramy
shocked.gif
:-D:-D:-D ależ ci to idzie:tak::-D:-D a co z twoim zdrowiem? co cię dopadło?:baffled:

ja robiłam wyniki z krwi w PL i wyszło mi wszytko w normie:tak::tak:

W sumie mam do Was kilka pytań:
- czy któraś z Was może mi podpowiedzieć jak kontrolować czy organizm nie jest zakwaszony (robiłyście jakieś badania, badanie moczu)?
- czy któraś z Was miała problemy w swerze intymnej na dukanie?
- no i czy macie jakieś sprawdzone przepisy na sałatki - mam na myśli coś na święta?

agnesss nie mam bladego pojęcia o kontrolowaniu zakwaszenia:nerd:
a co miałaś na myśli "w sferze intymnej"? bo nie kaman:baffled: zdrowie? sex?
sałatkę jedną dietetyczną mam
ugotowane różyczki brokułów + jajka na twardo + pomidorki + jogurt nat.+ przyprawy
ja lubię dużo koperku ale może być czosnek:tak:
smacznego:-D:-D

Mr.Marple nie przejmuj sie ta waga...wiesz,w naszym wieku niestety juz to nie idzie tak szybko,jakby sie chcialo:wściekła/y: ale trzymam kciuki....mnie to po wakacjach bedzie czekalo:baffled:

aga ano wiem:-D:-D:-D:-D latka już nie te:-D:-D

Witajcie,
U mnie nareszcie waga się ruszyła, jestem MEGA szczęśliwa :)
No i co mnie najbardziej cieszy, to fakt, iż waga w dół leci również na P+W.
Przez święta starałam się za wiele sobie nie pozwalać - kawałeczek sernika i biała kiełbaska. Echhhh ... było mniamuśne :D hihi
Pauletta82 GARTKI idziesz jak burza :)

Ms.Marple - dzięki za przepis :)
Ja polecam sałatkę - ugotowany filet z kuraka+ por+jajo+zaparzone pieczarki+korniszonek+jogo. PYCHA!
Co do kłopotów intymnych - to mam już je za sobą - pojawiły się jakieś upławy ale na szczęście już ich nie ma ... może to zaburzenia hormonalne.
Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
hejo dietowiczki coś tutaj cichutko
dzisiaj zaczęłam warzywa juupi waga trochę spadła i się zatrzymała jak zwykle
mam wrażenie, że jak robię sobie zupy na obiad to waga mi nie spada:szok: zauważyłyście coś takiego u siebie?:confused:

agnesss mam ochotę na twoją sałatkę i chyba ją uskutercznię ale uświadom mnie dziewczyno co do tych zaparzonych pieczarek:confused2:bo nie wiem jak to robisz, ja zawsze podsmażałam pieczary

mój suwak na dzisiaj
suwak

Załączniki

• mpf_ab76934a0e83b8f4d027ebf3363ff58a.png
    mpf_ab76934a0e83b8f4d027ebf3363ff58a.png
    20,9 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Ms. Marple ... przede wszystkim gratki ... oby dalej Cię ubywało :)
Co do pieczarek, to kroisz w kostkę, zalewasz woda, odrobina soli i dosłownie 5 minut od zagotowania i gotowe. Takie doslownie sparzone dodajesz do sałatki.
Ja teraz jestem na P i mnie jakos ten czas dobija, coraz mniej pomysłów mam na jedzonko, czasu mało żeby coś fajnego a przede wszystkim smacznego wynaleźć. Oby do warzywek :)
A ja może mam dziwne pytania ale to mnie zaczyna nurtować ... co z kalafiorem i brokułami ... nie ma ich na liście dozwolonych na II fazie? No i czy np można jeść chudziutką szynkę ale wieprzową, wiem, że wieprzowiny nie wolno ale sprawdzałam wskaźniki i tłuszczu w niej wiele nie ma.

Do góry