reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Ms.Marple - ja jestem chętna na przepis - jak jest łatwy :) mam twaróg więc mogę zrobić.
Ja dzisiaj robiłam makaron - sama wymyśliłam przepis ... i nawet wyszedł jadalny - smak podobny do razowego makaronu.
Więc dzisiaj na obiad barszczyk z makaronem.

hejo zapodaj mi tez przepis na makaron plisss:tak::tak:
a jeśli chodzi o serniczek to kupiłam dwie galaretki bez cukru, jedną rozrobiłam w ok pół szkl wody poczekałam chwilkę, jak trochę ostygła to zmiksowałam z twarogiem.. a drugą galaretkę dałam ma wierzch jak już dosyć stężała i proszę mniam słodkie cudo :-D:-D szkoda, że foty nie zrobiłam...ale już a późno:-D:-D:-D

reklama
Mr.Marple trza bylo zamiast twarogu dac jogurt naturalny odtluszczony i slodzik:-D wersja chyba bardziej light;-)chyba:-D

aga muszę cie troszkę podszkolić:-D:-D:-D twaróg oznacza twaróg 0% tłuszczu a galaretka bez cukru to galaretka ze słodzikiem, więc danie nie jest bardziej light ale bardziej smaczne:tak::tak::-D:-D

czasem żeby było jeszcze szybciej do galaretki dodaję tylko jogurt i wychodzi ptasie mleczko ale juz mi to uszami wychodzi--- po paru miesiącach:-D:-D

przepis na makaron - 6 czubatych łyżek zmielonych otrębów, 1 jajko, odrobina wody, czubata łyżeczka skrobi, druga łyżeczka skrobi do podsypania przy wyrabianiu ciasta, zagniatamy (dobre kilka minut), rozwałkowujemy i kroimy na paseczki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok.7 minut.
Mam nadzieję, że komuś też wyjdzie i zasmakuje :)

aga no niestety wszystko co light zazwyczaj koło zdrowia nie stoi:-D:-D
a jeśli chodzi o twaróg to półtłusty, który zazwyczaj się używa ma koło 4-5 % tłuszczu więc wielkiej różnicy ni ma:eek:

ewelcia ja właśnie taki piątnica kupuję o ile jest, bo ostatnio coś brakuje:no:
super że ci spada u mnie jak na huśtawce, chyba lepiej spada jak codziennie maszeruję bo jak nie wychodzę to kiszka:nerd: ale w taką pogodę to mi się nie chce brrr
i jeszcze coś zauważyłam z brzucha mi tłuszcz nie złazi chyba, że ćwiczę brzuszki a tak to kałdun zostaje a z bioder szybciej pewnie od marszu:nerd:
muszę chyba przyłożyć się do tych brzuszków bo cały czas mam taką czteromiesięczną ciążę permanentną:baffled:

reklama
ja kupuję twaróg light 0% - Mlekpolu, u mnie ze spadkiem ok, nawet na P+W troszkę zleciało :)

Do góry