reklama
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
asiak - u nas też tylko papki i to takie wodniste bo jak jest coś bardziej konkretnego to ciągnie małą na wymioty ale chrupki wcina jak szalona , Kuba też długo nie tolerował kawałków ale przyszła pora i zaczął szamać
Aisah
Czekoladka Aisah :)
asiak_826 nic na siłe, sama starałam się dawac córci różności, ale ona mało co chciała jesc. Po czasie zaczeła wszystko jesc sama, nawet nie wiem kiedy
Teraz jak widzi jak siadam do obiadu, az się cała trzęsie, przychodzi w chodziku krzyczy i pokazuje na jedzenie. Śmiesznie to wygląda Zawsze dam jej troche suchego ryzu, czy ziemniaczna, ale bardziej jej smakuje jak umaczam troche w sosie, rzadko to robie bo sie boje ze jej zaszkodzi
Jak ja jej gotuje np. ziemniaki zmiele z brokułami, czy cokolwiek to bardzo mało zje. Znalazłam w sklepie jedzonka od 6miesiaca, one sa przyprawiane ziołami, to jej odpowiada
Teraz jak widzi jak siadam do obiadu, az się cała trzęsie, przychodzi w chodziku krzyczy i pokazuje na jedzenie. Śmiesznie to wygląda Zawsze dam jej troche suchego ryzu, czy ziemniaczna, ale bardziej jej smakuje jak umaczam troche w sosie, rzadko to robie bo sie boje ze jej zaszkodzi
Jak ja jej gotuje np. ziemniaki zmiele z brokułami, czy cokolwiek to bardzo mało zje. Znalazłam w sklepie jedzonka od 6miesiaca, one sa przyprawiane ziołami, to jej odpowiada
cześć.czy któraś mama ma doświadczenie z sinlaciem,to znaczy czy może powodować zaparcia?pozdrawiam
Paulinka25
Wrześniowe mamy'08
Mam pytanko,maly dzis skonczyl 8 miesiecy czy dajecie swoim dzieciakom juz jakies biszkopty czy chrupki? Kurde matka na mnie krzyczy ze dziecko glodzę Dzis w sumie zakonczylismy 2 miesieczna ekspozycje na gluten no ale nie wiem.Maly na skaze bialkowa i troche obawiam sie tych nowosci.
duża_dziewczynka
Zaciekawiona BB
Moja też ma skazę białkową i nie daje jej biszkoptów ani chrupek, ostatnio pietkę od chleba od babci dostała i była przeszczęśliwa.. myślę że to zdrowsze
SINLAC daję Joaśce 2 razy dziennie, dodaję do niego owoców ze słoiczka, pediatra mi podpowiedziała i dziecko nigdy zaparć nie miało, wiem że MARCHEWKA to najczęstsza przyczyna zaparć u maluchów, w szoku byłam jak mi to pediatra powiedziała.
SINLAC daję Joaśce 2 razy dziennie, dodaję do niego owoców ze słoiczka, pediatra mi podpowiedziała i dziecko nigdy zaparć nie miało, wiem że MARCHEWKA to najczęstsza przyczyna zaparć u maluchów, w szoku byłam jak mi to pediatra powiedziała.
Paulinka, daje chrupki kukurydziane, parę razy też skórkę od chleba w ostanich dniach, mimo ze nie ma jeszcze zebów. Kupiłam dzisiaj biszkopty Hippa, ale nie wiem czy dawac bo tam jest mleko, a mała teoretycznie ma nietolerancję laktozy.
malgs
Aktywna w BB
U mnie tez papki...ostatnio dałam małej kawałek jabłuszka i tak ładnie skrobała sobie ząbkami..hm...do czasu aż nie zwymiotowała jakas grudna wpadla jej;( chrupkii kukurydziane daje juz jakis czas małej a w ndz dostala pierwszego biskzopta...wsuwa jak szalona i tak ładnie sobie ntrzyma i jie jak prawdziwa dama:-) podobno sa biskzopyt bezglutenowe tylko nie moglm ich dostac jutro jade na zakupy o moze beda
reklama
ida- mój też ma nie tolerancję laktozy i się właśnie zastanawiała nad tymi chrupkami hippa ale nie wiedziałam że tam jest mleko w nich zawarte to odpadają ja jeszcze nic mu takiego nie dawałam ani chrupek ani ciasteczek nic ...bo w sumie to nie ma ząbków i niewiem jak by dawał radę teraz wsuwa swoje paluszki i t mu wychodi najlepiej ihhiihihhi cały zaśliniony