reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzamy nowe jedzonko:):)

Bella 1 - ja mialam podobny problem do Twojego jak moj synek przechodzil z piersi na butle. Uzywam butelek Tommee Tippee (tych bez BPA) i bardzo sobie je chwale. Najwazniejsze to byc konsekwentnym jak odmawia butelki i nie kombinowac. Mojego uparciuszka karmil tylko tata butelka, ja wychodzilam z pokoju, zeby ode mnie mleka nie czul. Przez 3 dni krzyk i odpychanie butli bylo (karmienie trwalo ok. 1h), ale jak juz sie nauczyl z niej pic to z dnia na dzien jad wiecej i po tygodniu wypijal tyle ile trzeba, a potem to i ja moglam byc w pokoju. Jedna zasada, ktora mi poradzono i sie sprawdzila to nie wazne jak bardzo chcesz pomoc do poki karmisz piersia nie karm swojego dziecka z butelki, bo w ten sposob wysyla mu sie sprzeczne sygnaly. Najlepiej mama -> piers, inna osoba-> butelka i tego sie trzymac.

Dzieki za odpowiedz na temat rybki, wprowadze w przyszlym tygodniu. musze Wam powiedziec, ze wczoraj dalam mu dynie i jadl jak opetany, jeszcze nie widzialam zeby cos mu TAK smakowalo. Dzis po obiedzie zabieram sie za gotowanie szpinaku ze slodkim ziemniakiem i groszkiem, zobaczymy jak mu zasmakuje :-) Kupilam sobie ksiazke kucharska "100 przecierow dla dzieci" i jest swietna, wszystko bardzo smaczne i latwe do zrobienia - polecam :-)

Dzięki za odpowiedź. Będziemy próbować. Nasza Iza też uwielbia dynie!:-)

reklama
Dajecie już żółtko, moja pluła dzisiaj jak je dałam z oliwą i ze słoiczkiem tez, ale ona dosyc kaprysna jesli idzie o jedzenie;-)

Ja żółtko dałam na razie 3 razy, ugotowałam jajko na miękko i Maja zjadła aż jej się uszy trzęsły. Bardzo jej smakuje :tak: Ostatnio zjadła cały słoiczek obiadku, chrupka kukurydzianego i połowę żółtka!

Ostatnia edycja:
Ja daje małej żółtko od jakis 2 tyg...nie marudzi:) A od ndz podaje jej chrupka kukurydzianego takiego malego...a jak go sciska :-) i zaraz do buzie i chrupie;p

reklama
hmmm....a ja myslalam ze jajko to powinno byc na twardo ugotowane bo na miekko to prawie jak surowe...?

kurcze nigdzie tej ryby nie moge znalezc, bo chcialam mlodej dac na sprobowanie...chociaz musialabym zobaczyc jaka konsystencja bo ona niczego nei ruszy z obiadkow co nie jest totalna papka....nic a nic

chrupki kukurydziane dalam na sprobowanie ale jakos srednio jej podpasowaly....za to ciasteczka hippa dla dzieci po 7 meisiacu wsuwa jak oszalala :) jeszcze wafelki ryzowe kupilam dla niej (tez po 7 mc sa) ale narazie nie dalam.

Do góry