Bella 1 - ja mialam podobny problem do Twojego jak moj synek przechodzil z piersi na butle. Uzywam butelek Tommee Tippee (tych bez BPA) i bardzo sobie je chwale. Najwazniejsze to byc konsekwentnym jak odmawia butelki i nie kombinowac. Mojego uparciuszka karmil tylko tata butelka, ja wychodzilam z pokoju, zeby ode mnie mleka nie czul. Przez 3 dni krzyk i odpychanie butli bylo (karmienie trwalo ok. 1h), ale jak juz sie nauczyl z niej pic to z dnia na dzien jad wiecej i po tygodniu wypijal tyle ile trzeba, a potem to i ja moglam byc w pokoju. Jedna zasada, ktora mi poradzono i sie sprawdzila to nie wazne jak bardzo chcesz pomoc do poki karmisz piersia nie karm swojego dziecka z butelki, bo w ten sposob wysyla mu sie sprzeczne sygnaly. Najlepiej mama -> piers, inna osoba-> butelka i tego sie trzymac.
Dzieki za odpowiedz na temat rybki, wprowadze w przyszlym tygodniu. musze Wam powiedziec, ze wczoraj dalam mu dynie i jadl jak opetany, jeszcze nie widzialam zeby cos mu TAK smakowalo. Dzis po obiedzie zabieram sie za gotowanie szpinaku ze slodkim ziemniakiem i groszkiem, zobaczymy jak mu zasmakuje :-) Kupilam sobie ksiazke kucharska "100 przecierow dla dzieci" i jest swietna, wszystko bardzo smaczne i latwe do zrobienia - polecam :-)
Dzięki za odpowiedź. Będziemy próbować. Nasza Iza też uwielbia dynie!:-)