reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzamy nowe jedzonko:):)

Ja wczoraj dalam mu biszkopty 2 sztuki a dzis rano caly zasypany,czyli odstawka niestety a tak mu smakowalo:(.Za waszą radą sprobuje z ta piętka chlebka :)

reklama
paulinka- i tak to jest właśnie z tymi uczuleniami ,nie wiadomo co tu podać żeby było dobrze :tak: kurcze szkoda że po biszkoptach wysypka :tak::tak:

A moja raz zjadła kawałeczek biszkopcika i na wieczór nam wymiotowała:(, chyba jej zaszkodziło.

Ja nie daję ciastek wcale. Na razie nie zamierzam. Poczekam aż sam wykryje że są, może się uda go nie przyzwyczaić do cukru do małego. ;-)
U mnie na razie na topie wodniste papki :happy2:

cześć dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. U mnie co do jedzonka narazie super:tak: Małej nie wysypuje prawie po niczym (jedyne co ją uczula to cytrusy, oczywiście jak ja je zjem i mleczko wypije:) Biszkopciki uwielbia, chrupeczki też, chlebek z masełkiem, troszkę paróweczki dostała i jest wniebowzięta, jogurciku trochę już dostała, wszystko dobrze przyswaja:tak: oczywiście nie napycham ją tym wszystkim tylko po troszeczku daję:tak:

Olena- jestem w szoku :szok::szok::szok: twoja już je paróweczke :szok::szok::szok::szok: mój to na etapie papek jest :-D:-D:-D:-D:-D:-D w sumie to nie ma zabków to niewiem czym by se jadł nawet biszkopciki czy cos innego oprócz papek ....:tak::tak::-):-):-) paróweczki do dalega odległa jakaś dal u nas :tak::tak::tak::tak:

welonka12 moja mała dopiero teraz 3 maja dostała pierwszy ząbek, a tak bez ząbków nauczyła się wcinać:tak: poza tym lekarze zalecają dawanie np chrupek żeby dziecko uczyło się gryźć bo od umiejętności gryzienia zależy umiejętność mówienia, bo przy gryzieniu dziecko ćwiczy mięśnie szczęki, i później jest mniejsze ryzyko że dziecko będzie się np jąkać:tak:

olena- kurde a ja mu nic jeszcze nie dawałam ,jak próbował mąż wczoraj dać mu chrupka kukurydzianego to mu nie smakował :tak: eh jakoś boje sie że jak dam mu biszkopta to że wysypie go bo to alergik na wszystko ma alergię oddechową skórną i pokarmową wszystko nam się zwaliła musze najpierw się lekarza spytać :baffled::baffled::baffled::baffled:

reklama
welonka ja cię broń boże do niczego nie namawiam, bo wiadomo że z alergią to trzeba bardzo uważać:tak: moja mała to żarłoczek jest:-D ale najśmieszniejsze jest to że tak ładnie wcina, a nie jest grubaśna:tak:

Do góry