reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzamy nowe jedzonko:):)

Witam panie :)

Aisah od tygodnia wcina zmiksowane jabłuszko:-) nie jakies wielkie ilości ale ja jestem szczesliwa, ze coś jej smakuje :-D Teraz planuje nowy smak, ale co?? Proszę o rade :-)

reklama
moze sprobuj marchewke, moj synek lubi potrawy z dynia one tez sa slodkawe lub jakas kaszke ryzowa smakowa, ja swojemu cypkowi ostatnio dawalam banana i morele byl zachwycony

Aisah lubi bułeczke sobie mielic, więcej się nią bawi i bołagan robi niż ją je :-D
Ale myśle że dobrze na ząbki to robi, bo gryzaczkiem bawi sie 1min i koniec.
Madziula 180 synek ma już 2 ząbki super, znajomej syn dorobił się ząbka w 9miesiącu, ciekawe co mnie czeka.

aisah- mojej znajommej syn też mial pierwszego ząbka w 10 miesiącu.
mój mały też nie chce gryzaka. woli pudełka, butelki i wszystko co nie jest zabawką a jest kolorowe. ostatni hit to pudełko po jogurcie:-) i lampka nocna. może przy niej siedziec i siedziec.

madziula180 Aisah ostatnio zjadla kawałek gazety, tylko czekałam kiedy makulature znajde w pielusce. To chyba tak jest, że zamiast zabawek lepsze inne przedmioty, a zamiast zdrowego jedzonka wszystko co znajdzie na swojej drodze hehehe :-D
Dzisiaj zobacze jak marchewka jej bedzie smakowac, wczoraj mąż się nią zajmował i zmielił jej jabłuszko, bo wie że to lubi :-)

a ja mam pytanko, czy zawsze pogrzewacie maluszkom jedzonko,czy tez czasami serwujecie w temp. pokojowej??? Ja zawsze pogrzewam, ale zanim mala skonczy jesc to i tak jest juz zimne... Ostatnio miala przepaskudny katarek i przewrazliwiona teraz jestem.... Moze wcale nie trzeba podgrzewac???

reklama
jak ma 37 stopni (podgrzane) to przeważnie dzieci lepiej jedzą. Jak ci zjada takie w temperaturze pokojowej to nie musisz podgrzewać. W US dają np. niemowlakom wodę z lodówki - zimną - i też jakoś żyją ;-)

Do góry