reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe jedzonko:):)

witam :)

jestem tu nowa i mam do was pytanko.(rowniez jestem wrzesnioweczka) cheć mojemu synkowi wprowadzać nowe smaki (karmię piersią)
Zastanawiam się nad tym glutenem bo tą kaszkę co mam z bobovity to jest bezglutenowa :baffled: Czy mogę robić zwykłą kaszkę manną na swoim mleku.
Z tego co wyczytałam to na początek 1 łyżeczkę kaszki lub 2 gramy tylko nie wim właśnie czy to może być zwykła kaszka jeśli nie to poradźcie jaka :confused:

reklama
A moja córcia ma 4,5miesiąca i żaden deserek czy obiadek jej nie smakuje. Moze poczekac jeszcze troche?? Teraz pije tylko mleko z butelki, ale od 4miesiaca strasznie czesto, sama sie polapac nie moge co ile godzin! Poradzcie jak wprowadzic do jej menu nowe potrawy :)

Aisah - a jak wprowadzałaś, że doszłaś do wniosku że jej nie smakuje? Bo czasem smakuje dopiero po 10 podaniu... Pewnie ok. miesiąca możesz
jeszcze poczekać.

Asiula - zwykła manna jak najbardziej, ale na mleku z piersi jej nie zrobisz, bo sie przypali, byś musiała na wodzie ugotować i domieszać do zupki lub mleka.

dziwczyny moj lakomczuch tez na poczatku sprawia wrazenie jakby mu nie smakowalo nowe danie, nawet kiedy podaje mu deserek to sie strasznie krzywi ale gdzies w polowie tak jakby cos mu zaskoczylo i wcina jak szalony hehehe nie ma co sie martwic ale ja wychodze z zalozenie zeby na poczatku jednak nie wprowadzac slodkosci a wlasnie jak myslicie kiedy maluszkom mozna dawac sok malinowy(babci zrobila wnusiowi kilka butelek domowego soczku0, wiem ze to praktycznie sam cukier ale moze kilka kropel do kaszki albo cus ?? a dajecie swoim pociechom juz chrupki kukurydziane albo cos innego do possania, my dawalismy malemu odrobinke i przez chwilke, wiem ze jest na to za maly ale byl poprostu zachwycony i zastanawiam sie nad jakims zdrowszym zamiennikiem

Dzisiaj ugotowałam malej zupkę i nie bardzo chciała jeść:-),a słoiczki jak najbardziej.Za kilka dni spróbuje ponownie,możne się przekona.
Kiedyś dawałam jej ziemniaczka z marchewka do zajadała się z apetytem:-)

kasia_z stwierdzam ze Aisah nie chce jesc nowosci po tym ze, wszystko wypluwa, a zeby sie przekonac czy to poprostu z powodu nowosci czy jej nie smakuje, to dalam jej troche czekolady i po jej reakcji stwierdzam ze to lubi (ale wiecej nie dostanie, az urosnie jeszcze troche :) ) chciala zjesc mnie cala, a w oczach wielka radosc. Wiec wlasnie tak wygladaja moje obserwacje, dzisiaj wypila troche herbatki dla niemowlat, wiec mysle ze to dobry znak :) Pozdrawiam i dzieki za rady

Ostatnia edycja:
Moja niunia jak narazie je wszystko ze smakiem chociaż na niektóre nowości troszkę się krzywiła ale jadła. Czasem boje się żeby się tym nie przejadła tak wcina :).

Aisah - a probowalas dac troszke kaszki albo kleiku do mleczka, tak tylko odrobinke na poczatek, zeby malutka po troszku sie przyzwyczajala. Slyszalam ze mozna tez sprubowac dodac troszke zupki do mleczka:confused::confused::confused:(sama nigdy nie prubowalam|) tak zeby nie bylo jej zbytnio czuc, a juz troszke inny smaczek.Albo poczekaj jeszcze troszke. Zrobisz jak uwazasz:tak:.

U mnie po wielkiej fascynacji nowym jedzonkiem - mala wcinala ogromne porcje czego tylko jej dalam, az sie balam czy nie za duzo - cycu wrocil do lask! Nowe jedzonko juz sie znudzilo, zupki dzis prawie nie tknela....

efelina h - my za 4 tygodnie jedziemy do polski i juz tam czeka dziadzio i babcia ze soczkiem malinowym:-D:-D:-D pychota Tez sie zastanawiam czy moglabym malej troszeczke dac :confused::confused::confused: , chyba kropelka do kaszki nie zaszkodzi.... , a czy mozna by zrobic kisiel, czy jeszcze za wczesnie????

brown.kate wielkie dzieki za rady, zobacze czy podzialaja nowe sposoby :-)

Załączniki

• 1 kituszka (3) 388x500.jpg
    1 kituszka (3) 388x500.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 45
reklama
brown.kate myslisz o takim najzyklejszym kislu ?? ja to bym sie bala dawac malemu tam przecierz sa barwniki i konserwanty, mozesz poszukac w sklepie moze sa jakies kisle dla maluszkow ale mi sie wydaje ze to jeszcze za wczesnie

Do góry