reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe jedzonko:):)

Majcia dostaje teraz zupki jarzynowe Gerbera i bardzo jej smakują, próbowałam sama jej gotować ale jej nie idą moje potrawy. Od kiedy można podawać maluchowi biszkopty?

Wg, schematu żywienia dopiero po 9 miesiącu się takie rzeczy podaje .
Kurde co tak wszyscy z tymi biszkoptami , to naprawde nie jest do niczego potrzebne dziecku w wieku naszych

Abigaill - dzięki za info .. kurde a ja to mleko podaje odkąd skończył 4 miechy .. Brak słów . Wkońcu nie kazdy ma neta , a na pudełkach od 4 napisane

reklama
witam drogie mamusie, jestem tu pierwszy raz i mam pytanko, czy ktoras z was podawala swoim maluszkom groszek z marchewka ?? ostatnio widzialam na sloiczku od 5miesiaca ze jest dodany groszek i wpadlam na pomysl zeby kupic mrozony groszek i dodawac sama malemu czy ktoras z was robila cos takiego ?? dodam tylko ze moj synio wcina wszystko co mu podam, a i jeszcze jedno pytanie czy oprocz jabuszka podajecie swoim szkarabom jeszcze jakies owoce ??

Groszku jest troszke w niktórych zupkach jarzynowych , więc mój synek go jadł a np. kukurydza jest w purre z indykiem Hipp. wszystko od 5 miesiąca .
Z owoców dałam morele ( soczek Hipp ) brzoskwinie ( słoiczek ) , jabluszko z jagoda ( słoiczek ) , oraz banana ( soczek hipp ) , ale na banana synek zareagował wysypką.

Co do groszku to wiem, że taki młody groszek (świeży) można dawać bardzo wcześnie (nie wzdyma), a taki "suszony" na grochówkę to dopiero od dwóch lat. Mrożony chyba podchodzi pod młody? :confused:

Ja dawalam juz mojej malej wlasnie taki mrozony groszek. Kupilam marchewe (organic, z ekologicznej uprawy) i mrozony groszek (taki zwykly,bo innego nie dostalam). Ugotowalam na parze i malej straszliwie smakowalo!!!Zjadla co prawda tylko kilka ziarenek tego groszku, przewaga byla marchewy, bo na poczatek balam sie dac wiecej, ale co najwazniejsze smakowala i brzusio tez byl zadowolony:-D. Wiec groszek bedziemy czesciej serwowac:tak:.
Owoce daje jej tylko ze sloiczkow jak na razie. Mala wczoraj i przedwczoraj dostala banana z brzoskwinka z hippa. Przedwczoraj bylo ok, a wczoraj katastrofa.....Brzusio bolal:baffled:. Banana przez jakis czas wiec nie daje:no: .....

dzieki wielkie, dzisiaj podaje malemu groszek, a banana jeszcze nioe dawalam, moja kolezanka daje swojej corci ale ona skonczyla juz 7miesiecy, a co myslicie o kalafiorze lub brukselce oczywiscie w malych porcjach ??

dzieki wielkie, dzisiaj podaje malemu groszek, a banana jeszcze nioe dawalam, moja kolezanka daje swojej corci ale ona skonczyla juz 7miesiecy, a co myslicie o kalafiorze lub brukselce oczywiscie w malych porcjach ?? czy ktoras z was dawala maluszkom juz rybke jesli tak to jaka ??

aniam141 no właśnie z tymi informacjami, jak się nie dopytasz, nie sprawdzisz w paru miejscach to nic nie będziesz dokładnie wiedzieć:wściekła/y: z lekarzami to samo, lepiej zweryfikować to co jeden twierdzi z tym co twierdzą u innych, u nas tak z vit. D, jeden pediatra podawać, drugi że nie, a trzeci jeszcze coś innego. A z tym bebilonem na noc to sprawdzaliśmy i o ile to ten to pisało, że po 6 miesiącu. Może to jakieś nowe opakowania uwzględniające nowe zalecenia. Z biszkoptami też ostatnio już pare razy słyszałem, dlaczego jej nie dajemy itp.

reklama
biszkopty to jeszcze nic, u nas babcie twierdza ze już można czekoladki jej dac :szok::szok::szok: boję sie że jak kiedys ją zostawię z którąś z nich to jej dadzą :-:)no:

Do góry