reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe jedzonko:):)

Co z tym glutenem? Ja słyszałam i czytałam, że jak na modyfikowanym czy mlekozastępczym, to dopiero po ukończeniu 5 miesiąca i nie później niż przed końcem szóstego, i koniecznie 2 miesiące "ekspozycji" muszą być... czy któraś(yś) z Was próbował(a)??? Jak dziecko reagowało???

reklama
Ale o ile pamiętam to Bebilon na noc jest powyżej 6 mies.? a moja Ania dopiero za 5 dni kończy 5 mies.:-) No i nie wiem czy to jest mieszanie, poprostu zagęszczamy jej jedzonko aby bardziej się najadała, a zagęszczamy kaszką którą i tak trzeba rozcieńczać w mleku. Jak narazie 3 dzień i się sprawdza, Ania po wczorajszym karmieniu ok. 20 spała bez wezwań na dokarmianie do 4 rano.

Zapomniałem dodać, Ania wczoraj na szczepieniu poważona i mierzona i na wczoraj ma: 7200, a urosła do 67cm czyli od ostatniego ważenia czyli 17.12.2008 ma o 1080 i 5cm więcej :)
I dziejękuję za przepisy, teraz poluję na odpowiedni blender i już niedługo będziemy gotować:-)

Pedro - mieszanie w sensie podawanie dwóch rodzajów mleka , ja podaje bebilon na noc a w dzień też Szymek pije bebilon .. Nie chodziło mi tu o dodawanie kaszki . Bebilon na noc jest od 4 miesiaca tak jest na pudełku.. nie wiem czemu w necie sa informalcje że po 6.
Blender polecam brauna

Pedro - mieszanie w sensie podawanie dwóch rodzajów mleka , ja podaje bebilon na noc a w dzień też Szymek pije bebilon .. Nie chodziło mi tu o dodawanie kaszki . Bebilon na noc jest od 4 miesiaca tak jest na pudełku.. nie wiem czemu w necie sa informalcje że po 6.
Blender polecam brauna

Ale w sklepie też sprawdzaliśmy kiedyś i Bebioln na noc na pudełku pisało: po 6mies.:confused: właśnie mnie moja połowica uświadamia, że coś słyszała o jakieś zmianie żywieniowej jakiegoś towarzystwa, co mogło spowodować, że ten bebilon kiedyś na 4 mies. teraz jest polecany na 6:confused:

Brauna właśnie mam na uwadze, tyle, że jeszcze nie wiemy czy z całym osp. akcesoriów czy sam:-)

kasia z - to super ze twoj maluszek przesypia cale nocki:-), moja to cycoli co 2-3godzinki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja jak na razie wprowadzilam jarzynki na obiadek (mala zjada tak okolo pol sloiczka, ostatnio sama jej gotuje i wlasnie takie domowe bardziej jej smakuje:-)) i owoce na kolacje (pol sloiczka hippa). Chcialam wprowadzic jeszcze kaszke, ale troszke sie boje. Mala pierwsza marchewe zjadla dopiero 2 tygodnie temu, wiec pochlania chyba juz dosc duzo jak na poczatek.:confused::confused::confused: Z glutenem narazie sie wstrzymalam....Moze jak zacznie 6 miesiac zycia to zaczne to ekspozycje:baffled:

AniaAga - moja mala jak dawalam sloiczki to tez zdarzylo jej sie troszke ulac, a po domowym nie:tak::tak::tak:

Ale w sklepie też sprawdzaliśmy kiedyś i Bebioln na noc na pudełku pisało: po 6mies.:confused: właśnie mnie moja połowica uświadamia, że coś słyszała o jakieś zmianie żywieniowej jakiegoś towarzystwa, co mogło spowodować, że ten bebilon kiedyś na 4 mies. teraz jest polecany na 6:confused:

Brauna właśnie mam na uwadze, tyle, że jeszcze nie wiemy czy z całym osp. akcesoriów czy sam:-)

Ja go kupuje średnio raz w tygodniu ( bo sa tylko małe opakowania ) i na każdym jest że po 4 miesiącu .. zresztą nawet gdyby w tej chwili zmienili na 6 miesiąc to Szymek już go pije od ponad miesiąca więc i tak bym z niego nie zrezygnowała . Ważne że działa i jak go wypije to budzi się dopiero rano
Co do blendera to ja mam do niego jakies pojemniki i inne dziwactwa i mi się to nie przydaje , bo i tak jak ugotujesz jakąś tam zupkę to możesz ją " zblenderować "" w garnku , czy jakimś dowolnym pojemniku.

Aniach , pedro - racja tu chyba jest gdzies po środku , bo na pudełku jest że po 4 a na stronie bebilonu napisali że to mleko następne i dawac po 6 ... głupota
Czyli trzeba wypośrodkować i można dawać od 5:tak::-D

Majcia dostaje teraz zupki jarzynowe Gerbera i bardzo jej smakują, próbowałam sama jej gotować ale jej nie idą moje potrawy. Od kiedy można podawać maluchowi biszkopty?

reklama
Aniam, Pedro z tym bebilonem to jest tak że zmieniły się wymogi i wszystkie mleka tzw następne będą od 6 miesiąca muszą pozmieniać opakowania najpóżniej do końca roku z tego co pamiętam, chodzi o jakąś norme wapnia w tych mlekach jest większa i lekarze zdecydowali że nie jest to dobra proporcja dla takich małych dzieci.
Pewnie za jakiś czas znów ktoś coś wymyśli.

Do góry