reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

Belinea,każdy kupuje wózek taki jak jemu pasuje i na jaki go stać,wszystkie wózki są ładne,ale oczywiście jeżeli chodzi o funkcjonalność to już inna sprawa. Mi zależało żeby fotelik wpiąć w stelaż,żeby koła były pompowane i skrętne i żeby wózek nie był ciężki,żeby bez problemu mieścił się w bagażniku i te wymagania spełnił wózek podobny do 2 zdjęcia:)

reklama
Może w takim razie napiszę na czym mi zależy, co jest ważne i jeśli będziecie miały jakiś pomysł to podrzucicie ;)

Przede wszystkim chciałabym, żeby gondola była większa - chcę małą wozić jeszcze w czasie zimy, kiedy będzie miała 7-8 miesięcy. Dlatego zapytałam o te dwie, te drugie wydają mi się większe tzn. szersze i dłuższe.

Pompowane i skrętne koła,
możliwość zamontowania fotelika [ najlepiej jeśli wózek już będzie 3w1]
zawieszenie na amortyzatorach,
nieduża waga,
cudnie by było jakby jeszcze rączka była przekladana [ choć nie musi]
Cena do 1000zł.

Idę przejrzeć cały wątek od początku, może mnie coś zainspiruje ;)
Za każdą odpowiedź będę wdzięczna.

ViolaPop - a jaki Ty masz? Bo upodobania mamy podobne.

Ostatnia edycja:
Sylwia to chyba X-lander? Świetny, też braliśmy poważnie pod uwagę, ostatecznie padło na 4runner :happy:

Młodak b. ładny kolor :tak:

Rysica Twój też wypasiony :-p

Młodak - super te Wasze "wózeczki" :-D:-D
ja też zawsze martwię i wkurzam się na zapas, a potem wychodzi całkiem fajnie;-)

Dziewczyny, a ja mam pytanie dotyczące tego, jak zamontowane są Wasze gondole, chodzi mi o stabilność. Nasza wydaje się stabilna, ale nie sztywna, to znaczy ma taki lekki luz który się czuje, jak np. wjedzie na próg (na razie próbowaliśmy w domu). I zastanawiam się czy tak ma być, bo to jest właśnie ta amortyzacja, czy powinna być na maksa usztywniona i ani drgnąć :baffled:

Ostatnia edycja:
ja niestety nie wiem bo wózek rozmontowany stoi u teściowej. Wydaje mi się jednak, że przed rozmontowaniem była dość sztywno założona. Sprawdzałaś spacerówkę lub fotelik? Też mają taki 'luz'? Może taka uroda wózka i tak ma być :)

Iwon moja gondola ani drgnie jest stabilna. Ale jak spacerówka jest u ciebie stabilna to gondola chyba też powinna.Napisz do producenta.

reklama
Witam, rozważamy zakup któregoś z wózeczków. Wózki są w podobnej klasie cenowej chodź od najtańszego z nich do najdroższego różnica będzie już znaczna. Przede wszystkim zależało nam na tym żeby spacerówka była odwracana tył przód co każdy z tych wózków spełnia. Kolejnym kryterium to jakość wózka no i oczywiście wygląd.

- X lander x move (gondola + spacerówka + fotelik Besafe) – w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Chodź niekoniecznie przekonuje nas sam wygląd, zwłaszcza gondoli (wielka chamska buda) no i sam stelaż jest jednym z brzydszych spośród czterech rozważanych (czarny).

- Jane Rider Reverse (gondola + spacerówka + fotelik Strata) – Bardzo fajny wygląd, jakościowo wydaje się znacznie lepiej wykonane od poprzednika i ładniejszy. Ale oczywiście i tutaj minusy to słaba kolorystyka a raczej jej brak. Spodziewamy się chłopca a kolory są mocno stonowane, przeważają szarości, ciemne kolory. Minusem wydają się też być piankowe koła. Chociaż sprzedawcy zapewniają , że centralny tylni amortyzator nadrabia koła pompowane to jednak jakoś mnie to nie do końca przekonuje.

- Mutsy 4Rider (gondola + spacerówka + fotelik Maxi Cosi) – Tutaj największym minusem jest cena. Kolorystyka, wygląd OK. Oczywiście minus to mały kosz na zakupy oraz to, że wszystko tez oczywiście za dopłata, od większego kosza, poprzez folie przeciwdeszczowe itd.

- Graco Symbio (gondola + spacerówka + fotelik Graco Logic) – Bardzo ładny i w kolorze Artic Blue idealny dla nas. Niemniej sporo w sieci powtarza się zarzutów co do jego skrzypienia i trzęsienia. Wiele mam z kolei twierdzi, że to nie prawda więc albo jakaś felerna partia, wybrakowane sztuki albo czarny PR ktoś im robi. Niektóre z Was narzekają też na to, że mała spacerówka, inne, że im czterolatek się tam mieści. Jak to z nim jest ?

Mamy zamiar dokupić również bazę Isofix chodź to nie wymóg konieczny np. dla Straty gdyż sporą część czasu dziecko będzie jeździło w gondoli ( bo taka opcja przewożenia dziecka jest) i sam fotelik nie na długo będzie nam służył.

Może ktoś z Was miała styczność z nimi? Proszę o opinie na ich temat, który wózek wielofunkcyjny polecacie?

Do góry