reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Paranoja test za wczesnie?

Hej :)
Staramy się o dziecko od lutego, wiem ze to może niedługo, ale bardzo mnie ten proces stresuje :(
Mam cykle okolo 30 dniowe; robilam testy owulacje teoretycznie miałam 12.05, okres powinnam dostać w środę.
Wczoraj robiłam test ciążowy i wyszedl negatywny… :(
Czy myślicie, że jest szansa, ze zrobilam test za szybko i że mogę mieć nadzieję, że jeszcze cos z tego cyklu będzie?
We wtorek pójdę na badanie krwi, ale nie wiem czy wytrzymam :<
Nie wiem, czy też tak macie ale z każdym dniem bliżej okresu wmawiam sobie jakieś objawy ciąży i za kazdym razem jestem prawie pewna ze tym razem to na pewno się udało :D chyba zwariuje….
Jak się staraliśmy, to zawsze przed okresem czułam, że na pewno mam objawy - np. ciągle macalam się po biuście, bo wydawał mi się jakiś inny 🤣. A jak byłam w pierwszej nieplanowanej ciąży (niestety szybko utraconej) to nie zauważyłam, że w niej jestem, bo dostałam krwawienia w terminie miesiączki, natomiast gdy zaszłam w obecną ciążę, czułam się zupełnie normalnie - bo wątpiłam, że w tym cyklu może coś być z jedynego współżycia 😁 dlatego nie przywiązuj się bardzo do objawów, bo te początkowe siedzą głównie w głowie 😊 dopiero kiedy już będzie test pozytywny, to może skojarzysz jakiś faktyczny objaw. U mnie to było ciągnięcie w pachwinie promieniujące aż do nogi - no w życiu nie powiązałabym tego z ciążą. A jednak towarzyszyło mi to w początkach ciąży, jak nigdy wcześniej. Plus, dwa dni przed terminem miesiączki zrobiłam profilaktycznie test i był negatywny, pozytywny wyszedł dopiero dwa dni po terminie miesiączki.

Powodzenia! 😊

reklama
Jak się staraliśmy, to zawsze przed okresem czułam, że na pewno mam objawy - np. ciągle macalam się po biuście, bo wydawał mi się jakiś inny 🤣. A jak byłam w pierwszej nieplanowanej ciąży (niestety szybko utraconej) to nie zauważyłam, że w niej jestem, bo dostałam krwawienia w terminie miesiączki, natomiast gdy zaszłam w obecną ciążę, czułam się zupełnie normalnie - bo wątpiłam, że w tym cyklu może coś być z jedynego współżycia 😁 dlatego nie przywiązuj się bardzo do objawów, bo te początkowe siedzą głównie w głowie 😊 dopiero kiedy już będzie test pozytywny, to może skojarzysz jakiś faktyczny objaw. U mnie to było ciągnięcie w pachwinie promieniujące aż do nogi - no w życiu nie powiązałabym tego z ciążą. A jednak towarzyszyło mi to w początkach ciąży, jak nigdy wcześniej. Plus, dwa dni przed terminem miesiączki zrobiłam profilaktycznie test i był negatywny, pozytywny wyszedł dopiero dwa dni po terminie miesiączki.

Powodzenia! 😊
Mam podobną sytuację, co autorka pytania, (nawet zbliżona owu 😅), ale chciałam Panią zapytać, czy jednak jest możliwy negatywny test i występowanie drobnych objawów. Mnie np. bardzo mocno bolą piersi, co się nie zdarza, a test popołudniowy - negatywny (dzisiaj).

Mam podobną sytuację, co autorka pytania, (nawet zbliżona owu 😅), ale chciałam Panią zapytać, czy jednak jest możliwy negatywny test i występowanie drobnych objawów. Mnie np. bardzo mocno bolą piersi, co się nie zdarza, a test popołudniowy - negatywny (dzisiaj).
I również ciągnie mnie pachwina i macica, więc napełniła mnie Pani nadzieją!

Myślę, że tak, w sensie - jak miałam już ciągnięcie w pachwinach, to test był jeszcze negatywny ;)

Jak robisz test przed terminem @ to musisz zawsze z porannego moczu i najlepiej test o czułości 10.

Jak robisz test przed terminem @ to musisz zawsze z porannego moczu i najlepiej test o czułości 10.
Dobrze, jutro z samego rana spróbuję. Mnie tak to trapi ze względu na ogromną tkliwość piersi, mam nieco powieszone, z widocznymi żyłkami, więc może coś z tego będzie.

A ja powiem tak- w zadnej ciąży nie miałam żadnych objawów, a juz na pewno nie przed pozytywnym testem.. Pewności nie ma, ale wydaje mi się to comajmniej dziwne, by fizycznie cos czuć..
Ale w ciąży z synem, bez objawów, testy wychodziły negatywne, a w ciąży byłam.
Trzymam kciuki!!

Zacznijmy od tego, że objawy ciąży pojawiają się dopiero PO zagnieżdżeniu zarodka w macicy, dopiero wtedy wydzielany jest hormon bhcg, który wychwytuje test ciążowy. Wszelkie objawy typu klucie jajnika, bolesność piersi itd mogą być jedynie objawami zbliżającego się okresu 🤷‍♀️
Reasumując : póki test negatywny to nie możesz czuć objawów ciąży.
Ale to nie wyklucza tego, że mogło się w tym cyklu udać bo jeśli test owu miałaś 12 maja pozytywny, to owulacja nastąpić powinna w ciągu 24-36h, potem od 6-12 dni na zagnieżdżenie i dopiero potem pozytywny test😊

reklama
Do góry