reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki

Ja kupiłam x-lander move z adapterami do fotelika maxi cosi Mnie się wszystko podoba, ale narazie był tylko raz rozłożony i wypróbowany w domu

reklama
Witam, rozważamy zakup któregoś z wózeczków. Wózki są w podobnej klasie cenowej chodź od najtańszego z nich do najdroższego różnica będzie już znaczna. Przede wszystkim zależało nam na tym żeby spacerówka była odwracana tył przód co każdy z tych wózków spełnia. Kolejnym kryterium to jakość wózka no i oczywiście wygląd.

- X lander x move (gondola + spacerówka + fotelik Besafe) – w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Chodź niekoniecznie przekonuje nas sam wygląd, zwłaszcza gondoli (wielka chamska buda) no i sam stelaż jest jednym z brzydszych spośród czterech rozważanych (czarny).

- Jane Rider Reverse (gondola + spacerówka + fotelik Strata) – Bardzo fajny wygląd, jakościowo wydaje się znacznie lepiej wykonane od poprzednika i ładniejszy. Ale oczywiście i tutaj minusy to słaba kolorystyka a raczej jej brak. Spodziewamy się chłopca a kolory są mocno stonowane, przeważają szarości, ciemne kolory. Minusem wydają się też być piankowe koła. Chociaż sprzedawcy zapewniają , że centralny tylni amortyzator nadrabia koła pompowane to jednak jakoś mnie to nie do końca przekonuje.

- Mutsy 4Rider (gondola + spacerówka + fotelik Maxi Cosi) – Tutaj największym minusem jest cena. Kolorystyka, wygląd OK. Oczywiście minus to mały kosz na zakupy oraz to, że wszystko tez oczywiście za dopłata, od większego kosza, poprzez folie przeciwdeszczowe itd.

- Graco Symbio (gondola + spacerówka + fotelik Graco Logic) – Bardzo ładny i w kolorze Artic Blue idealny dla nas. Niemniej sporo w sieci powtarza się zarzutów co do jego skrzypienia i trzęsienia. Wiele mam z kolei twierdzi, że to nie prawda więc albo jakaś felerna partia, wybrakowane sztuki albo czarny PR ktoś im robi. Niektóre z Was narzekają też na to, że mała spacerówka, inne, że im czterolatek się tam mieści. Jak to z nim jest ?

Mamy zamiar dokupić również bazę Isofix chodź to nie wymóg konieczny np. dla Straty gdyż sporą część czasu dziecko będzie jeździło w gondoli ( bo taka opcja przewożenia dziecka jest) i sam fotelik nie na długo będzie nam służył.

Może ktoś z Was miała styczność z nimi? Proszę o opinie na ich temat, który wózek wielofunkcyjny polecacie?

Moja koleżanka w październiku ubieglego roku kupiła używany Mutsy 4Rider. I niestety o ile na wersję z gondolą raczej nie narzekała to teraz mówi, że ma dramat. Dziecko z gondoli szybko wyrosło (urodzone 22 listopada, a juz od początku maja jeździ w spacerówce).
Jak się jednak okazało, nie można spacerówki zamontować w dwóch kierunkach jazdy, tylko przodem co przy małym dziecku jest średnio wygodne bo nie widać co się z nim dzieje.
No i ponoć ogólnie cały mechanizm składania wózka nie jest za łatwy i zawsze musi jej pomagać mąż.

Dlatego ja wybrałam tańszą wersję Musty, a zależało mi bardzo aby wózek nie miał skrętnych kółek tylko skrętną tylną oś - wózek BabyBoom CRV. Jeśli chodzi o składanie i rozkładanie super, spacerówkę montuje się w dwie strony. Wszystko jest metodą "klik" i ja nawet teraz z ogromnym brzuchem nie mam problemów ze zdjęciem gondoli i zamontowaniem spacerówki czy fotelika. Że nie wspomnę o składaniu stelaża - proste jak drut. Ogólne opinie o tych wózkach są bardzo dobre, no i nie da się ukryć, że cena zdecydowanie przyjemniejsza niż Musty.
W sklepie bobowozki.pl jest on dostępny w wersji z fotelikami Maxi Cosi, które można w aucie montować z bazą lub bez.

Belinea ja slyszalam ze jako gleboki to roan marita jest najfajniejszy( gorzej podobno z wersja spacerowa ale to chcecie juz kupic inne wiec nieistotne). atlantic ten pierwszy co pokazalas mi sie nawet podobal ale ma "luzy" w rekach...na boki to sie wszystko chybocze i raczej dla wyzszych osob , ale i tak go nie skreslam bo jest calkiem fajny.
tym jedo jezdzilam po sklepie, bardzo fajna gondola sie wydaje , plecki ma podnoszone to fajnie bo po paru miesiacach dzidzia bedzie chciala cos zobaczyc juz i sie przyda.
tego trzeciego nie widzialam na zywo ani nie slyszalam zadnej opinii.

Dziewczyny możecie mi doradzić w kwestii koloru wózka, bo już kompletnie nie wiem który bardziej mi się podoba ;(
nasz wózek.jpgten czy ten drugi???????????????
nuvolla.jpg

reklama
Ehh już sama nie wiem... w tym zielonym nie pasuje mi tylko że wnętrze ma takie szare a w fioletowym jest ładnie białe, tak jaśniej i przytulniej się wydaje

Do góry