reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

Ja kupiłam x-lander move z adapterami do fotelika maxi cosi Mnie się wszystko podoba, ale narazie był tylko raz rozłożony i wypróbowany w domu

reklama
Witam, rozważamy zakup któregoś z wózeczków. Wózki są w podobnej klasie cenowej chodź od najtańszego z nich do najdroższego różnica będzie już znaczna. Przede wszystkim zależało nam na tym żeby spacerówka była odwracana tył przód co każdy z tych wózków spełnia. Kolejnym kryterium to jakość wózka no i oczywiście wygląd.

- X lander x move (gondola + spacerówka + fotelik Besafe) – w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Chodź niekoniecznie przekonuje nas sam wygląd, zwłaszcza gondoli (wielka chamska buda) no i sam stelaż jest jednym z brzydszych spośród czterech rozważanych (czarny).

- Jane Rider Reverse (gondola + spacerówka + fotelik Strata) – Bardzo fajny wygląd, jakościowo wydaje się znacznie lepiej wykonane od poprzednika i ładniejszy. Ale oczywiście i tutaj minusy to słaba kolorystyka a raczej jej brak. Spodziewamy się chłopca a kolory są mocno stonowane, przeważają szarości, ciemne kolory. Minusem wydają się też być piankowe koła. Chociaż sprzedawcy zapewniają , że centralny tylni amortyzator nadrabia koła pompowane to jednak jakoś mnie to nie do końca przekonuje.

- Mutsy 4Rider (gondola + spacerówka + fotelik Maxi Cosi) – Tutaj największym minusem jest cena. Kolorystyka, wygląd OK. Oczywiście minus to mały kosz na zakupy oraz to, że wszystko tez oczywiście za dopłata, od większego kosza, poprzez folie przeciwdeszczowe itd.

- Graco Symbio (gondola + spacerówka + fotelik Graco Logic) – Bardzo ładny i w kolorze Artic Blue idealny dla nas. Niemniej sporo w sieci powtarza się zarzutów co do jego skrzypienia i trzęsienia. Wiele mam z kolei twierdzi, że to nie prawda więc albo jakaś felerna partia, wybrakowane sztuki albo czarny PR ktoś im robi. Niektóre z Was narzekają też na to, że mała spacerówka, inne, że im czterolatek się tam mieści. Jak to z nim jest ?

Mamy zamiar dokupić również bazę Isofix chodź to nie wymóg konieczny np. dla Straty gdyż sporą część czasu dziecko będzie jeździło w gondoli ( bo taka opcja przewożenia dziecka jest) i sam fotelik nie na długo będzie nam służył.

Może ktoś z Was miała styczność z nimi? Proszę o opinie na ich temat, który wózek wielofunkcyjny polecacie?

Moja koleżanka w październiku ubieglego roku kupiła używany Mutsy 4Rider. I niestety o ile na wersję z gondolą raczej nie narzekała to teraz mówi, że ma dramat. Dziecko z gondoli szybko wyrosło (urodzone 22 listopada, a juz od początku maja jeździ w spacerówce).
Jak się jednak okazało, nie można spacerówki zamontować w dwóch kierunkach jazdy, tylko przodem co przy małym dziecku jest średnio wygodne bo nie widać co się z nim dzieje.
No i ponoć ogólnie cały mechanizm składania wózka nie jest za łatwy i zawsze musi jej pomagać mąż.

Dlatego ja wybrałam tańszą wersję Musty, a zależało mi bardzo aby wózek nie miał skrętnych kółek tylko skrętną tylną oś - wózek BabyBoom CRV. Jeśli chodzi o składanie i rozkładanie super, spacerówkę montuje się w dwie strony. Wszystko jest metodą "klik" i ja nawet teraz z ogromnym brzuchem nie mam problemów ze zdjęciem gondoli i zamontowaniem spacerówki czy fotelika. Że nie wspomnę o składaniu stelaża - proste jak drut. Ogólne opinie o tych wózkach są bardzo dobre, no i nie da się ukryć, że cena zdecydowanie przyjemniejsza niż Musty.
W sklepie bobowozki.pl jest on dostępny w wersji z fotelikami Maxi Cosi, które można w aucie montować z bazą lub bez.

Belinea ja slyszalam ze jako gleboki to roan marita jest najfajniejszy( gorzej podobno z wersja spacerowa ale to chcecie juz kupic inne wiec nieistotne). atlantic ten pierwszy co pokazalas mi sie nawet podobal ale ma "luzy" w rekach...na boki to sie wszystko chybocze i raczej dla wyzszych osob , ale i tak go nie skreslam bo jest calkiem fajny.
tym jedo jezdzilam po sklepie, bardzo fajna gondola sie wydaje , plecki ma podnoszone to fajnie bo po paru miesiacach dzidzia bedzie chciala cos zobaczyc juz i sie przyda.
tego trzeciego nie widzialam na zywo ani nie slyszalam zadnej opinii.

Dziewczyny możecie mi doradzić w kwestii koloru wózka, bo już kompletnie nie wiem który bardziej mi się podoba ;(
nasz wózek.jpgten czy ten drugi???????????????
nuvolla.jpg

reklama
Ehh już sama nie wiem... w tym zielonym nie pasuje mi tylko że wnętrze ma takie szare a w fioletowym jest ładnie białe, tak jaśniej i przytulniej się wydaje

Do góry