Belinea,każdy kupuje wózek taki jak jemu pasuje i na jaki go stać,wszystkie wózki są ładne,ale oczywiście jeżeli chodzi o funkcjonalność to już inna sprawa. Mi zależało żeby fotelik wpiąć w stelaż,żeby koła były pompowane i skrętne i żeby wózek nie był ciężki,żeby bez problemu mieścił się w bagażniku i te wymagania spełnił wózek podobny do 2 zdjęcia
reklama
Belinea
Zaangażowana w BB
Może w takim razie napiszę na czym mi zależy, co jest ważne i jeśli będziecie miały jakiś pomysł to podrzucicie
Przede wszystkim chciałabym, żeby gondola była większa - chcę małą wozić jeszcze w czasie zimy, kiedy będzie miała 7-8 miesięcy. Dlatego zapytałam o te dwie, te drugie wydają mi się większe tzn. szersze i dłuższe.
Pompowane i skrętne koła,
możliwość zamontowania fotelika [ najlepiej jeśli wózek już będzie 3w1]
zawieszenie na amortyzatorach,
nieduża waga,
cudnie by było jakby jeszcze rączka była przekladana [ choć nie musi]
Cena do 1000zł.
Idę przejrzeć cały wątek od początku, może mnie coś zainspiruje
Za każdą odpowiedź będę wdzięczna.
ViolaPop - a jaki Ty masz? Bo upodobania mamy podobne.
Przede wszystkim chciałabym, żeby gondola była większa - chcę małą wozić jeszcze w czasie zimy, kiedy będzie miała 7-8 miesięcy. Dlatego zapytałam o te dwie, te drugie wydają mi się większe tzn. szersze i dłuższe.
Pompowane i skrętne koła,
możliwość zamontowania fotelika [ najlepiej jeśli wózek już będzie 3w1]
zawieszenie na amortyzatorach,
nieduża waga,
cudnie by było jakby jeszcze rączka była przekladana [ choć nie musi]
Cena do 1000zł.
Idę przejrzeć cały wątek od początku, może mnie coś zainspiruje
Za każdą odpowiedź będę wdzięczna.
ViolaPop - a jaki Ty masz? Bo upodobania mamy podobne.
Ostatnia edycja:
Wózki z twojego 1 zdjęcia mają przekładane rączki z 2 niestety nie ale jest możliwość montowania elementów przodem i tyłem do kierunku jazdy.
Ja mam taki: ma dużą gondolę skrętne pompowane koła waga średnia i niedrogi.
3W1 NAJNOWSZY ZESTAW BABY MERC Q7-X KOLEKCJA 2012 (2276835796) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ja mam taki: ma dużą gondolę skrętne pompowane koła waga średnia i niedrogi.
3W1 NAJNOWSZY ZESTAW BABY MERC Q7-X KOLEKCJA 2012 (2276835796) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Dziewczyny, a ja mam pytanie dotyczące tego, jak zamontowane są Wasze gondole, chodzi mi o stabilność. Nasza wydaje się stabilna, ale nie sztywna, to znaczy ma taki lekki luz który się czuje, jak np. wjedzie na próg (na razie próbowaliśmy w domu). I zastanawiam się czy tak ma być, bo to jest właśnie ta amortyzacja, czy powinna być na maksa usztywniona i ani drgnąć
Ostatnia edycja:
december
Fanka BB :)
ja niestety nie wiem bo wózek rozmontowany stoi u teściowej. Wydaje mi się jednak, że przed rozmontowaniem była dość sztywno założona. Sprawdzałaś spacerówkę lub fotelik? Też mają taki 'luz'? Może taka uroda wózka i tak ma być
reklama
Witam, rozważamy zakup któregoś z wózeczków. Wózki są w podobnej klasie cenowej chodź od najtańszego z nich do najdroższego różnica będzie już znaczna. Przede wszystkim zależało nam na tym żeby spacerówka była odwracana tył przód co każdy z tych wózków spełnia. Kolejnym kryterium to jakość wózka no i oczywiście wygląd.
- X lander x move (gondola + spacerówka + fotelik Besafe) – w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Chodź niekoniecznie przekonuje nas sam wygląd, zwłaszcza gondoli (wielka chamska buda) no i sam stelaż jest jednym z brzydszych spośród czterech rozważanych (czarny).
- Jane Rider Reverse (gondola + spacerówka + fotelik Strata) – Bardzo fajny wygląd, jakościowo wydaje się znacznie lepiej wykonane od poprzednika i ładniejszy. Ale oczywiście i tutaj minusy to słaba kolorystyka a raczej jej brak. Spodziewamy się chłopca a kolory są mocno stonowane, przeważają szarości, ciemne kolory. Minusem wydają się też być piankowe koła. Chociaż sprzedawcy zapewniają , że centralny tylni amortyzator nadrabia koła pompowane to jednak jakoś mnie to nie do końca przekonuje.
- Mutsy 4Rider (gondola + spacerówka + fotelik Maxi Cosi) – Tutaj największym minusem jest cena. Kolorystyka, wygląd OK. Oczywiście minus to mały kosz na zakupy oraz to, że wszystko tez oczywiście za dopłata, od większego kosza, poprzez folie przeciwdeszczowe itd.
- Graco Symbio (gondola + spacerówka + fotelik Graco Logic) – Bardzo ładny i w kolorze Artic Blue idealny dla nas. Niemniej sporo w sieci powtarza się zarzutów co do jego skrzypienia i trzęsienia. Wiele mam z kolei twierdzi, że to nie prawda więc albo jakaś felerna partia, wybrakowane sztuki albo czarny PR ktoś im robi. Niektóre z Was narzekają też na to, że mała spacerówka, inne, że im czterolatek się tam mieści. Jak to z nim jest ?
Mamy zamiar dokupić również bazę Isofix chodź to nie wymóg konieczny np. dla Straty gdyż sporą część czasu dziecko będzie jeździło w gondoli ( bo taka opcja przewożenia dziecka jest) i sam fotelik nie na długo będzie nam służył.
Może ktoś z Was miała styczność z nimi? Proszę o opinie na ich temat, który wózek wielofunkcyjny polecacie?
- X lander x move (gondola + spacerówka + fotelik Besafe) – w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Chodź niekoniecznie przekonuje nas sam wygląd, zwłaszcza gondoli (wielka chamska buda) no i sam stelaż jest jednym z brzydszych spośród czterech rozważanych (czarny).
- Jane Rider Reverse (gondola + spacerówka + fotelik Strata) – Bardzo fajny wygląd, jakościowo wydaje się znacznie lepiej wykonane od poprzednika i ładniejszy. Ale oczywiście i tutaj minusy to słaba kolorystyka a raczej jej brak. Spodziewamy się chłopca a kolory są mocno stonowane, przeważają szarości, ciemne kolory. Minusem wydają się też być piankowe koła. Chociaż sprzedawcy zapewniają , że centralny tylni amortyzator nadrabia koła pompowane to jednak jakoś mnie to nie do końca przekonuje.
- Mutsy 4Rider (gondola + spacerówka + fotelik Maxi Cosi) – Tutaj największym minusem jest cena. Kolorystyka, wygląd OK. Oczywiście minus to mały kosz na zakupy oraz to, że wszystko tez oczywiście za dopłata, od większego kosza, poprzez folie przeciwdeszczowe itd.
- Graco Symbio (gondola + spacerówka + fotelik Graco Logic) – Bardzo ładny i w kolorze Artic Blue idealny dla nas. Niemniej sporo w sieci powtarza się zarzutów co do jego skrzypienia i trzęsienia. Wiele mam z kolei twierdzi, że to nie prawda więc albo jakaś felerna partia, wybrakowane sztuki albo czarny PR ktoś im robi. Niektóre z Was narzekają też na to, że mała spacerówka, inne, że im czterolatek się tam mieści. Jak to z nim jest ?
Mamy zamiar dokupić również bazę Isofix chodź to nie wymóg konieczny np. dla Straty gdyż sporą część czasu dziecko będzie jeździło w gondoli ( bo taka opcja przewożenia dziecka jest) i sam fotelik nie na długo będzie nam służył.
Może ktoś z Was miała styczność z nimi? Proszę o opinie na ich temat, który wózek wielofunkcyjny polecacie?