reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, wózeczki

No to już mnie bardziej przekonuje:) chyba na prawdę będę musiała się wybrać do tego ich sklepu. A dlaczego pisałaś, że spacerówka to nie za bardzo?

Właśnie gdzieś przeczytałam, że te wymiary gondoli są takie ładne bo to wymiary zewnętrzne, a wewnętrzne to 75/35 wiec jak inne. Już na prawdę nic nie wiem;)

Ostatnia edycja:
reklama
Basieniak Ja je widziałam na zywo i w środku są wieksze niż x lanerki np. czy boldery ale nie mierzyłam. Pewnie wszscy podaja wymiary zewnetrzne i każda w środku mniejsza. A spacerówki mi się po prostu nie podobają

tak jak pisałam na głównym - dziś cały dzień wbieram wózek, niby byłam zdecydowana na implast bolder, ale różne opinie w necie+ niestety zbyt mała spacerówka przekonały mnie, że to w moim przypadku nie najlpeszy wybór...:baffled: no więczaczęłam od nowa i oto efekty:
może którejś z was się przyda :-)

wybrałam sobie kluczowe parametry, co w naszym wypadku oznacza:
-3 duże kółka (pompowane, przednie skrętne z możliwością blokady) - ponieważ chcę jeździć i po mieście i po lesie
-jak największa gondolka w środku (z regulowanym oparciem)- bo chcę wozić małą też w zimie w gondoli
-spacerówka monotowana w obie strony i w miarę duża, oczywiście z pasami 5 pkt
-jak najniższa waga (niestety do windy mam do pokonania pół piętro czyli schody)
-nie za wielki po złożeniu (do bagażnika)

i znalazłam dwa takie wózki:
DAKAR firmy NURSE ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: DAKAR (4w1) głęboko- spacerowy + fotelik PICCOLA + torba (tutaj dodatkowo gondola jest przystosowana do przewożenia w samochodzie)
JEDO FYN 3DS Jedo Wózek FYN 3DS, FYN 4DS - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl (dodatkowo funkcja kołyski w gondoli)

ostatecznie zdecyduję po obejrzeniu "live"

Majluj tak o tym. Oglądalismy go w sklepie i szkoda tylko, ze nie można kupić samej gondolki bo nie podoba mi się spacerówka. Ale mówię o wersji 2011 bo ma dużo nowych rozwiązań. A tak myślałam, ze będe używać jako gondolki a jak bedzie czas na spacerówkę to zawiozę do taty tą a do domku kupimy nową. No oczywiście nie jestem jeszcze pewna. Bo mis sie bardzo tez podoba Mutsy urban rider
Własnie taki

http://www.ceneo.pl/1230858

Wózek to koszmar moich snów - tak mówi mój mąż. Dla mnie musi być lekki i po złożeniu mieścić się do Seicento. dlatego mam dwa typy:

1.
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: PLIKO P3 On Track Modular System 2011 - zestaw (4w1) gondola, spacerówka, fotelik, torba
2.
Buy your Chicco Living Trio Travel System - Pacific reviews from Kiddicare Travel Systems | Online baby shop | Nursery Equipment

mimo że podobają mi się klasyczne wózki z dużą gondola to jednak wnoszenie ich na 4 piętro już nie. Jeśli się nie zdecydujemy to nasze maleństwo będzie jeździć w wózkach po dzieciach moich braci na początek klasyczny „czołg” firmy Polak a potem spacerówką Graco.
A teraz typ mojej teściowej Anmar największe wyposażenie najtaniej promocja! (1539568260) - Aukcje internetowe Allegro , bo po co wydawać zbędne pieniążki.

Basialek dwa pierwsze super :) ja kupiłam Inglesine Zippy właśnie w takim systemie i po złożeniu zajmuje mało miejsca w bagażniku a co do ostatniego to może tani ale jak dla mnie minus bo fotelika samochodowego nie ma i chociaż napisali, że mało miejsca zajmuje jakoś w to uwierzyć nie mogę ;)

Garbi, Twój wózeczek też fajny, może jutro uda mi się go w sklepie jakimś zobaczyć.
Co to tego trzeciego wózka, to moja teściowa się zawsze musi wtrącić do wszystkiego. Małą wojenkę z nią już toczę prawie 5 lat. Mam nadzieję, że jak się już przeprowadzimy to trochę od niej odpocznę.

Ja po długim zastanowieniu postanowiłam kupić Roan Marita. Jestem zadowolona, choc do właściwego testu musze jeszcze trochę poczekać. Ma dużą gondolę w środku 83 cm z regulowanym oparciem, 4 pompowane koła i bardzo szeroką, funkcjonalną spacerówkę. Mam windę , więc rozmiar mi nie przeszkadza. Mam nadzieję,że mój synek będzie zachwycony swoim pojazdem.

reklama
No ja troche sie zalamalam bo wozek ktory upatrzylam na stronie producenta zdrozal 200 zl oby w sklepach tak sie nie stalo... za dwa tyg wycieczka po wybor wozeczka zobaczymy co bedzie...

Do góry