reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki i foteliki

reklama
ullana ja ci cos podpowiem
bardzo podobne do roanow marity są kortiny jak tez jedo bartatina
te dwa ostatnie bardziej mi się podobaly od marity bo ona dla mnie jakas taka wielka mi sie wydawala
no i co wazne na ktorym pietrze mieszkasz? bo jak masz znosic marite to bedziesz przeklinala ten dzien kiedy ja kupilas (co swiadczy o tym ze moja kolezanka sprzedala ten wozek a maly nie ma 3 mcy, po porstu nie dala rady znosic ani wnosic)
co do ring maxa to tez widzialam i tez fajny wozeczek
wiem ze w tamtych są gondole zdjemowane wiec zawsze mozna odpiac i isc z gondolka do kogos czy cos
mam nadzieje ze cos pomoglam :)

no, jeśli chodzi o ciężar - to Atlantic niestety przegrywa z Maritą... Atlantic - 18,5 z gondolą, Marita 14 z gondolą...

Jak tak myślę o tch ciężąrach to się zastanawiam ile Waszym zdaniem waży lekki wózek i który to jest?

Dziękuję Joasiah ! Mieszkam na Ip ale jest wysoki parter i też trzeba się wspinać, bo nie ma podjazdu....no i jeszcze schody są kręte, więc niewygodne:-(Nie ma też gdzie tego wózka zostawić na dole, więc trzeba będzie dźwigać te kilogramy.Roany nie mają takiej lekkiej gondolki do noszenia....musiałabym sama coś dokupić....a ten Ring ma, no i już go nieco potestowałam dzięki sąsiadce:tak:
Chyba w końcu nadszedł czas na "męską decyzję";-):-D

to jak masz krętą drogę do domu to ja nie radzę takich wozkow bo ciezko go wnosic wlasnie dlatego go kolezanka sprzedala i kupila juz spacerowke rozkladana na plasko
aha i co jeszcze moze ta gondolka nie jest lekka ale w tamtcyh modelach tez nie jest ale zobacz w ringu jest taka miekka ta gondolka no ale potem dzieciak ci urosnie i tak nie bedziesz wozila go w tej gondolce
nie wiem to juz twoj wybor :)
majako ja mam peg perego atlantico i on wazy niecale 10 kg i jak pilnowalam kiedys dzieciaka to dalam rade wniesc wozek razem z nim a oni tez mieli peg perego tylko inny model

Znalazłam w sieci Peg Perego:
Mezzanote - 13 ks;
Navetta - 13 kg
Pliko P3 - 12,5

To nie jest jakiś szał, szczerze mówiąc... A ceny raczej wyższe...

A ja jakoś nie jestem przekonana do tych miękkich gondolek na zimę...

mi sie tez te z wyjmowana torba zamiast gondoli nie podobaja...jakos tak malo miejsca w tej torbie jest, przynajmniej jak graco ogladalam.

zgadza się,miękka gondola nie przejdzie w zimie,choć nie wiadomo jaka zima będzie:-)

marita waży co prawda 4 kg albo tylko 4 kg mniej jak atlantic ale ma jak dla mnie zbyt tradycyjny wygląd i metalowy koszyk,co w zimie nie jest za dobre,mokro i podobno rdzewieje,podobno tez szprychy to nie najlepsze rozwiązanie i spacerówka mi się nie podoba ale oczywiście to rzecz gustu! a ciężar mi nie straszny, bo kawał baby ze mnie i mieszkam na parterze:tak:

czego byśmy nie kupiły to i tak wszystko wyjdzie w praniu!

Anetas wystraszylas mnie tym ze z quinny bylo cos nie tak :-( mozesz mi powiedziec cos wiecej. Moze jakies inny model. Ten co mam mi kupic tesciowa to Quinny Speedy, taki tez miala siostra mojego meza i byla zachwycona :confused2:. Teraz to juz samam nie wiem co zrobic, inny jaki mam do wyboru to Jane ale on tak troche ciezko chodzi i kolor mi srednio pasuje.

reklama
Do góry