reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

nati,takie wyprzedaze mamy tez carboot...juz czekam az mojemu przypadnie wolne i pojedziemy.
nati-ja nakupowalam dla mlodego jeansow i w sumie przez pierwsze pol roku mu sie zalozylam bo myslalam ze nie wygodnie i chodzil w dresach...pozniej w ale jeansach miekich a w pasie gumka jak w dresach.
Dla malej nie kupie jeansow az do pół roku,niech ma leginsy sa miękkie i przyjemne.
u nas na odparzenia bepantrn i zwykla wazelina sudocrem pogarszal sprawe.

reklama
nati - sztywne dżinsy sa na pewno niewygodne dla dziecka. odradzam szczególnie w czasie kiedy uczy się chodzić, bo tym bardziej krępują ruchy.
ale nasze dzieci pewnie będą się uczyły chodzić w następne lato :-) :)
ja miałam dżinsy dla dzieci tylko na jakieś "wyjścia" I jak już się nauczyli chodzić. poza tym teraz jest taki wybór, że można dżinsy kupić bardzo mięciutkie I na gumkę, bez suwaków.
dziś nawet kupowałam młodszemu, to też znalazłam miękkie I na gumkę, bo on jeszcze guziki takie sztywne kiepsko zapina, szczególnie w ścisłych spodniach.
w sob impreza, a on już na wszystkich spodniach ma łaty :baffled:
starszy to jeszcze ma od mundurku spodnie w kant, a mały ciągle przeciera.
chociaż I tak mniej przeciera niż starszy w jego wieku. temu to musiałam łaty naszywac po 2 miesiącach od kupienia, tak samo kapcie w przedszkolu miały dziury po 2 miesiącach. na spodniach to się jeszcze da łaty naszyć, a kapcie trzeba było co 2 miesiące nowe... :baffled:

Dziewczyny, w rossmanie są Szumisie (śpioszek) za 99 zl, ja sie juz zaopatrzyłam.
Happymum20, super ciuszki upolowałaś ! Ja też lumpki lubie i chętnie kupuje, dzisiaj dorwalam dla malej bodziaki, śpioszki i pajace wsio różowe :-D

Czy to coś w stylu Whisbear ???
właśnie dziś przeglądałam na Allegro i ten z sensorem płaczu 189pln trochę dużo, zwykły 129pln ..

jeśli chodzi o takiw uspokajające bakery to z czystym sumieniem moge polecuc konika morskiego od FP szum,bicie serca,plynaca woda,delikatne melodie i lekkie światełko. mlody go kochał i mamy go do dzis :) cena w polsce to około 65zl. naprawdę jest cudny

my mamy do tej pory tego konika, ale mlody dopiero teraz sie nim "bawi", bo to swiatelko nawet mnie razi w nocy, a muzyka jest ciut za glosna. Chociaz teraz moje dziecko zasypia przy nim bez problemu. Mam jeszcze ta owieczke, tez ma ta, szum morza itp i ja akurat ja wolalam ze wzgl na ten szum morza, bo mi w meza stronach moja Gdynie przypominalo :p

ania-tak polecam :) jak znajde filmik ti wrzuce jak maly sie przy nim uspokajal po urodzeniu.
heromina-wiadomo wszystko zalezy od dziecka :) moj go kochal do roku później juz tak byl bo był :p

u nas to dopiero teraz sie za niego zabral, bo on generalnie nigdy nie lubil zasypiac z czymkolwiek, wszystko mu przeszkadzalo, dopiero teraz jakby dojrzal do zasypiania z maskotka czy wlasnie tym konikiem. Za to ta owieczka bawil sie czesciej, bo tam jest odglos wielorybow, szum rzeczki, deszczu i czegos jeszcze

reklama
A ja dzis pierwszy raz kupowalam na ebay i pierwszym zakupem byly takie ochraniacze na pieluszki wielorazowe. Nie wyszla tu tak drogo, z wkladam, bo to takie kieszonka. Jestem troche ekoswiruska, dlatego zdecydowalam sie na takie rozwiazanie dluugoo przed ciaza jeszcze. Na pampersy polowac nie bede :p siostra przerobila wielorazowe rozne i jest zadowolona, takze bede probowac. Takie ladne byly - urodzi sie mala lwica, wiec wybralam takie z lewkiem:
Link do: 5 x Windeln Babywindeln Windelüberhosen Stoffwindeln Waschbar mit Einlage Neu

Do góry