reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

nati,takie wyprzedaze mamy tez carboot...juz czekam az mojemu przypadnie wolne i pojedziemy.
nati-ja nakupowalam dla mlodego jeansow i w sumie przez pierwsze pol roku mu sie zalozylam bo myslalam ze nie wygodnie i chodzil w dresach...pozniej w ale jeansach miekich a w pasie gumka jak w dresach.
Dla malej nie kupie jeansow az do pół roku,niech ma leginsy sa miękkie i przyjemne.
u nas na odparzenia bepantrn i zwykla wazelina sudocrem pogarszal sprawe.

reklama
nati - sztywne dżinsy sa na pewno niewygodne dla dziecka. odradzam szczególnie w czasie kiedy uczy się chodzić, bo tym bardziej krępują ruchy.
ale nasze dzieci pewnie będą się uczyły chodzić w następne lato :-) :)
ja miałam dżinsy dla dzieci tylko na jakieś "wyjścia" I jak już się nauczyli chodzić. poza tym teraz jest taki wybór, że można dżinsy kupić bardzo mięciutkie I na gumkę, bez suwaków.
dziś nawet kupowałam młodszemu, to też znalazłam miękkie I na gumkę, bo on jeszcze guziki takie sztywne kiepsko zapina, szczególnie w ścisłych spodniach.
w sob impreza, a on już na wszystkich spodniach ma łaty :baffled:
starszy to jeszcze ma od mundurku spodnie w kant, a mały ciągle przeciera.
chociaż I tak mniej przeciera niż starszy w jego wieku. temu to musiałam łaty naszywac po 2 miesiącach od kupienia, tak samo kapcie w przedszkolu miały dziury po 2 miesiącach. na spodniach to się jeszcze da łaty naszyć, a kapcie trzeba było co 2 miesiące nowe... :baffled:

Dziewczyny, w rossmanie są Szumisie (śpioszek) za 99 zl, ja sie juz zaopatrzyłam.
Happymum20, super ciuszki upolowałaś ! Ja też lumpki lubie i chętnie kupuje, dzisiaj dorwalam dla malej bodziaki, śpioszki i pajace wsio różowe :-D

Czy to coś w stylu Whisbear ???
właśnie dziś przeglądałam na Allegro i ten z sensorem płaczu 189pln trochę dużo, zwykły 129pln ..

jeśli chodzi o takiw uspokajające bakery to z czystym sumieniem moge polecuc konika morskiego od FP szum,bicie serca,plynaca woda,delikatne melodie i lekkie światełko. mlody go kochał i mamy go do dzis :) cena w polsce to około 65zl. naprawdę jest cudny

my mamy do tej pory tego konika, ale mlody dopiero teraz sie nim "bawi", bo to swiatelko nawet mnie razi w nocy, a muzyka jest ciut za glosna. Chociaz teraz moje dziecko zasypia przy nim bez problemu. Mam jeszcze ta owieczke, tez ma ta, szum morza itp i ja akurat ja wolalam ze wzgl na ten szum morza, bo mi w meza stronach moja Gdynie przypominalo :p

ania-tak polecam :) jak znajde filmik ti wrzuce jak maly sie przy nim uspokajal po urodzeniu.
heromina-wiadomo wszystko zalezy od dziecka :) moj go kochal do roku później juz tak byl bo był :p

u nas to dopiero teraz sie za niego zabral, bo on generalnie nigdy nie lubil zasypiac z czymkolwiek, wszystko mu przeszkadzalo, dopiero teraz jakby dojrzal do zasypiania z maskotka czy wlasnie tym konikiem. Za to ta owieczka bawil sie czesciej, bo tam jest odglos wielorybow, szum rzeczki, deszczu i czegos jeszcze

reklama
A ja dzis pierwszy raz kupowalam na ebay i pierwszym zakupem byly takie ochraniacze na pieluszki wielorazowe. Nie wyszla tu tak drogo, z wkladam, bo to takie kieszonka. Jestem troche ekoswiruska, dlatego zdecydowalam sie na takie rozwiazanie dluugoo przed ciaza jeszcze. Na pampersy polowac nie bede :p siostra przerobila wielorazowe rozne i jest zadowolona, takze bede probowac. Takie ladne byly - urodzi sie mala lwica, wiec wybralam takie z lewkiem:
Link do: 5 x Windeln Babywindeln Windelüberhosen Stoffwindeln Waschbar mit Einlage Neu

Do góry