reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózio dla kruszynki:)

Widzę, że teraz na parasolki przyszła pora. Ale czy Wy dziewczynki nie macie spacerówki razem z wózkiem kupowanej?( tzn. najpierw gondola a potem zamiana na spacerówkę wpinaną na ten sam stelaż), czy parasolkę tak do tego jeszcze chcecie kupić np. na wyjazd jakiś.:confused:
Bo ja mam taką spacerówkę do kompletu z gondolą, ale jeszcze Wojciu w niej nie jeździ bo mało stabilnie siedzi, i raczej nie myślałam o parasolce.

reklama
Pycia, Kachasek ja się za bardzo nie znam na parasolkach, ale z wyglądu mi się wasze podobają.

Agik
ja nie zamierzam (przynajmniej na razie) kupować parasolki. Stelaż naszego wózka świetnie sprawdza się zarówno na miejskich szlakach i sklepach jak i w terenie - przemierzyliśmy w nim niezłe połacie pól i lasów. Zmieniłam jakiś czas temu siedzisko na spacerowe i jest nam z nim dobrze - Czarek mieści się razem ze śpiworkiem, a mi się teraz mieści cały wózek do bagażnika.

Czy wszystkie dzieciaki juz śmigają w spacerówkach? Zosia nadal w gondoli i zaczynam się zastanawiać czy jest jedyna:confused:

Widzę, że teraz na parasolki przyszła pora. Ale czy Wy dziewczynki nie macie spacerówki razem z wózkiem kupowanej?( tzn. najpierw gondola a potem zamiana na spacerówkę wpinaną na ten sam stelaż), czy parasolkę tak do tego jeszcze chcecie kupić np. na wyjazd jakiś.:confused:
Bo ja mam taką spacerówkę do kompletu z gondolą, ale jeszcze Wojciu w niej nie jeździ bo mało stabilnie siedzi, i raczej nie myślałam o parasolce.

Otóż mamy spacerówkę na stelażu z zestawu z gondolą. I gondolka była naprawde super. Stelaż tez rewelka. Nie straszne mi żadne dziurawe chodniki ani lasy ani sklepowe alejki. Tylko niestety spacerówka okazała się niewypałem. Oparcie regulowane tylko w dwóch pozycjach. Leżącej i półsiedzącej. Nie ma takiego położenia oparcia do siedzenia-siedzenia. I właśnie myślę sobie,że Zu jeszcze z miesiąc może sobie tak półposiedzi, ale potem napewno trzeba spacerówkę wymienic.

agik my mamy spacerówkę nakładaną na stelaż, jednak dla własnej wygody na szybkie wyjścia w pomieszczeniach (np. do sklepu) kupiliśmy parasolkę. Jest rozkładana na płask, więc stabilne siedzenie nie jest warunkiem :tak:

Czy wszystkie dzieciaki juz śmigają w spacerówkach? Zosia nadal w gondoli i zaczynam się zastanawiać czy jest jedyna:confused:

Myśmy się jakieś 5 dni temu przesiedli do spacerówki. Nie było już wyjścia. Ania super siedzi i raczej hamowała nas temperatura na dworze niż jej brak stabilności. Ale jak wypakowaliśmy raz jeszcze spacerówkę by ją dobrze pooglądać, to okazało się, że słabo ją zapamiętaliśmy, bo ona całkiem zabudowana i cieplutka jest. No to przesiadka nastąpiła natychmiast. Ania już naprawdę się nie miesciła w gondoli- jak się ją w kombinezonie kładło, to ciężko było nawet klucze w nogi dopchnąć ;-)
Za to w spacerówce... NOWA JAKOŚĆ! Zgodnie z książkową poradą, wyjechaliśmy na spacer gdy nie była śpiąca. I okazało sie, że ona jest naprawdę ZAFASCYNOWANA siedzeniem i patrzeniem. Potrafi tak godzinę siedzieć w bezruchu, oczy wytrzeszczone, głowa tylko lekko na boki się rozgląda. Babcia próbowała ją zagadać, zwrócić jej uwagę- ale była bez szans w konfrontacji z pieskiem, drzewkami, ptaszkami, przechodniami, samochodami itp.! :-D
Po godzinie takiego wytrzeszczu usypia i trzeba jej oparcie opuścić by słodko sobie podrzemała :)
Po 2 dniach dopiero odwarzyła się gadać samam do siebie w trakcie takiej jazdy :-) Poczatkowo zamurowało ją :)

polecam rozwazyć już przesiadkę :tak:

My mamy spacerowke od kompletu z gondola ale niesety jest zaciezka i nie moge nikogo sama z Dawidem odwiedzac, bo wozek na dole w klatce strach zostawic bo zniszcza na pluja czy cos takiego a wnosic dziecko i wozek:-( to ja dziekuje, a nie zawsze ktos moze mi pomoc.
W spacerowce jezdzimy od Bożego Narodzenia.

my mamy wózek wileofuncyjny i po zdjęciu końcówki tworzącej gondolę, a założeniu pałąka zmienie się w spacerówkę. póki co jeździemy w gondolce - miejsca jeszcze jest sporo nawet z Miśkiem w kombinezonie. jak na nasze spacery jest ok i będę z tego robić spacerówkę (troszkę jest lipa, bo jak odwrócę go tak, żeby Michał był tyłem do mnie, to ciężko jest go prowadzić, nie mówiąc o podjeżdżaniu pod krawężniki), ale do Niemiec (ani później nad morze) ni jak się nie zabierzemy z wózkiem, bo albo wózek, albo bagaże (pomimo, że mamy kombi). no i głównie ze względu na wyjazd wakacyjy weźmiemy go do Polski, potem zabierzemy do Niemiec (i tak będziemy z nim kursować;-))

My też nadal w gondoli i nie myślę jeszcze o spacerówce (też mamy emmaljungę). Laura ma tam jeszcze sporo miejsca tym bardziej że już nie jeździ w kombinezonie bo jest za ciepło więc i miejsca ma wiecej znowu. A jak marudzi to ją sadzam w gondoli i mam spokój. Myślę że przesiądziemy sie za około miesiąc albo i później w zaleznosci od pogody jaka będzie.

reklama
A my właśnie przesiadliśmy się do nowej spacerówki :-) która dojechała wczoraj kurierem :-D ale bynajmniej nie jest to parasolka ;-)

Do góry