reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózio dla kruszynki:)

Fajowa bryka!!!

Nasz wywieźliśmy do rodziców i znowu przywieźliśmy - żeby wstawić do seriwsu. Mam nadzieję, że jutro się wyrobimy...

reklama
czesc dziewczyny! Tak sobie czytam o tych wozkach i mam coraz wiekszy dylemat, fakt mam jeszcze czas bo ja dopiero w staraczkach:-) ale moze byscie mi powiedzialy co sadzicie o INGLESINIE CLASSIC i TAKO CITY VOYAGER?
PRZEPRASZAM ale nie umiem jeszcze wstawiac zdjec:-( zeby to troche ulatwic, ale bede wdzieczna za kazda opinie:tak: :tak:
Udalo mi sie!!
URL]

tylko moze inny kolor, no i :
URL]

Inglesina Classic jest wozkiem bardzo klasycznym,eleganckim i tradycyjnym... widzialam ja tylko raz w sklepie w Polsce i sprzedawczyni byla mila i pozwolila mi wozek "obmacac"... po pierwsze bylam zaskoczona lekkoscia i zgrabnoscia wozka glebokiego ( nie widzialam na zywo spacerowki)... ze zdjec wydawal mi sie ten wozek duzo wiekszy i mniej zgrabny... gondola jest na prawde duza,jej wewnetrzne wymiary wedlug producenta to 81 cm dluga x 37 cm szeroka x 22 cm gleboka... nawet duzy maluch w niej bedzie mial bardzo wygodnie... oparcie w gondoli jest regulowane; biale elementy : firanki,materac i wysciolka mozna prac w pralce na cyklu delikatnym w 30 stopniach ( jest to raczej standart w wiekszosci nowych wozkow)... gondola jest na bazie drewnianej... producent zapewnia,ze wozek miesci sie bez problemu w windach,nawet tych mniejszych... nie wiem jak sie nim jezdzi po ulicy,ale wiosna i latem nie powinno byc z tym wiekszego prblemu.... gondola jest przeznaczona dla dzieci od 0 do 6 miesiecy, nastepnie mozna zainstalowac spacerowke w obu kierunkach jazdy... do spacerowki mozna dokupic odpowiednia budke i ochraniacz na nogi przydatne zima,a na lato producent zapewnia spacjalny daszek... nie jestem pewna,ale w jednym z katalogow z 2005 bylo mozna zainstalowac fotelik Huggy,ale nie wiem czy kontynuuja je...
mnie sie ona bardzo podoba szczegolnie bialo-granatowa...
zalaczam zdjecia z najnowszej kolekcji:

Bardzo dziekuje Ewa-Krystyna ten bialo-granatowy to jest ten na ktory choruje juz od pierwszego malenstwa:-(, ale wtedy moglam tylko pomarzyc:tak: , tylko caly czas zastanawiam sie jak to wyglada w praktyce, no i nie mialam okazji obejrzec go na zywo:no: . nie wiem czy warto brac ten przeeeepiekny wozek ze spacerowka czy moze inaczej pokombinowac, tylk gleboki a spacerowke wieksza, nie mam pojecia :wściekła/y: :wściekła/y: , a Ty jak bys zrobila?? Skusilabys sie??:-)

ciag dalszy o Inglesinie Classic....
zauwazylam w nim dwa dosc wazne minusy: cena ( szczegolnie kolekcji 2007 - jest duzo wyzsza niz 2006) i oprocz niego na pewno bedzie potrzebny mniejszy wozek na wypady autobusem czy krotka jazde samochodem,bo jego zlozenie zajmie na pewno nieco dluzsza chwilke... jednak wozek jak dla mnie jest super i na pewno latwo sie odsprzeda lub jesli go sobie zostawisz za parenascie lat bedzie rownie elegancki jak dzisiaj.... na Allegro w tej chwili sa dwa ... jeden gleboki za 2000 zl - uwazam,ze duza przesada za wozek uzywany,ktory kosztowal w zeszlym roku w sklepach internetowych 2600 zl lub mniej ... oraz spacerowka z dodatkami za 122.50 zl ale cena minimalna nie osiagnieta.... w kazdym badz razie warte obejrzenia... czesto tez bywaja na niemieckiej e-bay...
jesli chodzi o kolory to typowo klasyczne beda te trzy powiekszone z wiekszym naciskiem na te granatowe.... rozowy i blekitny sa zbyt oznaczajace plec dziecka i moga byc trudniejsze do odsprzedania pozniej ... rowniez te trzy powiekszone sa dobre zarowno dla dziewczynki jak i chlopca...
zalaczam zdjecia spacerowki skopiowane z Allegro:
oraz zalaczam adres website'u z kolorami z nowej kolekcji,niestety po angielsku... :
Inglesina Classica Pram with Diaper Bag - Free Shipping!

Renata polecam Inglesine!!! Moja siostra ja miala i byla super!!!! Nic dodac nic ujac! Jak ktos lubi takie ala retro styl to jest Cudowny!!! Ja sie zakochalam ale u nas takich nie ma a nawet jak sa to niepraktyczne bo u nas wozkow glebokich sie nie urzywa.

reklama
Zobacz załącznik 29814Zobacz załącznik 29814Renata79-ja nie jestem w ciazy jeszcze a juz mam jeden wozek.... ale na Inglesine Classic choruje od pierwszego momentu kiedy ja zobaczylam... zreszta moja mama tez - razem ogladalysmy w sklepie jak bylam w Polsce w 2005... poniewaz mam juz jeden w tym stylu,tylko nowoczesniejszy,to jednak czasami sie zastanawiam nad kupnem jeszcze Inglesiny ale uzywanej i w dobrym stanie,zeby byl np.u moich rodzicow w Polsce lub tutaj u Joe rodzicow... nie bardzo pamietam czy ty juz jestes w ciazy czy dopiero sie starasz,ale jesli dopiero sie starasz to masz mnostwo czasu i mozesz albo odkladac na nowy albo szukac okazji na Allegro.... ja wiem,ze powinno sie kupic to na co ma sie ochote w miare mozliwosci, i ci sie niezmiernie podoba,bo jesli kupisz inny wozek to bedziesz go zawsze porownywac do tego co ci wpadl jako pierwszy w oko i mozesz nie byc zadowolona z tego co masz,mimo,ze on bedzie na prawde dobry no i ryzykujesz,ze i tak go kupisz pozniej,bo pierwszy cie niezadowoli.... poza tym to zalezy od ciebie... dla mnie na przyklad Classic bedzie duzo wygodniejszy niz Tako,ktore zalaczylas na zdjeciu,ale tylko dlatego,ze Tako mi sie w ogole nie podoba.... rowniez nigdy w zyciu nie kupilabym Graco lub wozka jemu podobnego,bo wedlug mnie nie sa wygodne ani ladne,ale to jest kwestia mojego gustu... rownie dobrze dla innych moj wozek moze wydawac sie kolumbryna .... no i jeszcze jedno co juz napislam duzo wczesniej w moim referacie na temat wozkow ogolnie na tym watku: nie ma wozka idealnego.... wszystko zalezy od tego gdzie mieszkasz i jaki styl zycia prowadzisz.... poza tym wiekszosc mam konczy na kupnie dwoch wozkow tak czy inaczej.... co do Inglesiny Classic moja mama mi poradzila,ze to wozek super dla dziecka urodzonego wiosna,latem badz bardzo wczesna jesienia,albo w Marsylii,gdzie nie ma sniegu i temperatura nigdy nie spada ponizej zera.... zima kolka moga okazac sie malo praktyczne,a spacerowka bedzie super dla dziecka do ok. 15 miesiecy,a pozniej i tak sie przesiadziesz na parasolke.... lub mozesz pokombinowac i najpierw kupic gleboki,z pozniej dokupic spacerowke,bo sprzedaja osobno i nie ma problemu znimi.... jedno jest pewne,ze jesli ci sie on podoba i mozesz sobie na niego pozwolic to go kupuj... ja zrezygnowalam glownie z jednego powodu: mieszkam w Kanadzie i tutaj nie sprzedaja Inglesiny... wiec w razie jakichkolwiek problemow,nie mialabym tutaj serwisu...
sorry,ze ci nie pomoglam za bardzo z decyzja i moze tylko nagmatwalam....
zalaczam wozek jaki ja sobie sprawilam i ktory jest teraz w schowku... jest to rama Peg Perego Classic i gondola oraz spacerowka Martinelli ( odlam Peg Perego)... mam rowniez dodatkowa bude do spacerowki i daszek widoczny na ostatnim zdjeciu... daszek nie jest oryginalny ale zobaczymy jak sie spisze .... do tego wozka tez planuje dokupic prawdopodobnie Pramette Peg Perego lub UNO tez PP,poniewaz ten zalaczony na zdjeciach bedzie super na spacery,ale na podroze samochodem jeszcze ok,ale nie dalsze....

Do góry