reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózeczki i foteliki

Antiope navington galeon znalazłam za 1997pln do 2200pln stelaż+gondola+spacerówka.
możesz ewentualnie sprawdzić inne navingtony - caravel - ma tanszy stelaż bo gelona stelaż 899pln a caravela 599pln

ciężko jest z tymi wózkami, co mi się podoba to albo drogie, albo gondola jest ładna a spacerówka okropna, w ogóle małe są te wózki 75cm gondola na długość w środku wydaje mi się być za mała, zwłaszcza że nasze dzieci będą jeździć na pewno do marca w gondoli.

reklama
dzemo mnie się najbardziej ten Corvet podoba, bo jest chyba najmniejszy po złożeniu i najszybciej zmieściłby się w bagażniku samochodu. Nie zmienia to jednak faktu, że moja mama zadeklarowała, że kupi nam wózek w okolicach 1000 zł. Jeszcze zobaczymy, zostało jeszcze kilka miesięcy. Najpierw pojeżdżę po sklepach i potestuję i jak się okaże, że nie podoba mi się nic z półki cenowej w okolicach 1000 zł, to będziemy kombinować z droższymi.

Antiope my też byśmy chcieli coś taniego i dobrego, najlepiej do 1500zł, bo sami będziemy kupować, rodzice zapewne będą chcieli nam kupić ale ze względu na to, że taki wózek to ich jedna wypłata to nie chcę żeby mi go kupowali.
My zaczniemy za wózkiem rozglądać się koło lipca/sierpnia, gdyż nie wszystkie modele mają na miejscu i czasami trzeba czekać do 6tyg.
oglądałam xlandera, też drogi, ale bardzo mi się podoba, są na allegro wózki za 500zł, mój kuzyn taki ma i szczerze mówiąc wykonanie takiego wózka wiele pozostawia do życzenia, nie są zbyt stabilne i dość ciężkie.

Ja poczekam z objazdem po sklepach za wózkiem do maja, czerwca, a kupię najwcześniej w czerwcu, lipcu, podobnie jak łóżeczko, bo jak już chyba wspominałam mam do czerwca lokatorkę w jednym pokoju i gdybym coś kupiła wcześniej, to nie byłoby gdzie tego zmieścić.

Widziałam takie bajeranckie coś :) Słuchajcie tu gdzie mieszkam jest tyle mamusiek, że szok. Jak tylko będę mogła już normalnie spacerować i zrobi się cieplej to będę się przyglądać tym wózkom na spacerach

u mnie na wsi to są trzy na krzyż :D będę musiała się wybrać do Poznania na Maltę latem, tam pewnie będzie wysyp to pooglądam, aczkolwiek teraz jak mijam kobietę z wózkiem to od razu patrzę jaka firma :-)

Szukałam wczoraj w sklepach rowerka biegowego dla siostrzeńca na urodziny i przy okazji pooglądałam sobie wózki. Navington Galeon odpadł, bo sobie popróbowałam te nieskrętne przednie koła i doszłam do wniosku, że jednak będę musiała przeżyć przednie mniejsze koła, ale za to skrętne. Z wózków, które oglądałam najbardziej przypadł mi do gustu Mutsy Evo, bo nie dość, że stelaż wyjątkowo lekki, bo tylko 6 kg (gdzie w innych koło 10), to bardzo łatwo zakłada się tą gondolę na stelaż (praktycznie to tylko kwestia właściwego wycelowania) i jest wyjątkowo mały po złożeniu (dużo mniejszy niż ten Navington). Jedynym problemem jest tylko cena, bo zestaw składający się ze stalażu, gondoli i spacerówki (bez fotelika samochodowego) to 1840 zł. Czy któraś z Was wie coś o tym wózku? Wart jest swojej ceny?
Tu link do aukcji allegro z używanym wózkiem: MUTSY EVO 2w1 śliczny granat (3128196785) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dla mnie wozki ze skretnymi kolami odpadaja - sa dla mnie mega niewygodne. Mam juz upatrzony wozek, co prawda jego waga to 14kg ale jest sprawdzony i niedrogi o dziwo.

Gondola+spacerowka 2w1, bez fotelika bo nie mamy wlasnego ferrari :)

Wlasnie i ja mam pytanie jakie kola sa najodpowiedniejsze w wozku?

reklama
Rajani w tym Mutsy można sobie zablokować te skrętne koła i wtedy są na sztywno.
A co do kół, to najgorsze są plastikowe, bo wtedy ciężko wjechać na krawężnik nawet. Ja chciałam pompowane, ale w tym Mutsy jest coś pomiędzy, bo one są piankowe, więc miększe niż plastikowe, a twardsze niż pompowane (ale dzięki temu, że koła nie są pompowane, to stelaż jest lżejszy.

Do góry