reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózeczki i foteliki

nati ja mam Quinny tylko ze srebrnym stelażem i jestem mega zadowolona. Super się prowadzi, idealnie podbija i dwie zimy nim przejeździłam bez najmniejszych problemów, koła się blokuje, natomisat zimą jeździłam z 1 z przodu. Super łatwo się składa, jest stosunkowo lekki. Gdybym miala teraz wybierać zdecydowanie kupiłabym taki sam.

ze stokke nie miałam do czynienia wiec nie podpowiem

reklama
Ja też szukam odpowiedniego wózka dla mojego maluszka, który przyjdzie na świat już za trzy miesiące!N ;-D
Nie mogę się doczekać. Dopiero nie dawno wraz z mężem wzięliśmy się za szukanie wózka, łóżeczka i tak dalej. Przez przypadek trafiłam na to forum i przynajmniej mogę się poradzić Was Drogie Mamusie :-) Koleżanka z pracy poleciła mi stronkę internetową, na której jest mnóstwo wózków i wszystkich większych przedmiotów potrzebnym dziecku i mamie. tam znalazłam wózek, który jest opisany 3 w 1, 2 w 1 ... że jestem na samym początku to nie bardzo się w tym wszystkim orientuję. Bardzo podoba mi się wózek Bebetto Solar Standard (habrowy) Artykuły dla dzieci, foteliki, wózki Jane - Mulan Chciałabym prosić Was o jakąą opinię, podpowiedź... pomoc! Proszę :-) będę bardzo wdzięczna, bo wiem, że czytają to Mamy, które już mają spore doświadczenie.

pozdrawiam serdecznie! :)

amethyst ja też mieszkam w bloku bez windy, ale na pierwszym piętrze, więc nie mam dużo chodzenia po schodach. Dlatego tak sobie myślę, że schodząc na dół najpierw zjadę samym stelażem, zostawię go na dole i wrócę po dziecko w gondoli. Jak będę wracać, to najpierw wniosę gondolę z dzieckiem, a potem będę się męczyć ze stelażem. Jest tylko jeden problem, muszę znaleźć wózek w którym bardzo łatwo założyć gondolę na stelaż. Natomiast jak już się przeniesiemy do siedzącego wózka, to będzie wiosna i dnie dłuższe, więc z ewentualnymi spacerami będę czekać na D. Kombinowałam też, żeby brać dziecko do chusty/nosidła a wózkiem zjeżdżać/wchodzić po schodach i na zewnątrz przekładać dziecko do wózka, bo jakoś bałabym się zjeżdżać, czy wchodzić po schodach z dzieckiem w wózku.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w rozwiązywaniu tego typu logistycznych problemów?

Carla i Imama dzięki za Wasze opinie. Na szczęście jeszcze troszkę czasu zostało, więc mam nadzieję, że znajdę ten wymarzony wózek. Wygodny dla dziecka, ale też i dla mnie. Mieszkam na 4 pietrze bez windy, dlatego zależy mi na lekkim wózku, bo pewnie nie raz będę musiała go taszczyć sama... 4 piętro i bez wózka to lada wyzwanie :happy2: Jeśli znacie jakieś lekkie wózki, godne polecenia z chęcią usłyszę Wasze opinie :-)

Ciężko znaleźć ideał... Chowanie wózka np. w piwnicy czy suszarni to jakieś wyjście. Ale mam koleżankę, która miała Atlantic Espiro, więc ciężki, i mieszka na 2 piętrze. Wciągała wózek na dwóch tylnych kołach z dzieckiem w środku. Teraz ma Casualplay i będzie robić dokładnie tak samo. Trochę to męczące, ale idzie się przyzwyczaić. My kupimy właśnie Atlantic Espiro, jest sprawdzony przez koleżankę, 3 lata używała i super się sprawdzał.

[FONT=&quot]Dzemo właśnie ten wózek mi się ostatnio bardzo podoba, ale z tego co pamiętam, to była już dyskusja na forum na jego temat i z tego co pamiętam, to problemem była jego cena (powyżej 2000zł), nie wiem, czy będziemy mogli sobie na ten wózek pozwolić. Chyba, że coś pomieszałam i z tą ceną to było o innym wózku.[/FONT]

Bardzo ładny ten Navington, z pewnością rewelacyjnie się go prowadzi po każdej nawierzchni i dla malucha wygodny.
Teraz chyba większość bezproblemowo nakłada się na stelaż.

Antiope, ja jestem chyba za leniwa, przy takim systemie to mi by się od razu spacerów odechciało, zwłaszcza w zimie :-D

reklama
amethyst hehe. To jest na razie tylko mój jeden patent, podejrzewam, że gdyby okazał się zbyt uciążliwy, musiałabym wymyślić coś innego. Właśnie, chyba najgorsze jest to, że przez pierwsze pół roku naszych spacerów będzie zimno. Ale z drugiej strony podejrzewam, że również ze względu na pogodę nie będziemy codziennie chodzić na spacer, bo o to większy mróz, a to za duży śnieg. Pewnie słonecznych, ładnych dni będzie niewiele...

Do góry