reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózeczki i foteliki

Lussia, Maxi Cosi City nie jest za dobrym fotelikiem :no: On jest lubiany za sama nazwę Maxi Cosi, ale w rzeczywistości te naprawdę bezpieczne wg testów ADAC to tylko modele Cabrio i Pebble.

sorry miało być Cabrio, bo o ten mi chodziło

Malta też brałam pod uwagę XQ ale zobaczymy muszę zobaczyć na żywo :)

reklama
od wczoraj w piwnicy stoi u nas taki łoto fioletowy wózek- oczywsice zdjęcia sa z jakiejs tam aukcji kogos innengo ale wklejam tego linka- zeby pokazac kolor i wózek Wózek QUINNY Speedi SX 2w1 gondola + spacerówka + miś + śpioszek gratis OKAZJA!!! - Sprzedajemy.pl

do kompletu posiadam równiez spiwerek (w kolorze wózka) http://www.quinny.de/de-de/zubehör/speedi-fußsack/

pokrowiec przeciwdeszczowy od wozka quinny http://www.quinny.de/de-de/zubehör/speedi-regenverdeck/

oraz torbe do przewijania niemowlaka w trasie - równiez z quinny w kolorze wozeczka:)

dałak kolezance 100 na dobre wino i gitara:p

to chyba dokupie na wisone jesli okaze sie ze spacerowka jest jeszczw troszke za duza http://www.quinny.de/de-de/zubehör/speedi-sitzverkleinerer/

Die_perle gratuluję nowych nabytków. :-)

A ja mam doła, bo już sobie wszystko powybierałam i powymyślałam, a D zaczyna jakieś swoje wąty, że po co nowy wózek, po co nowe łóżeczko, po co nowy fotelik samochodowy. Bo to jego drugie dziecko i on już wie, że nie chce nowego, bo przy pierwszym dziecku miał wszystko nowe. Ale do cholery to moje pierwsze dziecko i ja chcę nowe! Poza tym już wybrałam jakie chce, a on mi nagle burzy całą moją koncepcję. Jak tak bardzo chciał wybierać, to trzeba się było wypowiedzieć, kiedy ja wybierałam, a nie twierdzić, że jeszcze jest czas. Grrr Już mu powiedziałam, że nie ma mowy, żebym się zgodziła na używany fotelik, bo to niebezpieczne, a łóżeczko może być używane, jeśli znajdziemy dokładnie takie jak ja chcę. Do wózka nich się nie wtrąca, bo moja mama obiecała, że kupi.

U mnie już siostra ma dwóch synków i wszyscy znajomi naokoło już też z dziećmi, więc będę mieć dużą pomoc - w sensie dużo rzeczy sprawdzonych dostanę :)
Od siostry mebelki, łóżeczko no i wózek :) Wózek Navington CADET - sprawdzony przez nią, bo przy dwóch synkach miała chyba ze trzy i ten najlepszy. Wygodny, leciutki i super się składa. Dziś czytałam, ze według "Mamo to Ja" został wybrany najlepszym wózkiem 2012 roku. Taki to wózek:
http://www.**********/small_images_pm/2168_8958.jpg

ja chce kupic wozek maclarena techno xlr i do niego gondole. lozeczko mam po dzieciakach takie zwykle proste

GULLIVER Łóżko dziecięce - IKEA i taka komode z przewijakiem tez z ikea tylko dokupie nowy materac, posciel zmian 5 mam po dzieciakach, ubranka obiecaly mi kolezanki i siostra. na pewno cos kupie nowego, bo to sprawia tyle przyjemnosci, ze jej sobie nie odmowie;-) jeszcze zostal tylko lezaczek bujaczek i jakies drobiazgi. butelki napewno kupie takie przy zu. sie sprawdzily rewelacyjnie
Butelka Closer to nature 2x260ml | Karmienie \ Karmienie butelką \ Butelki Karmienie \ Tommee Tippee Tommee Tippee \ Butelki i akcesoria | MamaBebe.pl

Tak przez chwilę tylko zerknęłam, co tam planujecie, kupujecie.
Mnie to tym razem omija - parę drobiazgów zapewne przed samym porodem i tyle będzie z moich zakupów :-p

No ale o jednej rzeczy muszę pomyśleć - jak wspominałam na głównym - przydałby się wózek dla dwójki.
No i miałam okazję zobaczyć na żywo toto cudo (rodzice dwóch uroczych bliźniaczek byli bardzo pomocni w prezentacji zalet tego wózka). Bo on w zasadzie składa się z samych zalet. I tylko jednej wady, którą jest... cena :confused2:

Baby Jogger City Select Różne Zestawy Promocja (3204935288) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

No ale jestem już zdecydowana na ponad 90% no i liczę, żę znajdzie się jakaś używka....

Oskaa fajny ten wózek. Właśnie go sobie dopisałam do mojej listy do przetestowania w sklepie. Moja mama dziś u mnie była, gadałyśmy o wózkach i chyba pojedziemy w przyszłym tygodniu coś pooglądać razem.

[FONT=&quot]Vilandra masz rację, wózeczek wygląda fajnie, tylko cenę ma już mniej fajną.[/FONT]..

Villandra no wózek niesamowity :) ile możliwości...
Oby mój wymyślony tylko tyle kosztował :(

Ale jest dla mnie tak fantastyczny, że nie ma opcji na żaden inny... Nic mnie nie jest w stanie zadowolić. Na szczęście mąż też dostrzega w nim wiele zalet i będziemy go mieli na 100% tylko chyba na raty weźmiemy :(

No chyba, że rodzice jedni i drudzy jakimś groszem sypną, no ale narazie siedzą cicho...

reklama
Antiope no fajny fajny :-) A byłaś na stronie i czytałaś o nim?
Moja siostra go bardzo zachwala. Fajnie jak się ma kogoś kto już wypróbował "na sobie", bo w sklepie moze się wydać git a potem męczarnia.

Do góry