reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózeczki i foteliki

Lussia, Maxi Cosi City nie jest za dobrym fotelikiem :no: On jest lubiany za sama nazwę Maxi Cosi, ale w rzeczywistości te naprawdę bezpieczne wg testów ADAC to tylko modele Cabrio i Pebble.

sorry miało być Cabrio, bo o ten mi chodziło

Malta też brałam pod uwagę XQ ale zobaczymy muszę zobaczyć na żywo :)

reklama
od wczoraj w piwnicy stoi u nas taki łoto fioletowy wózek- oczywsice zdjęcia sa z jakiejs tam aukcji kogos innengo ale wklejam tego linka- zeby pokazac kolor i wózek Wózek QUINNY Speedi SX 2w1 gondola + spacerówka + miś + śpioszek gratis OKAZJA!!! - Sprzedajemy.pl

do kompletu posiadam równiez spiwerek (w kolorze wózka) http://www.quinny.de/de-de/zubehör/speedi-fußsack/

pokrowiec przeciwdeszczowy od wozka quinny http://www.quinny.de/de-de/zubehör/speedi-regenverdeck/

oraz torbe do przewijania niemowlaka w trasie - równiez z quinny w kolorze wozeczka:)

dałak kolezance 100 na dobre wino i gitara:p

to chyba dokupie na wisone jesli okaze sie ze spacerowka jest jeszczw troszke za duza http://www.quinny.de/de-de/zubehör/speedi-sitzverkleinerer/

Die_perle gratuluję nowych nabytków. :-)

A ja mam doła, bo już sobie wszystko powybierałam i powymyślałam, a D zaczyna jakieś swoje wąty, że po co nowy wózek, po co nowe łóżeczko, po co nowy fotelik samochodowy. Bo to jego drugie dziecko i on już wie, że nie chce nowego, bo przy pierwszym dziecku miał wszystko nowe. Ale do cholery to moje pierwsze dziecko i ja chcę nowe! Poza tym już wybrałam jakie chce, a on mi nagle burzy całą moją koncepcję. Jak tak bardzo chciał wybierać, to trzeba się było wypowiedzieć, kiedy ja wybierałam, a nie twierdzić, że jeszcze jest czas. Grrr Już mu powiedziałam, że nie ma mowy, żebym się zgodziła na używany fotelik, bo to niebezpieczne, a łóżeczko może być używane, jeśli znajdziemy dokładnie takie jak ja chcę. Do wózka nich się nie wtrąca, bo moja mama obiecała, że kupi.

U mnie już siostra ma dwóch synków i wszyscy znajomi naokoło już też z dziećmi, więc będę mieć dużą pomoc - w sensie dużo rzeczy sprawdzonych dostanę :)
Od siostry mebelki, łóżeczko no i wózek :) Wózek Navington CADET - sprawdzony przez nią, bo przy dwóch synkach miała chyba ze trzy i ten najlepszy. Wygodny, leciutki i super się składa. Dziś czytałam, ze według "Mamo to Ja" został wybrany najlepszym wózkiem 2012 roku. Taki to wózek:
http://www.**********/small_images_pm/2168_8958.jpg

ja chce kupic wozek maclarena techno xlr i do niego gondole. lozeczko mam po dzieciakach takie zwykle proste

GULLIVER Łóżko dziecięce - IKEA i taka komode z przewijakiem tez z ikea tylko dokupie nowy materac, posciel zmian 5 mam po dzieciakach, ubranka obiecaly mi kolezanki i siostra. na pewno cos kupie nowego, bo to sprawia tyle przyjemnosci, ze jej sobie nie odmowie;-) jeszcze zostal tylko lezaczek bujaczek i jakies drobiazgi. butelki napewno kupie takie przy zu. sie sprawdzily rewelacyjnie
Butelka Closer to nature 2x260ml | Karmienie \ Karmienie butelką \ Butelki Karmienie \ Tommee Tippee Tommee Tippee \ Butelki i akcesoria | MamaBebe.pl

Tak przez chwilę tylko zerknęłam, co tam planujecie, kupujecie.
Mnie to tym razem omija - parę drobiazgów zapewne przed samym porodem i tyle będzie z moich zakupów :-p

No ale o jednej rzeczy muszę pomyśleć - jak wspominałam na głównym - przydałby się wózek dla dwójki.
No i miałam okazję zobaczyć na żywo toto cudo (rodzice dwóch uroczych bliźniaczek byli bardzo pomocni w prezentacji zalet tego wózka). Bo on w zasadzie składa się z samych zalet. I tylko jednej wady, którą jest... cena :confused2:

Baby Jogger City Select Różne Zestawy Promocja (3204935288) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

No ale jestem już zdecydowana na ponad 90% no i liczę, żę znajdzie się jakaś używka....

Oskaa fajny ten wózek. Właśnie go sobie dopisałam do mojej listy do przetestowania w sklepie. Moja mama dziś u mnie była, gadałyśmy o wózkach i chyba pojedziemy w przyszłym tygodniu coś pooglądać razem.

[FONT=&quot]Vilandra masz rację, wózeczek wygląda fajnie, tylko cenę ma już mniej fajną.[/FONT]..

Villandra no wózek niesamowity :) ile możliwości...
Oby mój wymyślony tylko tyle kosztował :(

Ale jest dla mnie tak fantastyczny, że nie ma opcji na żaden inny... Nic mnie nie jest w stanie zadowolić. Na szczęście mąż też dostrzega w nim wiele zalet i będziemy go mieli na 100% tylko chyba na raty weźmiemy :(

No chyba, że rodzice jedni i drudzy jakimś groszem sypną, no ale narazie siedzą cicho...

reklama
Antiope no fajny fajny :-) A byłaś na stronie i czytałaś o nim?
Moja siostra go bardzo zachwala. Fajnie jak się ma kogoś kto już wypróbował "na sobie", bo w sklepie moze się wydać git a potem męczarnia.

Do góry