reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Sprite ale porażka... wazne ze z maluchem ok ale lekarka niezle ma muchy w nosie.

Alecta ale cie w niepewności trzymają :/

goferek a to super! Nie boj sie, juz niedlugo bedziesz miala swoje cudo! Zawsze jest strach przed nieznanym, będzie dobrze :)

Ja kisze się i gina w kolejce...

Żelka, no to gratulacje, że poznałaś termin :tak::tak:

goferek, trzymam kciuki za jutro ;-). zjedz jeszcze mandarynki i do dzieła :tak::tak::tak:

Unita, no własnie. oby jakiś normalny lekarz się trafił i nie skierował na patologię. nie rozumiem tego przetrzymywania i wywoływania dopiero po 2 tyg. dla mnie jakieś głupie. jeszcze rozumiem jak dziecko małe czy coś, ale takie standardowe? po co to... także też trzymam kciuki za ewentualną pomoc w rozkręceniu akcji :tak::tak:

Sprite w poznaniu, jsk rodziłam Ole to z wywołaniem porodu bite 14dni czekali! I nic ich nie interesowało, na ktg widzieli duże skurcze ze są ale przed 14dnuami nikt nie wywoła i koniec, wiec płakałam jak dziecko ze udało mi się po 6 dniach urodzić po kolejnych 8 bym nie zniosła juz :/
W zgc gin mówił ze w okolicach terminu umówimy się na wywołanie

Doggi, u mnie w szpitalu widziałam, że też takie praktyki stosują. jak leżałam na patologii z młodym, to koleżanka (koleżanka, bo do tej pory utrzymujemy kontakt) właśnie była już te 2 tyg. po terminie. i tak codziennie chodziła na tę porodówkę i wracała (kroplówa na nią nie działała).

Sprite to jest masacra dla mnie! Bo w takim przypadku jak u mnie gdzue ten tetmin był źle wyznaczony i Ole przenosiłam około 3tyg i do teho weź jeszcze 2 extra to już jest masacra
A rodzac Ole moje łożysko było młodsze niż teraz mam, Ola maleńka i poza tym ze z okresem się nie zgadzało to wszystko mówiło za tym ze dziecko wcale nie po terminie, i niech tu człek mądry bedxie

Doggi, no weź przesań... przecież "proszę pani, data porodu z ostatniej miesiączki jest wyliczana z jednego szablonu i inaczej być nie może, więc nie rozumiem pani oburzenia i pretensji do pani doktor" !!! - cytat z dzisiejszej wizyty u gin. pomijam fakt, że ani nie byłam oburzona, ani nie miałam pretensji, więc szanowna pani doktor widziała i słyszała to co chciała widzieć i słyszeć. o ja pier.dole! :confused2:

reklama
Wlasnie moj gin mowil ze dzien po terminie mam zglosic sie do szpitala na wywolanie. A w szpitalu jak nic sie nie dzieje to i tak te 2 tyg.czekają.

Mlody tak szaleje ze auuu a co krok to wycieka ze mnie wodnisty sluz. Pamietam ze tak mialam przed odejsciem wod...ciągle mokre gatki i wlasnie bol krocza:)

Do góry