reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Indii gratulacje!!

Doggi będę druga;-) coś mi się daty wizyt pokiełbasiły i podałam 09.07, a miałam wczoraj i... wszystko ok są nóżki, rączki oczka, żołądek, mózg i... sisiorek :-D czyli będziemy mieć syna:tak::tak:
przezierność ok, dziecię duże dość, w domu fotkę wrzucę.
małż pierwszy raz widział, ale się ucieszył, że syn; mi to obojętnie, ale jakoś od początku miałam przeczucie, że chłopak będzie. Tylko na imię totalnie brak pomysłów, a na dziewuszkę było tyyyyyle...

apropo witamin mi polecił pregna plus, zaraz sprawdzę ceny

Miłego dnia dziewuszki!!!

reklama
Indi gratulacje dla ślicznego bobaska

Jusia gratuluję poznania płci. A z imieniem macie jeszcze dużo czasu, więc spokojnie.

Hej dziewczyny :) Ja już po usg 3 miesiąca :) Wszystko na swoim miejscu :) Załapałam się też na test konfliktu płytkowego, bo akurat w Warszawie jest realizowany z granu - jak jesteście przed 14 tygodniem to polecam!

Sencha a gdzie ten test sie robi?
Indi Cudo!!! Ktory Ty jestes tydz bo na tel nie widze.
Jusia super ze wszystko dobrze :-)
Bada mozesz i mi wpisac Usg 14.07,a potem jeszcze wizyte 17.07

Na tej stronie są wszystkie potrzebne informacje:
PREVFNAIT - Zapobieganie alloimunnologicznej małopłytkowości płodów i noworodków w Polsce - Konflikt płytkowy

Ja robiłam to w świętej Zofii przy Żelaznej (pobierają krew). Odbiór wyników tylko na Chocimskiej (ale zapytajcie na pewno).

Przepraszam! Można go robić też później :)

"Zapraszamy kobiety ciężarne, które są w 8-20 tygodniu ciąży do poddania się badaniu antygenów HPA-1."

Ten test robi się generalnie tylko raz w życiu - jeżeli jakimś trafem się zdarzy że jesteście HPA ujemne to wtedy trzeba być w każdej ciąży pod opieką lekarza, bo zwiększa się ryzyko poronień (i inne komplikacje).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Indi, Jusia super wieści! :-):-)

Sencha, super że znów jesteś :-D fajnie się tak załapać na darmowe badania

reklama
Do góry