reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Na badaniach sprzed miesiąca miałam lekko podwyższony a teraz wyszedł mi dobrze. Ale ze względu na ten wyższy pomiar sprzed miesiąca dostałam to skierowania. No i podobno przy wysokiej wadze - jak u mnie ;-) - jest zwiększone ryzyko cukrzycy ciążowej.

reklama
Emilchen, yggam - gratulacje udanych wizyt :)
Strasznie się cieszę, że nasze grono tylko się powiększa a nie w drugą stronę :)

Nulini, gosiane - badania mam gratis ale wolałabym mimo wszystko nie mieć obciążenia genetycznego i sama za nie zapłacić ;) Bo tak to strach jest..

gosiane - Ty masz w super terminie, będzie więcej widać niż u mnie bo jednak jesteś parę dni do przodu. :) A może... już uda się podejrzeć płeć? :D

Wczoraj rozmawiałam z jedną z moich położnych (mam dwie :D) na temat wyników badań w ciąży. I dowiedziałam się, jakie są różnice w normach między "zwykłymi" kobietami a "ciężarówkami". Np. leukocyty. U kobiet, które nie są w ciąży norma to 3,8 tys - 10 tys a u ciężarnych to aż do 17 tys. :)
Więc nie ma co tak bardzo patrzeć na te normy i się martwić jak coś jest poza granicami.

No moze moze bedzie cosik widac :-)

No widzisz czyli poprostu zawsze lepiej poczekac na wizyte u gina zamiast samemu gdybac i sie denerwowac

Gratuluję udanych wizyt!!!

nieobecna, doskonale Cię rozumiem, że wolałabyś płacić, ale nie ma co się denerwować na zapas, będzie wszystko super! :tak:

Emilchen, nieobecna, yggam serdecznie gratulujęJa miałam wizytę we wtorek, ale mało co się dowiedziałam, bo USG wyjechało pilnie na SOR. Szyjka macicy w porządku, karta założona. A najzabawniejsze jest to że schudłam 1kg przez ostatni miesiąc. Badanie USG będę miała 8.07

reklama
Do góry