reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Na badaniach sprzed miesiąca miałam lekko podwyższony a teraz wyszedł mi dobrze. Ale ze względu na ten wyższy pomiar sprzed miesiąca dostałam to skierowania. No i podobno przy wysokiej wadze - jak u mnie ;-) - jest zwiększone ryzyko cukrzycy ciążowej.

reklama
Emilchen, yggam - gratulacje udanych wizyt :)
Strasznie się cieszę, że nasze grono tylko się powiększa a nie w drugą stronę :)

Nulini, gosiane - badania mam gratis ale wolałabym mimo wszystko nie mieć obciążenia genetycznego i sama za nie zapłacić ;) Bo tak to strach jest..

gosiane - Ty masz w super terminie, będzie więcej widać niż u mnie bo jednak jesteś parę dni do przodu. :) A może... już uda się podejrzeć płeć? :D

Wczoraj rozmawiałam z jedną z moich położnych (mam dwie :D) na temat wyników badań w ciąży. I dowiedziałam się, jakie są różnice w normach między "zwykłymi" kobietami a "ciężarówkami". Np. leukocyty. U kobiet, które nie są w ciąży norma to 3,8 tys - 10 tys a u ciężarnych to aż do 17 tys. :)
Więc nie ma co tak bardzo patrzeć na te normy i się martwić jak coś jest poza granicami.

No moze moze bedzie cosik widac :-)

No widzisz czyli poprostu zawsze lepiej poczekac na wizyte u gina zamiast samemu gdybac i sie denerwowac

Gratuluję udanych wizyt!!!

nieobecna, doskonale Cię rozumiem, że wolałabyś płacić, ale nie ma co się denerwować na zapas, będzie wszystko super! :tak:

Emilchen, nieobecna, yggam serdecznie gratulujęJa miałam wizytę we wtorek, ale mało co się dowiedziałam, bo USG wyjechało pilnie na SOR. Szyjka macicy w porządku, karta założona. A najzabawniejsze jest to że schudłam 1kg przez ostatni miesiąc. Badanie USG będę miała 8.07

reklama
Do góry