reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Hej ho, hej ho! :)
Ja już po wizycie (zarówno u ginekologa jak i w tajskiej knajpie). :)

Moje Maleństwo ma 3,8cm, serduszko bije. Lekarz stwierdził, że mam już małe plamienia ale nie podobają mu się upływy. Pobrał mi więc cytologię.
Zmienił też duphaston na luteinę w czopkach 100mg, ponieważ były jakieś tam badania i dłuższe zażywanie duphastonu może powodować spodziectwo.

I co najlepsze.. zapytałam lekarza, czy w związku z tym, że Młody urodził się z dodatkowym palcem i zrostem 2 innych, mam robić jakieś dodatkowe badania. Okazało się, że w zwiazku z obciążeniem genetycznym, jestem w grupie ryzyka i wszystkie badania prenatalne mam darmowe na NFZ. :) Tak więc to, którego miałam nie robić w 12 tygodniu będę miała. :)

No.. to chyba tyle :)

A, kolejna wizyta - badania prenatalne 11.07.

reklama
nieobecna super :-D duphastonu nie biorę z tego samego powodu, o którym wspominał Twój lekarz :tak: moje od razu kazały mi zmienić na luteinę.

Ja też już po wizycie. Nie było się czego bać.
Ale w sumie na razie też niczego się nie dowiedziałam bo nie było usg.
Wyniki mam podobno idealne, oprócz cukru. Dostałam skierowanie na krzywą cukrową.
I tak jak pisałam ja z racji wieku :-) tez łapię się na bezpłatne na nfz.
Jutro będę wiedziała na kiedy usg prenatalne.

reklama
Do góry