Na badaniach sprzed miesiąca miałam lekko podwyższony a teraz wyszedł mi dobrze. Ale ze względu na ten wyższy pomiar sprzed miesiąca dostałam to skierowania. No i podobno przy wysokiej wadze - jak u mnie ;-) - jest zwiększone ryzyko cukrzycy ciążowej.
reklama
nieobecna87
Fanka BB :)
Emilchen, yggam - gratulacje udanych wizyt
Strasznie się cieszę, że nasze grono tylko się powiększa a nie w drugą stronę
Nulini, gosiane - badania mam gratis ale wolałabym mimo wszystko nie mieć obciążenia genetycznego i sama za nie zapłacić Bo tak to strach jest..
gosiane - Ty masz w super terminie, będzie więcej widać niż u mnie bo jednak jesteś parę dni do przodu. A może... już uda się podejrzeć płeć?
Wczoraj rozmawiałam z jedną z moich położnych (mam dwie ) na temat wyników badań w ciąży. I dowiedziałam się, jakie są różnice w normach między "zwykłymi" kobietami a "ciężarówkami". Np. leukocyty. U kobiet, które nie są w ciąży norma to 3,8 tys - 10 tys a u ciężarnych to aż do 17 tys.
Więc nie ma co tak bardzo patrzeć na te normy i się martwić jak coś jest poza granicami.
Strasznie się cieszę, że nasze grono tylko się powiększa a nie w drugą stronę
Nulini, gosiane - badania mam gratis ale wolałabym mimo wszystko nie mieć obciążenia genetycznego i sama za nie zapłacić Bo tak to strach jest..
gosiane - Ty masz w super terminie, będzie więcej widać niż u mnie bo jednak jesteś parę dni do przodu. A może... już uda się podejrzeć płeć?
Wczoraj rozmawiałam z jedną z moich położnych (mam dwie ) na temat wyników badań w ciąży. I dowiedziałam się, jakie są różnice w normach między "zwykłymi" kobietami a "ciężarówkami". Np. leukocyty. U kobiet, które nie są w ciąży norma to 3,8 tys - 10 tys a u ciężarnych to aż do 17 tys.
Więc nie ma co tak bardzo patrzeć na te normy i się martwić jak coś jest poza granicami.
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Gratuluję udanych wizyt!!!
nieobecna, doskonale Cię rozumiem, że wolałabyś płacić, ale nie ma co się denerwować na zapas, będzie wszystko super!
nieobecna, doskonale Cię rozumiem, że wolałabyś płacić, ale nie ma co się denerwować na zapas, będzie wszystko super!
Tasia001
Fanka BB :)
Emilchen, nieobecna, yggam serdecznie gratulujęJa miałam wizytę we wtorek, ale mało co się dowiedziałam, bo USG wyjechało pilnie na SOR. Szyjka macicy w porządku, karta założona. A najzabawniejsze jest to że schudłam 1kg przez ostatni miesiąc. Badanie USG będę miała 8.07
reklama