reklama
bada m.
Fanka BB :)
U mnie też co miesiąc się "lata" do gina Megami
Właśnie wróciłam od gina.... i jestem zmieszana. Z moją lekarką zawsze sie zgadzam , nadajemy na tych samych falach jednak dziś mnie zaskoczyła. Potwierdzone jest że zaczynam 6 tydzień, wstepnie termin na 22 styczeń , nastepna wizyta 11 czerwiec. USG zrobi najwcześniej miedzy 13- 14 tygodniem bo nie chce mózgu dziecka bombardować falami ( z tą szkołą sie pierwszy raz spotykam), o wakacjach w ciepłych krajach moge pomarzyć bo w ciązy wogóle mi nie wolno latać nie mówiąc już o opalaniu. Wakacje w górach odpadaja bo ciśnienie i w ogóle ( Zakopane, Bukowina, Krynica odpadają ). Swoje zakazy poparła przykładami pacjetntek które dzień po powrocie z wakacji poroniły albo nie było juz tętna u dziecka. No i teraz mam ból d***y bo 12 czerwca chcieliśmy lecieć do tunezji. :-(
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
groszq, przyznam szczerze, że jestem zaskoczona poglądami Twojej gin... W pierwszej ciąży jeździłam na weekendy nad jezioro i normalnie się opalałam (zakrywając tylko brzuch ręcznikiem), byłam 10 dni nad morzem i 4 dni w Zakopanem. Jak widać Córa zdrowa. Z zakazem latania też się nie spotkałam, wiele moich znajomych będąc w ciąży latało do chłopaków/mężów do Anglii... Wiem, że wierzysz i ufasz swojemu lekarzowi, ale moim zdaniem troszeczkę przesadza ;-) O "bombardowaniu mózgu dziecka falami" też pierwsze słyszę, chociaż moja mama i babcia po każdym moim badaniu lamentowały, że dziecko narażam promieniowaniem i za nic nie docierało, że to fale ultrasonograficzne, a nie promieniowanie rentgenowskie
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Z tym usg to trochę przesada, choć są jakieś badania, że częste usg wiązało się w większą liczbą dzieci leworęcznych, ale czy to bombardowanie mózgu...
Na nfz są tylko 3 badania usg więc cóż mają począć te dziewczyny...
Co do zaleceń to lekka przesada. Masz jakieś problemy z ciążą, że dr taka ostrożna? Jak nie chcesz ryzykować na własną rękę, to może skonsultuj zalecenia z innym ginem
Na nfz są tylko 3 badania usg więc cóż mają począć te dziewczyny...
Co do zaleceń to lekka przesada. Masz jakieś problemy z ciążą, że dr taka ostrożna? Jak nie chcesz ryzykować na własną rękę, to może skonsultuj zalecenia z innym ginem
Cała sytuacja jest dla mnie trochę jak czeski film :-), zdrowa jestem jak ryba, nie przyjmuje żadnych leków, na razie ciąża wygląda modelowo , nawet nie mam żadnych smutnych objawów tego stanu . Jestem zwolenniczka złotego środka i spokojnego logicznego myślenia dlatego dzis poczułam sie jak mały Koreańczyk na przemówieniu Mao. Zawsze jej ufałam ale nie mogę oprzeć się wrażeniu że pani dr popada w skrajności. Mam też prywatna służbe zdrowia i skonsultowałam to własnie z położną i wychodzi na to że gin mnie nastraszyła niepotrzebnie.
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
groszq, no tak też właśnie pomyślałam, że Cię niepotrzebnie nastraszyła, tylko po co? Masz 9 miesięcy leżeć plackiem w domu? Przecież po porodzie nie będzie czasu na wojaże i wyjazdy, więc kiedy, jak nie teraz
reklama
grosze trochę bzdury jak dla mnie moja kol latala w każdej ciąży to do. Ciepłych krajów to do Estonii i ma dwoje ślicznych zdrowych dzieci!!
A ja właśnie wróciłam z meega długiego spaceru z ola odebrałam ją o 15.30 z przedszkola i właśnie dotarliśmy do domu, a ja ledwo weszłam do domu poczułam niemiły ból brzuch... Biegunka ;( czy ja kuźwa musze mieć wszystko to co z Olą? Depresja w kit!
A ja właśnie wróciłam z meega długiego spaceru z ola odebrałam ją o 15.30 z przedszkola i właśnie dotarliśmy do domu, a ja ledwo weszłam do domu poczułam niemiły ból brzuch... Biegunka ;( czy ja kuźwa musze mieć wszystko to co z Olą? Depresja w kit!