reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Licja, gratuluję udanej wizyty. Ja mam miesiączki bardzo nie regularne więc sugeruję się tylko terminem z 1 Usg. Też musiałabym się wybrać do położnej środowiskowej, ale jakoś mi tam nie po drodze.

Stokrotka
, trzymam kciuki za wizytę. Pamiętaj, że Gin przyjmuje panie w każdym wieku, więc pewnie żadnym zarostem nie będziesz wstanie zadziwić :-)

reklama
Agulqa wedlug suwaczka mamy ten sam tydzien i dzien:tak: a na GBS ja mialam pobierane wczoraj, wiec chyba mozna po 35tc tak jak pisza dziewczyny:tak: a ja tez nie slyszlam, ze mam lezec, bo urodze, ale z tego jak szybko tam moja szyjka sie zmienila to gin twierdzi, ze moge nie dotrzymac;-)

Licja gratuluje:-) ja nie wiem jak to z tymi terminami jest, bo u mnie roznica to 1 dzien, wiec tak naprawde zadna:tak:

Stokrotka trzymam kciuki za Twoje brzuszkowe lasencje:-)

Megami a powiem Ci,że ja też bym nie korzystała,do niczego mi ona nie potrzebna,ale u nas jest tak ,że ona i tak przyjdzie jak zapiszesz dziecko do przychodni :tak: na szczęście tylko raz przyjdzie i kilka razy zadzwoni czy wszystko ok. (tak naprawdę powinna przyjść kilka razy,ale widocznie też jej się nie chce:-pco mi odpowiada )

Gratki wizyt
Do mnie dzwonili ze szpitala ze w pon mam na ten wymaz przyjechac
Pani sie poje.balo i wypisala zle skierowanie...
Teraz pewnie pojade i bede czekad niewiadomo ile.. :-\

U mnie z kolei biorą termin z USG bo okresy miałam nieregularnie i z OM wychodzi niby 29 stycznia ale od pierwszego USG wychodziło wcześniej, na pierwszym w 8tc pokazywał się nawet 19 stycznia ale ostatecznie ustalono 24 stycznia.

Aza- wolę rodzić w Oławie bo szpitale we Wrocławiu jakoś mnie nie przekonują, z kimkolwiek rozmawiam to niezadowolony, pacjenci traktowani przedmiotowo, położne mają Cie w d... Na Kamieńskiego np. jak mają dużo mamuś z noworodkami to kładą Cię na innym oddziale gdzie nie masz dziecka przy sobie itp. A Oława jest lokalnym szpitalem, po remoncie, z dobrym oddziałem noworodkowym i podobno z dobrym personelem. Mam sporo znajomych co tam rodziły i były mega zadowolone.

Ja jak Susel mam termin z usg bo okres bardzo nieregularny:) Ale u mnie na to samo wychodzi bo z OM 21.01, a z usg miedzy 16-24.01 i ustalono 20.01:) Ale dokladną date gin ma wpisac mi w ksiazeczke teraz na wizycie 18.12 wiec w koncu bede wiedziec:p

Licja gratki wizyty. Ja tez mam mega krew:) Musialam nawet fenotyp i miano przeciwcial okreslac. I tak jak ja ma tylko 2%. Tak wiec moze dlatego nigdy nie choruje? Nawet kataru nie mialam przez 30lat:)

Ostatnia edycja:
Aob- gratuluję wizyty

Unita- dla Ciebie też gratki

Licja- gratuluję, super wiadomości. Moja lekarka też się sugeruje terminem z OM, chociaż u mnie się obydwa pokryły.
U nas się nie trzeba zapisywać, szpital po urodzeniu wysyła dane do przychodni i położna wtedy nas odwiedza :)

Ja dziś oddałam krew i mocz, mam nadzieję, że ostatni raz w tej ciąży. Ciekawe jak będzie z moją hemoglobiną czy choć trochę podrosla.

reklama
Do góry