reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

ja już po wizycie :) wszystko u nas w porządeczku (nawet miano przeciwciał spadło a całą ciąże na tym samym poziomie się utrzymywało - mam w sobie jakieś dziwne przeciwciała anty kell i w ogóle jakąś wyjątkową grupę krwi bo nawet specjalną krew kartę dostałam, tak że na samym początku ciąży ostro mnie nastraszyli szczególnym konfliktem serologicznym, ale dzięki bogu mój H nie ma przeciwciał z tej grupy na swojej krwince i nie stanowią one zagrożenia dla dzieciątka, ale miano przeciwciał trzeba co jakiś czas sprawdzać).
Doktorek pobrał wymaz, wymacał mnie, macica o 2 cm wyżej niż 2 tygodnie temu. Od początku ciąży +12kg, ciśnienie w porządku, serduszko Tymka w porządku :) te zmiany na sutkach pokazałam i faktycznie to normalne, mówił doktorek że więcej tego się jeszcze może zrobić tak, że już jestem spokojna.
Jeśli wszystko będzie w porządku i nic się nie będzie działo na wizytę mam przyjść 8.01 (na nfz chodzę i akurat moje czwartkowe wizyty przypadają 24.12 i 01.12 ;)), trochę długo no ale mam nadzieje, że wszystko będzie git :).
I w ogóle to zgłupiałam bo według usg od początku doktorek mówił że do zapłodnienia na końcu cyklu musiało dojść i termin na 30.01, według ostatniej miesiączki 20.01 i dziś mówił żeby tym z usg się nie sugerować tylko raczej tym miesiączkowy.... jak to jest dziewczyny według usg czy om? Bo u mnie to jednak 10 dni różnicy :D

reklama
Unita gratuluję wizyty :tak:
licja super, że z przeciwciałami nie jest tak źle!

agulqa ale skoro pobrał jakikolwiek wymaz to jeśli tam będzie paciorkowiec to zostanie wyhodowany. Ja zawsze miałam pobierany normalny wymaz i wychodził ten paciorkowiec, bo przecież oni patrzą co wyhodują, jeśli będzie dodatkowo inna bakteria to też pokaże. Z tego co wiem nie ma specjalnych posiewów na paciorkowca, no chyba, że się mylę...

Mój też wg om się trzyma bo wg usg to początek stycznia mi wychodzi. Ale ważne jest też które usg pokazało tamtą datę, bo najdokładniej pokaże w 8tc potem dzieci zaczynają swoim tempem rosnąć i to juz sprawa indywidualna. Poza tym gratuluję dobrych wieści :)

no to muszę uaktualnić mój suwaczek :D i w takim razie ciąża śmignęła mi do przodu - 35 tydzień :D (cały czas się sugerowałam tym usg).

powiedzcie mi zapisałyście się już do położnych środowiskowych? ja dziś byłam i się miło zaskoczyłam :D butelkę avent dostałam, jakieś witaminki, kosmetyki nivea w 50ml buteleczkach dla bejbiątka - no i stos ulotek :D

ja już z położną rozmawiałam, i okazało się,ze przez okres świąteczno-noworoczny ma urlop i przyjdzie do mnie dopiero po nowym roku :tak: no chyba,ze urodzę lada dzień :-p a u mnie nie ma takich miłych niespodzianek :-(

reklama
Licja gratkki!!:-) a ja nie moge dzisiaj z niczym sie wyrobic:-\ wiecie ja juz nie dam rade sie ogolic:-( chyba gin wytrzyma:-) cos mnie piecze jak wkladam luteine:-\ i jeszcze opryszczka mi sie zrobila:-(

Do góry